3 yıl önce
G
aygulagamirzayeva

mrhb doktor.Ben 24 yasindayim ve 4 aylik evliyim.bugun yani 22.gunde progesteron testi yaptirdim sonuc 45.6 oldu.Sizce bu iyimi ?

TahlilCom
 Progesteron testi ,genellikle,adetin 20. gününden sonra , luteal faz adı verilen dönemde (adet döneminin 21.22. 23. günlerinde) yapılır. Test değerlerine göre rahimde yumurtlama olup olmadığına karar verilir.
Test sonucu 10 ng/mg ve üstünde ise yumurlama olduğuna karar verilir.
3 yıl önce
G
sevde1301

25 yaşındayım polikistik over hastasıyım adet bitiminden 35 gün sonra istenen hormon tahlil sonucu :Dehidroepiandrosteron sulfat 368 -Estradiol<20 -Total testesteron 0,71 -Lüteinleştiren hormon (LH) 11,37 -Prolaktin13,08 -TSH4,28 -FSH 6,9417 OH Progesteron    0.459 Serbest testosteron    2.59

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



3 yıl önce
G
SeherDemir

Yorumları okudum kafam karıştı. Adetli iken test yapıldığında değerler farklı çıkabiliyor mu yani anlamadım. Yanlış anladıysam eğer saçmalığım için özür dilerim şimdiden. Ben 20 yaşındayım adet döneminde test yaptırdım Tsh 9.91 çıktı referans aralığıda 0.27-4.2 çıktı bu değişebilir mi

Tahlil.com
TSH testini adet döneminde yaptırıp yaptırmadığınız fark etmez.Üreme sistemini ilgilendiren diğer hormon testlerinde bu önemlidir. TSH değeriniz yüksek, hipotiroidi sorununuz olabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.
3 yıl önce
G
güneş

yaş 27 beta hcg 2716 çıktı ne anlamageliyor

Tahlil.com

Yaptırdığınız Beta HCG testini inceledik.Sonucunuz hamilelik lehine.Ancak tek başına bu Beta HCG değeriyle hamilelik tanısı kesin olarak koyulmaz.Önümüzdeki günlerde yapılacak Beta HCG testi sonuçlarında da Beta HCG değerinde yükselme görülmesi ve daha önemlisi yapılacak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi hamilelik tanısını koyduracaktır.
   Aşağıdaki bağlantımızda bu konuda sorulmuş benzer sorular ve Beta HCG testtine dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.


          BETA HCG Testine dair aradığınız tüm bilgiler, sorulmuş benzer sorular ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları....


3 yıl önce
G
gamze-0yahya

merhaba,20 yaşımdayım ve adetimin 3.günü hormon tahlili yaptırdım. tsh 2.11 , t.testesteron 0.25 , fsh 4.4 , lh 3.7 ve proraktin 12.0 gözüktü ve bu birinin yanında gebelik yazısı var .bunlar ne demek

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.


Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
http://tahlil.com/hormon-tahlili-soran-bayan-okurlarimiza-oneriler


4 yıl önce
G
xxjade22xx

ben 28 yasındayım 1 yıldır bebegım olmadı dokturu gıttım hormun testı yapdı yumurtalıklyavas calısıyor 5 günü klomen verdı bır hafta sonra tekrar cağırdı adet 15 günsonra progesteron testı sonu 48,43 ,folicular0.33,1,20luteal0,72,17,80postmenopaus0,20,1,00oral cant0,34,0,92trimester 9,3,33,2-29,50

Tahlil.com
Progesteron testi sonucunuz yüksek çıkmış.Doktorunuz bu konuda bilgi verecektir.
4 yıl önce
G
saadet_m07

20 yaşında bir bayanım 2 yıl önce troid ameliyatı oldum levetiron kullanıyorum her 3 aya bir kontrollerimi oluyorum en son tahlilimde serbest t3 2,41 serbest t4 0,77 tsh 41,12 çıktı normal mi ben hamile kalabilir miyim bu değerlere göre. şimdiden teşekkür ederim

Tahlil.com

TSH değeriniz yüksek, hipotiroidi sorununuz olabilir.Tiroid bezinizde hastalık olabilir.  İleri tetkik ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurunuz. Bu durum hamilelik için de problem yaratacaktır.


4 yıl önce
G
asli.alkan

38 YAޞžINDAYIM ADETİMİN 3.GÜNÜ TEST YAPILDI

TSH 2.01

E2 117.6

PROGESTERON 1.15

FSH 6.55

LH 6.69

PROLAKTIN 15.24

AMH <0.16

Bu sonuçlara göre menopoza girmeme çok az kalmış olabilir mi?Çocuk sahibi olmak istersem normal yollardan olabilir miyim

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.


Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
http://tahlil.com/hormon-tahlili-soran-bayan-okurlarimiza-oneriler


4 yıl önce
G
aysee

ben 23 yasındayım adetimin 21 gününde yapılan tahlilde pregesteron 0.42 ref (mid folikuler 0.31-1.52) mid luteal faz (5.16-18.56) prolaktin (18.71 )ref (4.79-23.3) bu durum hamileliğe engel mi yada onemlı bır eksıklık mi tedavı ıle bu hormon dusuklugunu kolyca asabılır mıyım

Tahlil.com
Progesteron değerinizdeki düşüklük yumurtlamanın olmadı yönünde bir bilgi verebilir.Tedavi olmanız gerekebilir.
4 yıl önce
G
kelebek

Adet3.güny aş  27
 FSH: 9,39mlU  Folikülr:3,85-8,78 Ovlasyon:4,54-22,51Lutal:1,79-5,12Postmonzal:16,74-113,6 LH:7,40mlU Folikülr:2,12-10,89Ovlasyon:19,18-103,03Lutal:1,20-12,86Postmenopzal:10,87-58,64 Estradiol: 40pg Folikülr:24-114Ovlasyon:62-534Lutal:80-270Postmnopoz:20-88 Prolaktin:33,82ng 3,34-26,72

