2 ay önce
G
gulden avcı

hamilelik sırasında hpv vırusu saptandı ve bırcok test yapıldı ama bu aralar kafam aıds'a takılmıs durumda tahlıllerımde anti hiv-negatif cıktı ama bende bazı sorunlar var ama hamılelıktenmı bundanmı bılmıyorum son ılıskımınm uzerınden aylar gectı antı hıv-negatıf ama baska bır test yaptırmalımıyım sızce.

Doktor
Anti HIV testiniz negatif çıkmış.Bu durumda kafanızı AİDS e takacak bir durum olmamalı.
2 ay önce
G
s.karakas89

Merhabalar,

Evimizde kedimiz var . Gebelik öncesi toksoplazma testi yaptırdım, bu sonuçlara göre daha önce geçirmiş miyim tehlike var mı?

TOXO IgG
Özel Referans De÷erler
Negatif <7.2 -
Pozitif 8.8 ve >8.8
grey zone 7.2 - 8.8
H 3.36 IU/mL <

TOXO IgM

Özel Referans De÷erler
Negatif <10
Pozitif >=10
H 4.76 COI < 0.8

Tahlil.com
Evet hastalığı önceden geçirmiş olduğunuz anlaşılıyor
3 ay önce
G
ferhatxaslan

Bugün yaptırdığım 5 ay sonraki sonuç normalmi ?
Lab: Elisa
                             
             HBs Ag (Makro)    0,486    S/CO    0    0,9    
             Anti HIV(Makro)    0,225    S/CO    0    0,9    
             ANTİ HCV(Makro)    0,035    S/CO    0    0,9

birde bu değerler yüksek
    RBC    6,26    10^6/µL    4,5    5,9    
    HGB    18,3    g/dL    13,5    17,5

Tahlil.com

Hepatit ve HIV sonuçlarınız normal.

Gelelim kan sayımına, RBC ve HGB gibi bazı kan sayım parametreleriniz yüksek. Sonuçlarınızda kan fazlalığı bulguları var.

Kan fazlalığı olarak değerlendirdiğimiz durum ise, kan sayımı yani hemogram tahlilinde RBC, HCT,HGB değerlerinin yüksek çıkmasıdır.
Yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan kişilerde,çok sigara içenlerde bu durum olabilir.
Hayati tehlike taşıyan bir durum değildir.
Düzenli aralıklarla dahiliye bölümünde kan sayımı tahlili yaptırıp kontrollerinizi sürdürün.
Kan değerlerinizi düşürmek için belirli aralıklarla da kan vermeniz de gerekebilir.

3 ay önce
G
namiqabdullayev675

Merhaba. Bir kaç defa sürtünerek bakirelik bozulmadan ilişkiye girdik. Zevk suyu vajinaya sürtünerek çok az dokundu. Sperm gelince ise vajinanin etrafına döküldü.Sora temizlendi.Bu halde hamile kalınır mi?

Tahlil.com
Bakire olmanız gebelik oluşumuna engel bir durum değildir.Vajinaya sperm hücresinin temas etmesi durumunda düşük de olsa gebelik riski oluşur.Beklenen adet tarihinizde gecikme olursa bir gebelik testi yaptırmanızda fayda var.
3 ay önce
G
merwetorun

yaş : 28 bayan
kan tahlili sonuçları:
üre: 13(15-43
crp (türbidimetrik)9.24-0-0,5
bun:6(8-20
wbc:7.85(4.3-10.3
rbc:4.09(4.38-5.77
hgb:10.02(13.6-17.2
hct:31.4(39.5-50.3)
mcv:76.7(80.7-95.5
mch:24.9(27.2-33.5
mchc:32.4(32.7-35.6
eos:0.01(0.9-6.0
neu:82.7(41.0-73.0
lymph# 0.89(1.3-3.5
lymph% : 11.3 (19.4-44.9
rdw: 16.9( 11.8-14.3)
yorumlarsanız sevinirim.

