Priapism Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:03 •

Priapism; erkekte, cinsel uyarı olmadığı halde, ereksiyon halidir.

Priapism Nedir?

Priapism; erkekte, cinsel uyarı olmadığı halde, ereksiyon halidir. Ciddi pen*s ağrısıyla birlikte seyreder. pen*se kan toplanır ve bu kan boşaltılamadığından oluşur. 4 saatten fazla sürebilir anında tedavi edilmezse kalıcı problemlere sebep olur. En kısa zamanda bir sağlık kurumuna danışılmalıdır aksi takdirde; doku bozulmalarına ve kalıcı sertleşme bozukluklarına sebep olur.

pen*s Çalışma Prensibi Nasıldır?

pen*s; erkeklerde boşaltım ve cinsel organdır. Boşaltım işlevi, böbreklerle işbirliği içinde çalışır ki; bu sistemin adı üriner sistemdir. Cinsel fonksiyon ise, kan dolaşımı ile birlikte çalışır ki bunun adı da dolaşım sistemidir. pen*sin cinsel olarak aktivitesini yerine getirebilmesi için, taşıdığı damarların kanlanması gerekir. Erkek erekte olduğunda meni meydana gelmesi, kan damarlarını yeniden gevşetir ve pen*s, normal formuna kavuşur. Erekte olmuş yani kanlanması meydana gelmiş pen*s; sert, dik ve büyüktür. Ancak meni akıntısı gerçekleştikten sonra; küçük, yumuşak ve küçülmüş haldedir. Priapism, pen*ste istenenden fazla kanlanması olması, ancak meni oluşturulamaması demektir. Yani pen*s bu durumda rahatlama sağlayamaz. Aşırı kanlanmanın geçirilememesi, kanın bu alanda damarları tıkaması ve devamında kronik fonksiyon bozukluğunu meydana getirebilmesi anlamı taşır.

Priapism Hastalığında Nasıl Müdahale Edilir?

Priapism hastalığı, pen*sin kanlanmasına bağlı olarak şişmesi ve ağrı hissettirmesiyle tespit edilir. Dolayısıyla acil müdahalede kanlanma azaltılır, kişide bu şekilde rahatlama sağlanır. Ancak kanlanmış halde uzun süre kalmamasına dikkat edilmelidir. Yani müdahale, mümkün olan en kısa zamanda, en konforlu şekilde yapılabilmelidir. Aksi takdirde kanlanma, pen*se kalıcı zarar verebilir ve damarlarda ciddi genişlemelerde meydana gelir. Bu hastalık aynı zamanda tekrarlayabilen bir durumdur. Bu sebeple kişi bilinçli olmalı ve ağrıları henüz başlarken müdahale yapılma olanağını hızlandırmalıdır. Bu sayede cinsel fonksiyon bozukluğuna maruz kalmadan geçirebilecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?