Romatizma Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/29 10:11 •

İlaç tedavisi ve fizik tedavinin yanı sıra, doğal yoldan bazı bitkilerin de romatizmaya iyi geldiği ifade ediliyor.

Romatizma Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Romatizma bayanlar özellikle olmak üzere belirli bir yaştan sonra bir çok kişiyi etkileyen bir hastalıktır. İlaç tedavisi ve fizik tedavinin yanı sıra, doğal yoldan bazı bitkilerin de romatizmaya iyi geldiği ifade ediliyor.
Romatizmaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

* Enginar: Vücuttaki zehri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
* Domates: C vitamini deposudur. Kemiklere kuvvet verir.
* Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
* Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarına yardımcı olur. Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman, romatizma ağrılarını büyük bir oranda azaltır.
* Zencefil: Kan damarlarını genişletip dolaşımı artırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder.
* Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Bu özelliği ile romatizmal hastalıklara faydalıdır. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler. Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor.
* Pancar: Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum kaynağıdır. Kemiklere büyük faydası vardır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını da destekler.
 * Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Dolayısıyla romatizmaya iyi gelir. Ayrıca böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir.
 * Hurma: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Kemikler için faydalıdır. Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdır. Doğal müshil etkisine sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.

Beslenme İle Sağlıklı Yaşam Mümkün mü?

Hemen hemen her hastalık için besin önerisini pek çok yerde görürüz. Özellikle sebze ve meyveler; vitamin ve mineral deposudur. Hastalık olduktan sonra tam anlamıyla sadece bir bitki sayesinde iyileşmek pek de sık görmediğimiz bir durum olsa da; aslında hastalıklardan korunmak için bitkiler olmazsa olmazdır. Bu sebeple sadece hastalıkta değil, aslında hastalık ortaya çıkmadan önce vücut sistemlerini aktif hale getirmek için beslenme çeşitliliği sağlanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
?