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

3 ay önce
G
seymaozlu050

Merhaba kolay gelsin benim hcg 80.070 çıktı ama 8 gün adet gördüm hamile miyim

Tahlil.com

Beta HCG değeriniz yüksek, bu da hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyit edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

3 ay önce
G
ayc

 2 kez dusuk yaptim. Vit d3 tahlil sonucum 10 cikti. Doktorum degerin dusuk oldugunu soyledi. D vitamini eksikligi tekrarlayan dusuk sebebi olabilir mi? 

TahlilCom
Hayır, kanıtlanmış bilimsel bir veri yoktur..
3 ay önce
G
kardelennn66

Kızım 4 yaşında sedimreferans değeri 0-20 kızımınki 34 alkalen fosfataz refarans değeri 100-350 kızımınkı 1500

TahlilCom
Ciddi bir sorun görünmüyor..
3 ay önce
G
turkiye-facebook

Annem meme ve mide kanseri. İki bölgedende ameliyat oldu. Şıçrama varmı tam bir muamma. Tahlil sonuçlarını yorumlamanızı ricaederim.
Tetkik İsmi Sonuç     Alt*Üst    
LYM% Düşük 24,9     25*50
HCT     Düşük 34,9      35*55    
RDW     Yüksek 16,3      10*16
PDW     Yüksek 19,3     8*18

TahlilCom
Hemogram tetkikinde hafif bir kansızlık dışında bugu yoktur..
3 ay önce
G
FATMA

50 yaşındayım yorgunluk ve halsizlik şikayetiyle doktora gidip kan testi yaptırdım. Şu sonuçları yorumlarsanız çok sevinirim...
wbc - 3,0
neu - 1,34
baso(%) - 1,67
mono(%) - 13,1

admin
WBC değeriniz oldukça düşük.Periferik yayma adlı bir testi yaptırmanız yararlı olabilir.
3 ay önce
G
eray akçay

oglumun 6 yaşında. yorgunluk ve halsizlik rahatsızlığından dolayı test yapıldı test sonuclarında
Glukoz(AKS) 88 65_107 mg/dl
Üre 28 15_44 mg/dl
KanÜre Azotu(BUN) 13.08 7-20.6 mg/dl
Kreatinin 0.63 0.3-0.7 mg/dl
Ürik Asit 4.16 3.6-8.2 mg/dl
Aspartat Aminotransferaz (AST SGOT) 25 10-40 U/L

Alanin Aminotransferaz (ALT SGPT ) 7 10-40 U/L

Alkalen Fosfataz ALP 238 <640 U/L
Gamma Glutamil Transferaz 14 10-49 U/L
Albumin 4.61 3.5-5.5 g/dl
Laktat Dehidrogenaz(_DH) 414 220-450 U/L
Magnezyum (Mg) 2.25 1.9-2.5 mg/dl
Fosfor (P) 5.7 3.6_5.9 mg/dl
Kalsiyum (Ca) 10.48 8.5-10.5 mg/dl
Sodyum (Na) 140.1 135_145 mmol/L
Potasyum (K) 4.23 3.5-5.5
bu sonuclar neticesinde Alanin Aminotransferaz (ALT SGPT) oranı referans değerlerii kriterlerinin dışında çıktı bunun sonucu ne olabilir bu konuda bilği verebilirseniz memnun olurum

admin
ALT değei hafif de olsa düşük çıkmış.Ancak bu testin yüksek çıkması daha anlamlıdır.Sizin değerinizde bir sorun yok.
3 ay önce
G
asalet-eda_27

WBC- 6.06 referans araligi 3.98- 10.04 x10^3/uL
RBC- 4.54 referans araligi 3.93- 5.22 x10^6/uL
HGB- 10.1 referans araligi 11.2 - 15.7 g/dL
HCT- 33.3 referans araligi 34.1- 44.9 %

Tahlil.com

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram)
sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.
Bu yönde bir tedavi olmalısınız.
Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım ilave tahlillere de ihtiyaç olabilir.
Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kansızlık ve tanı yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve bu konuda benzer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

3 ay önce
G
adacikli-taci

hocam normal değerler cea karsinoembriyojenik antijen değeri 0-3 iken benimki 3.30 çıktı bu sonuç normalmi kolonoskopi yaptıralı bir yıl oldu bişey çıkmamıştı sigarada kullanıyorum 

