2 hafta önce
G
M. Aykut

RBC : 4,62
HGB : 13,7
HCT : 42,5
MCV : 91,9
MCH : 29,7
MCHC : 32,3

WBC : 11,7
NEUT : 90,8
LYMPH : 5,15

MONO : 3,7
EOS : 0,04
BASO : 0,347
PLT : 234
PDW : 17,8
MPV : 7,29
PCT : 0,171
RDW : 15,2

NEU : 10,6
LYMPH : 0,601
MONO : 0,431
EOS : 0,005
BASO : 0,04

BİLİRUBİN : NEGATİF
UROBİLİNOJEN : NORM.
KETON : +++
GLUKOZ : NEGATİF
PROTEİN : NEGATİF
BLOOD : ++
PH : 5,5
NİTRİT : NEGATİF
LÖKOSİT : NEGATİF
DANSİTE : 1,030
İDRAR MİKROSKOBİSİ : 7-8 ERİTROSİT.

Doktor
İdrarda eritrosit olması bir kanama bulgusu,taş düşürüyor olabilirsiniz
3 hafta önce
G
gilgamettin

spermogram test sonucum yorumlarmısınız.

sperm sayısı 140 milyon /ml
ileri hızlı hareketli %30
ileri yavas hareketlı %10
yerinde yavaş %20
hareketsiz %40

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

3 hafta önce
G
orada_67

PCT 0.200 H     % 0 - 0
PDW 16.7 H     0 - 0     
RDWSD     37.6 H     11,5 - 15,5
EO#     0.1 H 0- 0
NRBC#     0.0 L 2 - 6,1
NRBC%     0.0 L 4,2 - 6,1
 göz kapağımda düşme olduğundan doktorum dahiliyeye gönderdi.diğer değerlerim normal 

TahlilCom
Test sonuçlarınız normalden çok farklıdır, ancak muhtemelen çalışma sırasında hata olmuş gibi görünüyor, testinizin tekrarlanmasını öneririz..
3 hafta önce
G
ceryan67

Renk;Sarı, Görünüm;Hafif Bulanık, Dansite;1010, pH; 6,5,Protein;Negatif,Glukoz;Negatif,Keton;Negatif,Bilirubin;Negatif
Urobilinojen;Normal,Nitrit;    Negatif,Lökosit;+++Pozitif,Eritrosit;Negatif
Lökosit;BOL
Küme Lökosit;    1-2
Epitel;5-6
İdrar Kültürü;Üreme olmadı.

 Mikroorganizma görülmedi.Bol PNL görüldü.

Tahlil.com

İdrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.
Bu durumda idrar yolu enfeksiyonu bakımından bilgi vermesi amacıyla  idrar kültürü tahlili yol gösterici olacaktır.
İdrar kültürü pratik, kolay ve güvenilir bir tahlil türüdür.Ancak nedendir bilinmez  meslektaşlarımızın  çoğunluğu bu testi pek istemiyorlar hastalarından.

Sonuç olarak idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının araştırılması için idrar kültürü testi yapılması bu durumda uygun olacaktır.
İdrar kültürü testine dair daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

 İdrar kültürü testi nedir?

3 hafta önce
G
pelintekin1992

WBC 13,11 (4,49-12,68) NEU 10,38 (2,1-8,89) NEU % 79,2 (42,9-74,3) BASO# 0,09 (0,01-0,07) LYM % 13,5 (18,3-45,7) 25 yasindayim gogus agrisi nedeniyle iki kez acile gittim yorumlarsaniz sevinirim

Tahlil.com

Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.
WBC  yüksekliği durumunda akla gelen ilk olasılık enfeksiyon varlığıdır..Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Özellikle bakteriyel kökenli enfeksiyonlar buna örnektir.Kan sayımında  wbc yüksekliği farklı sebeplere  bağlı olarak da izlenebilmektedir.

Kan sayımı tahlilinde WBC (lökosit)  yüksekliğine ilişkin aşağıdaki bağlantımızda çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği


3 hafta önce
G
bilgen.senduran2

Açlık Kan Şekeri (AKŞ): 92 mg/dL (70.0 - 110.0HbA1c. TAM KAN 5.56 % (4.80 - 5.90)
HbA1c. TAM KAN 5.56 % (4.80 - 5.90)
Total Kolesterol SERUM 234 mg/dL (120 - 200)
HDL-Kolesterol SERUM 54.4 mg/dL (>65.00 - )
LDL-Kolesterol SERUM 148 mg/dL (<100.00 - )
Serum Demiri 106 ug/dL (40.0 - 150.0)
Serum Demir Bağlama Kapasitesi 421 ug/dL (250.0 - 400.0)
İnsülin (Açlık) SERUM 10.28 uU/mL (2.60 - 24.90)

Tahlil.com

Yapılan biyokimya tahlillerine göre kolesterol değerleri yüksek çıkmış.Bu tabii ki istenen bir durum değil.

Yüksek olan bu değerleri düşürmede  düzenli egzersiz ve diyet ilk aşamada bunları düşürmede etkili olacaktır.

Doktorunuz da gerek görürse ilave bir takım tahliller isteyebilir.

3 hafta önce
G
suriyekirazz

Yaşım 22
HDL Kolesterol     58 (Ref.Değ > 65)
Demir 26 (Ref.Değ 60-180 )
Demir Bağlama Kapasitesi(TOTAL) 403 (Ref.Değ 155-355 )
Hemoglobin 11.7 (Ref.Değ 12-18 )
Hematokrit 35.8 (Ref.Değ 36-54 )
MCV    79.4 (Ref.Değ 80-100 )
MCH    26.1 (Ref.Değ 27-34 )
Lenfosit #     3.8 (Ref.Değ 1.2-3.5 )
Sedim 30    7 (Ref.Değ < 9- )
Sedim 60    19 (Ref.Değ < 20- )

Tahlil.com
Kansızlık bulguları var.Bunlar da demir eksikliği ile ilgili görülüyor.Tedavi olmalısınız.
3 hafta önce
G
thebestalkis

İyi günler,gerçek bir ilişki yaşanmadı.Elime zevk suyu bulaşmadığını bilmiyorum ama elim kuruydu onu biliyorum.Herhangi bir boşalma durumu da olmadı.Sadece parmağımla içeriye giriş oldu.Tedbir amaçlı 16 saat sonra Ella hap kullandık. Sonraki aylar normal zamanlarda, normal miktarda
sürede 5 er gün adet görüldü.Yani ilaçtan sonraki 2 ay normal biçimde adet görülmüş oldu.Her sey normal mi?

Tahlil.com

Yaşadığı ilişki sonrası adet gören birinin hamile olmasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Halk arasında üstüne görme denen tıp dilinde de yerleşme kanaması olarak bilinen ve adet kanamasından tamamen farklı bir kanama vardır.
Ne yazık ki bu konuda internette yalan yanlış bilgiler dolaşıyor.Üstüne görme kanaması asla adet kanaması gibi yoğun olmaz.Zaten gebeliklerde nadiren görülen bir durumdur.
Üstüne görme ile adet kanaması nasıl ayırt edilir konusunda detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız....

3 hafta önce
G
thebestalkis

53 gün sonraki testte, AntiHIV 0.11 (<0.99 Negatif) (>1Pozitif). 4ay sonraki Eliza tetkikleri sonuçları: Anti-HIV I-II 0.05 s/co (<0.99 Negatif) (>1Pozitif).Anti-HCV 0.05 s/co (<0.99 Negatif)(>1Pozitif).Doktor herhangi bir sıkıntı yok, tekrara gerek yok demişti.İkinci testin değerleri kafamı karıştırdı.Bir de arkadaşlarımla farklı ağızlıkla(sipsi) nargile içtim ya onlarda bir şey varsa?Evhamlıyım.