Tahlil.com
FSH ve prolaktin değerleriniz yüksek, bu durum da gebelik açısından problem yaratabilir.Sitemizde FSH ve Prolaktin yüksekliğine dair yazılarımız, sorulmuş soru ve cevapları arama motorumuzdan araştırabilirsiniz.
4 yıl önce
G
aysee

ben 23 yaşındayım adetimin 4 gününde ( tsh 1.25) ref:(0.27-4.2 ),, fsh (6.98) ref :(mid foliküler 3.85-8.78) LH(8.18 ) ref :(mid foliküler 2.12-10.89 ) e2 (70.36) ref :preovulatory( 95-432 ) polıkıst over tanısı önceden de vardı tahlil sonuçlarım nasıl yorumlar mısınız bırde hamileliğe engel mi bu

tahlil.com

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


4 yıl önce
G
aysee

ben 23 yaşındayım adetimin 4 gününde ( tsh 1.25) , (fsh 6.98), (LH 8.18) (E2 70.36 ) polıkıst over tanısı önceden de vardı tahlil sonuçlarım nasıl yorumlar mısınız bırde hamileliğe engel mi bu drum doktor ymurtalıklarımın cok fazla polıkst over olmadığını ıyı olduğunu soyledı ama sizce

tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.


Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
http://tahlil.com/hormon-tahlili-soran-bayan-okurlarimiza-oneriler


4 yıl önce
G
bilinmezkine1
merhabalar 24 yaşındayım adetin 3. günü sonuçlar: FSH 18.92 mIU/ml FOLİKÜLER FAZ (3.5-12.5) OVULATOR FAZ (4.7-21.5) POSTMENAPOSAL (25.8-134.8) . LH 3.22mIU/ml FOLİKÜLER FAZ (2.4-12.6) LUTEAL FAZ (1.0-11.4) Estradiol 53.16 pg/mL FOLLİKÜLER FAZ (24.5-195). yasmin kullanıyorum. yorumlar mısınız?
tahlil.com
FSH hormonunuz yüksek çıkmış, konuya dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/kadinlarda-fsh-yuksekligi-fsh-yuksekligi-gebeligi-onler-mi
4 yıl önce
G
kbra
meraba tekrardan.20 yaşındayım adet düzensizliiğim mevcut adetimin 4.günü hormon testi yaptırdım.işte değerlerim TSH(0,97) FREE T3(3,11) FREE T4(1,39) FSH(4,62) LH(9.87) PROLAKTİN(15,10) teşekkür ederim
tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.


Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
http://tahlil.com/hormon-tahlili-soran-bayan-okurlarimiza-oneriler


4 yıl önce
G
selenaydurmus
Merhaba ben 26 yaında bir bayanım.Adetimin 3.günü hormon testl yaptırdım.Aşağıdaki gibi: FSH:6.25 (Folicullar:2.8-11.3) (Luteal:1.2-9.0 Midycle:5.8-21)...... LH:8.20 (Folicullar:1.1-11.6) (Luteal:0-14.7 (Midycle:17-77).... PROLAKTİN:8.43 ARALIK:1.9-25 TSH:2.32 ARALIK:0.4-4.5 teşekkürler
tahlil.com

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


4 yıl önce
G
xctyboni
Yaşım 23 adetimin 3. günü yapılan testesteron hormon sonuclarım: 37,90 normal degerler 14,1-70,9 yorumlarsanız sevinirim testeron fazlalıgımı var acaba??
Tahlilcom
Hayır yok, normal değerlerde sonucunuz
4 yıl önce
G
feyzaa
MON#:0.37 RE:0.16-1.4 EOS#:0.41 RE:0-0.8 BASO:0.02 RE:0-0.2 Hocam hormon tahlilimi 1,2,3 ve 4 parça halinde yazmak zorunda kaldım 300 karakter hak tanındığı için umarım bu sefer cevap alabilirim bilgilerimi tekrarlıyorum yaşım 23 ve bu hormon testini adetimim 4. günü yaptırdım RE:referans değer
tahlil.com

Belirtiğiniz değerler hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece bir kaçı, bunlar tek başına fazla bir fikir vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinizde eğer bir sorun yoksa, sonucunuzda kayda değer bir problem olmayacağını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?

http://tahlil.com/hemogram-kan-tahlilindeki-kisaltmalarin-anlamlari



4 yıl önce
G
asu_akkaya
hocam önceki sorumda normal değerleri vermeyi unutmuşum özür dilerim.freet4: 0.87 ferekans aralığı: 0.89-1.76 / tsh: 6.84 ferekans aralığı : 0.27-4.2 şimdiden çok teşekkürler.
tahlil.com

TSH değeriniz yüksek, hipotiroidi sorununuz olabilir.Tiroid bezinizde hastalık olabilir.  İleri tetkik ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurunuz


4 yıl önce
G
fkaya_okudan
merhaba 34 yaşındayım hamile kalmak istiyorum 1 yıldır olmuyor
Hormon değerlerime bakıldı sonuç:
TSH: 0.95 Normal değer:0.34-5.6/
FSH:4.32 3.858-16.74113,9/
LH:6.03 normal değer:0-0/
PRL:7.12 Normal değer3.34-26.72/
E2:55 Normal değer 0-0/
TOTAL TESTESTERON:0.15 Normal değer:0.1-0.7
tahlil.com
LH ve E2 testlerinin referans değerlerini yazmamışsınız ancak belirtiğiniz hormon tajlillerinde sorun görülmüyor.
Daha Fazla Yorum Göster