Tahlil.com
Ciddi bir yükseklik yok.Bu bulguyla panik olmanız yersiz.Doktorunuz gerek görür ise,hastalığınız yönünden ilave tahliller de isteyebilir.
3 ay önce
G
yuksel42

Hocam benim annemde ilerlemis hepatit B var, ben 4 ay sonra evleniyorum nasil korunmaliyim? kan testinde cikan sonuclar:
Anti Hbs <5,00 Negatif HBsAg: <0,030 Negatif
Anti HCV : 0,020 Negatief Anti HIV: Negatif
Anti Hbc IgG: 2,01 Negatif
AST: 25 / ALT: 37 

Tahlil.com
Hepatit B ye karşı korunmanız çok basit.En kısa sürede Hepatit B aşısını doktorunuzun da önerdiği şekilde 3 doz olarak olun.
3 ay önce
G
pera_ozer

iİdrar analizi Renk sarı Görünüm berrak Reaksiyon (pH) 6.0 Dansite 1.025 Protein Neg Glukoz Neg Keton Neg Bilirubin Neg Ürobilinojen 0.1 Kan (Peroksidaz) (+) 10 Lökosit Esteraz Akt. Neg Nitrit Neg Mikroskopik inceleme. 3-4 LÖKOSİT 10-15 ERİTROSİT VE 1-2 EPİTAL HÜCRESİ GÖRÜLDÜ.

Tahlil.com

İdrarda rbc olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.
Tercihen ultrason, radyolojik bazı tahliller, idrar kültürü gibi ilave tanı yöntemlerine ihtiyaç olabilir.

3 ay önce
G
melisabora

Benim kızım 11 yaşında, alp'si yüksek çıktı. Normalde en fazla 350 olması gereken benim kızımda 511 bu normalmidir?


TahlilCom
Çok fazla yüksek olmamakla beraber araştırılması gereklidir..
3 ay önce
G
nihal

konjestif kalp hastası bebeklerde LDH neden artar? bilgilendirirseniz sevinirim.

admin
LDH kalp kasında da bulunan bir enzimdir,konjestif kalp hastalığı kalp kasını da etkilediğinden,ldh değeri yüksek çıkar.
3 ay önce
G
M. Aykut

RBC : 4,62
HGB : 13,7
HCT : 42,5
MCV : 91,9
MCH : 29,7
MCHC : 32,3

WBC : 11,7
NEUT : 90,8
LYMPH : 5,15

MONO : 3,7
EOS : 0,04
BASO : 0,347
PLT : 234
PDW : 17,8
MPV : 7,29
PCT : 0,171
RDW : 15,2

NEU : 10,6
LYMPH : 0,601
MONO : 0,431
EOS : 0,005
BASO : 0,04

BİLİRUBİN : NEGATİF
UROBİLİNOJEN : NORM.
KETON : +++
GLUKOZ : NEGATİF
PROTEİN : NEGATİF
BLOOD : ++
PH : 5,5
NİTRİT : NEGATİF
LÖKOSİT : NEGATİF
DANSİTE : 1,030
İDRAR MİKROSKOBİSİ : 7-8 ERİTROSİT.

Doktor
İdrarda eritrosit olması bir kanama bulgusu,taş düşürüyor olabilirsiniz
3 ay önce
G
gilgamettin

spermogram test sonucum yorumlarmısınız.

sperm sayısı 140 milyon /ml
ileri hızlı hareketli %30
ileri yavas hareketlı %10
yerinde yavaş %20
hareketsiz %40

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

3 ay önce
G
orada_67

PCT 0.200 H     % 0 - 0
PDW 16.7 H     0 - 0     
RDWSD     37.6 H     11,5 - 15,5
EO#     0.1 H 0- 0
NRBC#     0.0 L 2 - 6,1
NRBC%     0.0 L 4,2 - 6,1
 göz kapağımda düşme olduğundan doktorum dahiliyeye gönderdi.diğer değerlerim normal 

TahlilCom
Test sonuçlarınız normalden çok farklıdır, ancak muhtemelen çalışma sırasında hata olmuş gibi görünüyor, testinizin tekrarlanmasını öneririz..
Daha Fazla Yorum Göster