Sevmediği İşte Çalışan Kişiler Daha Çok Hasta Oluyor!

Yayın Tarihi : 2017/10/25 13:07 • Güncelleme Tarihi : 2024/04/19 12:53 •

İş hayatın merkezinde olmamalıdır evet. Ancak yaptığın işi sevmen ve içselleştirmen, daha fazla hayatından keyif almanı sağlayacaktır. Buna sadece iş olarak bakmamak gerekir. Daha oyun çağında başlar bir durum.

Sevmediği İşte Çalışan Kişiler Daha Çok Hasta Oluyor!

Yapılan araştırmalar sevmediği işte çalışan bireylerin çok daha sık hastalandığını ortaya seriyor. Olumsuz düşünce ve mutsuzluğun bağışıklık sistemini önemli ölçüde etkilediği bilinmektedir. O nedenle mutsuz çalışan kişilerin bağışıklıkları düşmekte böylece çok daha sık hastalanmaktadır.

Beyin Gücünü Keşfet

beyin vücudu yöneten organdır bilgisi zaten herkes tarafından bilinir. Ancak bu gücü yönlendirmek ve yönetmek biraz tecrübe işidir. Geçmiş zamanlarda çocuklar, adeta topluma hizmet bilinciyle yetiştirilmekteydi. Yani çoğu zaman çocuğun hissettiği ve yaşadığından ziyade; kendini nasıl sunduğu, çevreden ne kadar takdir gördüğü övünç meselesi olurdu. Dolayısıyla kişi mutlu olmasa bile dışarıdan mutlu, sevmiyorsa da seviyor gibi, yetenekli değilse yetenekli gibi algılandı.

Halbuki insanlar artık kendi potansiyellerinin farkında olarak yetiştiriliyor. Yani daha çocukluk çağında ne istediğini bilen ve önemseyen, bu alanda kendini yetiştirme imkanı verilen çocuklar görüyoruz. Bu da beyinin potansiyelini gerçekleştirme imkanı veriyor.

İnsanlar artık en çok kazandıran, en çok itibar gören mesleklerden dahi vazgeçip, kendi sevdikleri ve lezzet aldıkları işlere yönlenmeye başladılar. Evet bunu toplumun kabul etmesi zaman aldı ama artık bu kişilerin sayısı arttıkça toplum da kabule geçti.

Aslında bu duruma meslek erbabı olduğunda değil, daha çocuk yaşta başlanması gerekir. Küçükken yetenekleri keşfedilen ve bu alanda geliştirilen çocuklar, büyüdüklerinde bu işin ustası olabiliyor ve sadece sevdiği işi yapmakla kalmıyor. Aynı zamanda bu işi yüksek kalitede de yaptığı için, sektör gelişmiş olmasa bile kendini sektöre adapte edip istediği çok parayı ve itibarı da kazanabiliyor.

İşin Hayatın, Hayatın İşin mi?

İş hayatın merkezinde olmamalıdır evet. Ancak yaptığın işi sevmen ve içselleştirmen, daha fazla hayatından keyif almanı sağlayacaktır. Buna sadece iş olarak bakmamak gerekir. Daha oyun çağında başlar bir durum.

Bir örnekle açıklayalım. Bir erkek çocuğu arabaları çarpıştırmayı çok seviyor ve arabalarla hırçın oynamayı seviyor diyelim. Siz o çocuğa ihtiyacı olan arabayı verir, ancak çarpıştırmanın yasak olduğunu söylerseniz o çocuk bütün gün de o arabayla oynasa zevk alamaz. İş hayatı da böyledir. Sırf parası veya itibarı için yaptığınız iş bırakın keyif vermeyi, mevcut keyfinizi dahi kaçırabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?