Sebze Yemeye Rağmen Kilo Verememe Nasıl Olur?

Yayın Tarihi : 2018/04/07 20:31 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/07 20:31 •
Sebzeler, kolay sindirilenbesinlerdir
Sebze Yemeye Rağmen Kilo Verememe Nasıl Olur?

Sebzeler, kolay sindirilenbesinlerdir. Bu sebeple midede ağırlık yapmaz, bağırsaklarda sindirimi veemilimi kolay olur. Hacimce büyük, kalorice küçük olduğundan, tokluk hissiyaşamaya da yardımcı olur.

Bu kadar sağlıklı besinleridiyet yapsanız da yapmasanız da tüketmek gerekir. Çünkü haftada en az üç kezsebze yiyerek sindirim sistemini rahatlatmak gerekir. Diyet yapanlar iseözellikle akşam yemeklerinde sıklıkla sebze tüketmelidirler.

Bunlar sebzelerin fizikselyararlarıdır. Tabii bunun yanında kimyasal yararları da vardır. Özellikle yeşilyapraklı sebzeler demir ve B grubu vitaminlerince zenginlerdir. Bunlarınyanında pek çok sebze antioksidan özelliğiyle bilinir. İyi idrarsöktürücülerdir ve vücuttan bu özellikleriyle fazla suyu ve ödemi atmaeğilimindedirler. İşte sebze tüketmek için pek çok güzellikler.

Ancak devamlı sebze tüketmeyerağmen zayıflayamamaktan yakınan bir kesim vardır. Bu kişiler önceliklesindirim sistemi ile ilgili bir problemleri olmadığından emin olmalıdır. Bu sebepleönce doktor kontrolünden geçmelidir. Şayet bir sağlık problemi yoksa, sebzeyitüketim şekline dikkat edilmelidir. Sebzeler fazla yağı sevmezler. Tat versindiye fazladan kullanılan yağlar, sebzelerin kalorisini artırır. Böyle birdurumda ne kadar sebzeyle besleniyor olsanız da, yine de yağlı beslenmedendolayı kilo almanın önüne geçilemez. Yapılacak bir tencere yemeğe bir yemekkaşığı sıvı yağ yeterli gelecektir. Özellikle yemekler daha parlak görünsündiye kullanılan fazlalık yağlardan kaçınmak gerekir. Ayrıca sebze yemeklerifazla pişirilmeyi sevmezler. Daha çok çiğ tüketmeye özen gösterilmelidir. Özellikleyeşil yapraklı sebzelerin, küçük ve taze yapraklısını tercih etmeli, çiği salatayakatılmalı veya suda haşlanarak tüketilmelidir. Aynı zamanda tat vermesi içindaha az tuz kullanılmalıdır. Tuz yerine pul biber, isot gibi baharatlar hemzayıflamada daha etkili olur, hem de tatlandırma da daha etkilidir. Bunun yanındaaroma katmakta limon da vazgeçilmez bir üründür.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?