First slide
Second slide
Third slide

Sağlık Önerilerinizi Bizimle Paylaşın

İnteraktif bir sağlık sitesi olan Tahlil.com,kullanıcıları için yeni bir bölüm açtı.Bu bölüme sağlıklı bir yaşam için önerilerinizi yazabilir ve binlerce ziyaretçimizle paylaşabilirsiniz.
Kilo vermek için uyguladığınız yöntemler,kolesterol değerlerinizi nasıl düşürebildiğiniz veya yorgunlukla nasıl mücadele ettiğinizi yazabilirsiniz.
Sağlık önerileriniz bunlarla sınırlı kalmayabilir,saç dökülmesinden kansere,cinsel sorunlarınızdan önerdiğiniz tahlil merkezlerine kadar her türlü birikiminizi kullanıcılarımızla paylaşabilirsiniz.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Kalp Hastaları Nasıl Et Yemeli?

Kalp hastalarının kırmızı eti ne sıklıkla ve hangi miktarda tüketeceği sürekli olarak tartışılan bir konudur. Her hususta olduğu gibi et tüketiminde de kalp hastalarının dikkatli olmaları gerekir.

Kalp hastaları için özellikle etin dinlenmiş olması çok önemlidir.

Etin en doğru tüketim şekli haşlamadır.
Haşlamadan hoşlanmayan kişilerin de ızgara tercih etmesi önerilir.

Kelle paça, ciğer ve işkembe kalp hastalarına ciddi oranda zarar verebilir. Bu kişilerin sakatatlardan uzak durması gerekir.

Koyun eti dana etine oranla kolesterol açısından daha zengindir. Bu sebeple kalp ve damar hastalarına dana eti önerilir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Sezaryenli Çocuk Daha Çabuk Hastalanıyor

Normal doğum sezeryana göre daha sağlıklıdır. Bu durumu kanıtlayan bir araştırma daha yapılmıştır.

Yeni doğan bebeklerin kordonlarından alınan kan örneklerinde DNA'ları birbirinden farklı çıkmıştır.

Sezaryenle doğan bebekler; tansiyon, şekerde dahil olmak üzere pek çok hastalık bakımından daha dayanıksız ve yatkın oluyorlar.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
3 yıl önce
G
emirze44

oğlumun tahlil sonuçları;wbc:10,8 hgb:12,6 mch:21 rdw:22 mpv:14 mcv:84 rbc:5,97 çıktı nasıl yorularsınız acaba ayrıca bilirubin(direkt) :0.62 diğer sonuçlar normal değerlede

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece bir kaçı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.
Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir,
Kan sayımı sonrası diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?



3 yıl önce
G
ebru_ilhanxl

merhaba 30 yaşındayım tahlil sonuçlarım
glukoz 121 kreatinin 0.42 ldl kolestrol 89.8 potasyum 4.61 serbest t4 0.86 tsh 1.54 çıktı yorumlayabilirmisiniz teşekkür ederim şimdiden

Tahlil.com

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.
Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacak.
Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.

3 yıl önce
G
hulya_soyali

merhabalar 25 yaşında bayanım kan tahlili sonuçlarımda değerlendirmenizi istediğim bazı değerler var
EO%8,7 0-7,0% aynı değer 2012 yılında 2,6 iken suan 8,7 %
TSH 6,90% 0,34-5,6% aynı değer 2010 yılında 5.11 idi ...
Şimdiden teşekkür ederim...

Tahlil.com

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....

Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

3 yıl önce
G
mehmetdaglioglu01

iyiçalışmalar kan tahlili sonuçlarım wbc 3,22(4,50) mch31,2(27,0) pct 0,133(0,15) ly% 56,3(20,50) mono% 10,9(2-8%) gr% 31 (43-65%) gra0,998 (2,2-4,8) pdw 16,6 (9-15) parantez içindekiler normal olması gereken değerler. bu sonuçlara göre yorumlarınızı rica ediyorum. teşekkürler

Tahlil.com

Kan sayımı sonucunuzu inceledik. Lölosit diğer adıyla da WBC değeriniz düşük.
Viral enfeksiyonlarda wbc  değeri normalin altına inebilir.Enfeksiyon sonrası dönemde ise bu değerde yükselme beklenir, bir kaç hafta sonra wbc testini tekrar ettirin.Yine düşük çıkarsa ileri tetkik ve muayene için bir hematoloji uzmanına başvurun.
WBC düşüklüğü başka nedenlere de bağlı olabilir.

WBC testi ve wbc düşüklüğü ile ilgili aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları görebilirsiniz.

WBC nedir? WBC düşüklüğü ve yüksekliği

3 yıl önce
G
Figenyasin2010

Merhabalar 45 günlük bebeğim var de.umuz tsh testleri istedi ve ts4 5.2 çıkmış Dr.um haftaya tekrar yapalım dahada düşerse endokrin uzmanına göndeririz dedi ve kafamda soru işaretleri ve korkularım kaldı sizce bu değer nasıl korkulacak bilet varmı

Tahlil.com

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.bebeğinizin TSH hormonu değeri yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorunu olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için ÇOCUK endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



3 yıl önce
G
benarma

kızım 8 yaşında idrarında gözle görünür derecede kan var enfeksiyon var dendi ve zinnat adlı ilaca başladık ağrı ateş yok.. sadece idrar kaçırma ve sık idrara çıkma var.. anormal olanları yazıyorum eritrosit mikros. 114 .. lokosit mikros. 28 protein + .. bir çocukta bu kadar kanama olması normal mi

Tahlil.com

İdrar kültürü tahlili idrar yolu enfeksiyonu tanısında kullanılan en güvenilir tahlil yöntemidir.Belirtiğinize göre size bu tahlil yapılmamış anlaşılan.
İdrar kültürü sonucuna göre, bir enfeksiyon varlığı yönünden en doğru bilgi alınacaktır.
Enfeksiyon var ise de, buna uygun antibiyotik tedavisi planlanacaktır.

İdrar kültürü hakkında detaylı bilgi almak, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınız


3 yıl önce
G
mesutkirdag

Babam 73 yaşında 06.06.2014 tarihinde sağ hemikolektomi oldu. folfiri kemoterapi protokolü uygulanıyor 14 gün aralıklı. toplam 12 seanslık. şu ana kadar 8 seans gördü. operasyona girdiği günlerde CEA: 53,26 ng/ml idi. 20 gün önceki ölçümde CEA:1,14 ng/ml referans değerler (0-5ng/ml) ne söylenebilir?

TahlilCom
Değerlerinde düzelme görülüyor..Ancak kesin sonuç kemoterapi bittikten sonra diğer testleriyle birlikte anlaşılabilir..
3 yıl önce
G
sunguasc

Yaş:23
Adetin 2.günü (3ay gecikmeli adet)
Fsh:1.31
Glukoz:101
Lh:0.02
Prolaktin:6.78-Tsh:1.82 tahlil sonuçları degerlendirir misisniz?

Tahlil.com

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


3 yıl önce
G
nulakci36

merhaba annem 41 yaşında ve 2 yıldan fazladır aşağıda yazdığım tahlil değerleri yüksek çıkıyor yardım eder misiniz ?
WBC 8,6
BA% 1,6
MCHC 32,4
PLT 902
PCT 0,707
PDW 17
BUN 23,36

Tahlil.com

PLT yani trombosit değeri yüksek.Bu normal değil. PLT testi hakkında bilgi almak ve hangi durumlarda yüksek çıktığını çğrenmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayınız.Bir hematoloji uzmanına da danışmanızda yarar var.

PLT Testi ve yüksekliği


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER