Şekerlemelerin Cazibesinden Kurtulun...

Yayın Tarihi : 2017/06/28 10:15 • Güncelleme Tarihi : 2021/09/15 00:48 •

Bol şekerli, güzel kokulu ve rengarenk şekerlemeler çocukluk döneminde tanıştığımız ve yaşam boyu peşimizi bırakmayan tadı güzel ama sağlığımıza oldukça zararlı besinlerdir

Şekerlemelerin Cazibesinden Kurtulun...

Bol şekerli, güzel kokulu ve rengarenk şekerlemeler çocukluk döneminde tanıştığımız ve yaşam boyu peşimizi bırakmayan tadı güzel ama sağlığımıza oldukça zararlı besinlerdir. Şekerlemelerin sebep olduğu en yaygın sorun aşırı kilo artışıdır. Bunun yanında pek çok hastalığında öncü nedenleri arasında sağlıksız beslenme ve şeker tüketimi gelir. Sağlıklı bir yaşam için şekerlerin cezbeden dünyasından kurtulup meyvelerin renkli dünyasını sevmeye başlamamız gerekir. 

Şeker Vücut İçin Neden Zararlı?

Vücudun çalışmak için enerjiye, enerji sağlamak için ise, beslenmeye ihtiyacı vardır. Ancak; kaliteli bir enerji istiyorsak, kaliteli beslenmek zorundayız. Vücudun çalışmak için glikoz adı verilen şekere ihtiyacı vardır. Ancak burada bahsedilen şeker, asla bizim bildiğimiz tatlandırıcı olan şeker değil, vücudun ihtiyacı olan şekedir. Yani aslolan, kandaki glikoz seviyesini dengelemek ve bunu sabit tutmaktır. 

Dışarıdan şeker olarak tüketilen gıda, vücut içinde, aniden glikoz yükselmesine ve bu seviyenin aniden düşmesine sebep olur. Çünkü dışarıdan gelen ani enerji vücutta şok etkisi yapar ve bu şok vücudu yorduğundan; şeker aniden çıkar ve aniden düşer. Neticede kalitesiz bir enerji kaynağı sağlanmış olur. 

Kan Şekerindeki Ani Yükselmenin Zararı Nedir?

Tatlı yediğinizde, kan, dışarıdan gelen şekeri hemen algılar ve metabolizmayı hızlandırır. Ancak kalbin bu ritmi vücuda ağır gelir ve aniden kan şekeri yeniden düşer. Bu durumda kişide yorgunluk ve uyku hali hasıl olur. Ağır yemeklerden sonra da insana gelen yorgunluk ve uyku hali, bu durumdan kaynaklanır. 

Kahve Yanında Tatlı Yemeyin

Toplum olarak en sık yapılan yanlışlardan biri de, çay ve kahve yanında tatlı yemektir. Özellikle kahve, metabolizmayı hızlandırmak, ayakta ve dinç kalmak için içilir. Ancak yanında tatlı bir şeyler tükettiğinizde, kahve, kafein etkisini sürdürmek isterken, tatlı da kan şekerini aniden yükseltir ve düşürür. Neticede istenen sonuç elde edilmemiş olur. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?