Tahlil.com

HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

3 hafta önce
G
esra

6 haftalık hamileyim ve yumurtalığımda 3 cm ve 4 cm lik kistler var, Ca 125 testinin sonucu 208. Ne önerebilirsiniz?

admin
CA 125 testiniz yüksek,bu yımurtalığınızdaki kistlere bağlı olabilir.Kadın doğum doktorunuz muayene ve ultrason sonrası bu konuda sizi bilgilendirecektir.
4 hafta önce
G
Tiger48

ANTİ HİV: NEGATİF 0,15
HBS AG : NEGATİF 0,17
HCV : NEGATİF 0,05

11. Ay elisa testi sonucum Artık Test yaptırmama gerek varmı ??

Tahlil.com

Tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

4 hafta önce
G
colloq1_06

P24 Antijeni testi 0.00 NEGATIF Indeks 0 - 0.25Hocam en son 9 hafta önce ilişki yaşadım

Tahlil.com

Yaşadığınız şüpheli temas sonrası yaptırdığınız ve TAHLİL.COM'a sormış bulunduğunuz HIV testi sonuçlarınız negatif.Negatif olmaları da sonuçların normal olduğunu gösteriyor.
Şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle kendi başına ve  çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran bir çok ziyaretçimiz bulunuyor.

Hangi HIV testinin,ilişki sonrası  ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair 
Tahlil.com doktorlarının sizler için hazırladığı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hangi HIV testi ne zaman yapılmalıdır?

1 ay önce
G
necoixfb

Merhaba 1 hafta önce hemoglobin elektroforezi tahilil yaptırdım sonuçlar şöyle,
HbA1 = 94,83
HbF = 1,72
HbS = 0
HbA2 = 3,45
Sonuçlara göre bir hastalık durumu var mıdır?

TahlilCom
Değerlendirilmesi için Hemogram sonucunuzuda yazmanız gereklidir..
1 ay önce
G
tamer1308

oğlum 1 yaşında,ilk kan tahlilini yaptırdık.demir 32 çıktı,demir bağlama kapasitesi 292 çıktı,ferriti 39,59 çıktı (7-142 olmalıymış) tdbk(tot. demir bağl. kap. 324 çıktı. wbc 10,38 , neut% 21,6 ,lym# 6,43,lym%61,9,mono#1,06,mcv 73,2,mchc 36,4 ,pdw 8,6 çıktı

TahlilCom
MCV değeri normalden biraz düşüktür, demir eksikliği testlerinde görülmüyor. hemoglobin(Hgb) değeri normal ise sorun yoktur..
1 ay önce
G
mydurmaz_

babam 58 yaşında ve

CRP 29.4 0 - 5
NE% 26 36 - 66
LYM 6.99 1 - 4.8
LYM% 72.5 22 - 40
MONO% 0.5 4 - 9
PCT 0.143 0.19 - 0.36

diğer kan sonuçları normal değerler içinde.

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

1 ay önce
G
Elçin

5 6 gundur adet sancim vardi karin agrim falan.agrilarin 1 hafta onceden basladigini biliyorum gecikmeli gelmezse bugun olmam gerekiyordu ama hicbir sekilde adet sancisi belirtisi yok bende agri kesici kullanmadim bugun bir anda adet sancilarim.kesildi.sebebi ne olabilir?

Tahlil.com
Adet olmadıysanız ve beklenen adet tarihinde de gecikme var ise, korunmasız ilişkiniz de mevcutsa gebelik testi yaptrımanızı öneririz.
1 ay önce
G
hatice

benim kan grubum brh(- )eşiminki abrh(+) bu durumda ne yapmam gerekli acaba sağolun şimdiden

admin
çocuk düşünmeniz halinde bu konuda bir kadın doğum uzmanı alınacak önlemler konusunda bilgi verecektir
1 ay önce
G
eses

hastam 10 yaş erkek kan sonuçlarında sorun varmı?
WBC:15 (3,4-9,5
RDW:15,2 (12-14
PLT:577 (150-450
BA%3,0 (0-1
NE#8,8 (1,5-8,5
MO#1,0 (0-0,8
BA#0,4 (0-0,2
FERRİTİN 12,6 (23,9-336,2
TRİGLİSERİT 336 (0-150
TOTAL BİLİRUBİN 0,10 (0,3-1,2
LDH 399 (110-295
KREATİNİN 0,49 (0,5-1,2
AMİLAZ 149 (28-100

TahlilCom
Gripal bir enfeksiyon geçiriyor olabilir, muayene ile karar verilmesi gereklidir, ayrıca trigliserit düzeyi yüksek öncelikle 12 saatlik açlıktan sonra değerini kontrol ettirmenizi öneririz..
Daha Fazla Yorum Göster