Refleksoloji Nedir? Alt Islatmaya Çözüm Olabilir Mi?

Yayın Tarihi : 2018/05/25 03:37 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 14:04 •

Refleksoloji; bütün sinirlerin toplandığı, el ve ayaklara basınç yaparak uygulanan tedavi yöntemidir.

Refleksoloji Nedir? Alt Islatmaya Çözüm Olabilir Mi?

Refleksoloji Nedir?

Refleksoloji bütün sinirlerin toplandığı, el ve ayaklara basınç yaparak uygulanan tedavi yöntemidir. Belli bölgelere bası uygulanarak, organın uyarılmasını ve düzenli çalışmasını sağlayan bir çalışmadır.

Refleksolojide ayak altı bölgesi kullanılır. Yani bası uygulaması ayak altına yapılır. Çünkü,. Vücuda giden tüm sinir hücreleri ayaktan geçer. Bu sayede doğru uygula ve doğru bölge seçildiğinde; vücutta tespit edilen pek çok hastalık durumunun giderilmesi mümkündür. Bu sebeple refleksoloji son derece önemli bir uygulamadır.

Refleksoloji Her Hastalığı İyileştirebilir mi?

Refleksoloji, daha çok damar daralması, sıkışması gibi durumlara sebep olan hastalıklarda etkindir. Bu sebeple her hastalığı iyileştirdiği söylenemez. Ancak hasta organı ilgilendiren damar doğru tespit edilip, doğru müdahale yapılırsa; bu organın tedaviye daha hızlı ve etkili cevap vermesi sağlanabilir.

Bu sebeple denebilir ki; refleksoloji tek başına tüm hastalıkları iyileştiremese de, tüm hastalıkların geçiştirilmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

Çocuklarda İdrar Kaçırma Problemi

Çocuklarda alt ıslatma sık görülen bir durumdur. Bu durumlarda; mesane genişliği, uyku problemleri veya psikolojik sebepler değerlendirilir.

Eğer sebep psikolojik ise, refleksoloji daha çok tüm vücuda yönelik olarak damarları genişletme ve kişiyi rahatlatma üzerine yapılabilir. Ancak çocuğun psikolojik destek alması şarttır.

Ancak sebep mesaneye giden damarlar ve mesanenin işleyişi ile ilgili ise, bu aşamada refleksoloji etkin bir tedavi yöntemi olabilir. Ayak çukurunun yakını böbrekler, topuğa yakın alan ise, mesaneyi ilgilendiren damarlara giden yollardır. Bu bölgelere uygulanan bası ve masajlar, idrar kaçırmayı önlemede yardımcı olacaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?