Cilt Bakımı Sigara Etkilerini Ortadan Kaldırır mı?

Yayın Tarihi : 2018/06/11 10:17 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/09 01:03 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Sigara ile ilgili makaleleri en az okuyanlar sigara içenlerdir.
Cilt Bakımı Sigara Etkilerini Ortadan Kaldırır mı?

Sigara ile ilgili makaleleri en az okuyanlar sigara içenlerdir. Bunun sebebi; kişiler yanlış yaptıkları ve yanlış olduğunu bildikleri davranışların üzerinde durulmasından hoşlanmamalarıdır. Çünkü; o unsurun zararlı olduğunu bilirler. Ancak bunu duymak hoşlarına gitmez. Ancak biz yine de doğru bildiğimizi söylemekle mesul olmakla birlikte, kimseyi de yargılama lüksüne sahip değiliz. Amacımız kimseyi incitmek değil, doğru olanı ifade etmektir. 

Sigara içeriğinde 4 bin zehir barındırır. Vücuda pek çok zararı vardır. 

Sigaranın cilde olan zararları; cildin yaşlanmasını hızlandırır, kırışıklıkları artırır, yaraların iyileşmesini geciktirir, cilt kanserine sebep olur.

Güzel Koku Kişinin En Etkileyici Yöntemidir

Güzel kokmak, her bireyin isteğidir. Bu sebeple yüzyıllardır adı değişse de fonksiyonu değişmeyen güzel kokular üretilir ve insanlar bu kokulara itibar ederler. Ancak temizlik kokusu bir başka güzeldir. Yani suni kokulardan ziyade temiz ve güzel bir cilt kokusu, her bireyin isteğidir. Ancak sigara içen kişilerde ne yazık ki bu koku suni olarak sağlanmak zorundadır. Çünkü sigara dumanı, cildin gözeneklerine nüfuz ederek bu gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Haliyle kişi ağzını ne kadar temizlerse temizlesin, cildindeki kokudan arınmasının imkanı yoktur. 

Sigara Cildin Yenilenmesini Engeller

Cilt, özellikle E vitamini ve besleyici yağlarla birlikte beslenen, gençleşen canlı dokulardan meydana gelir. Ancak cilt bu besleyici unsurlar yerine sigara dumanına maruz kalıyorsa, cilt dokuları, bölünme ve yenilenme özelliğini kaybeder ve geriye yıpranmış bir cilt bırakır. 

Cilt Bakımı Sigara Etkilerini Ortadan Kaldırır mı?

Sigara içenler cilt bakımını düzenli yapıyorsa cildin dumandan etkilenme oranı azalır mı? Aslında bu sık merak edilen sorulardandır. Sigara içenler genelde günde bir kereden fazla içerler ki, günde yarım paket ve fazlasını içenlerin sayısı hiç azımsanmayacak kadardır. Ancak cilt bakımı, günde sadece bir kez yapılıyor. Bu durumda bütün gün sigara dumanına maruz kalan cildi günde bir kez derinlemesine hiç aksatmadan temizliyor olsanız dahi; hiç sigara dumanına maruz kalmayan cildin, ancak bakımsız haline yetişebilirsiniz demektir.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?