First slide
Second slide
Third slide

Simir (Smear) Testi ve Kadınlar İçin Önemi

Simir (smear) testi kadınlara özgü olup rahim ağzını hastalık, enfeksiyon, kanser veya bu tür olası durumlar açısından incelemek ve değerlendirmek amacıyla yapılır. Vajinadan girilip rahim içine spekulum denen bir cihaz yerleştirilir. Kanama olup olmadığı kontrol edildikten sonra tahta bir aparat ile içeriden sürüntü yani parça alınır. Bu alınan hücreler mikroskopla detaylı incelenmek üzere patoloji uzmanına gönderilir.

Simir testi rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için büyük bir önem arz eder. Rahim ağzı kanseri kadınlar arasında meme kanserinden sonra en çok görülen kanser türüdür. Bu kansere sebep olan HPV virüsü çok bulaşıcıdır ve cinsel yolla bulaşır. Az belirti gösterir, bazen de hiç göstermeyebilir. Düzenli kontrol yaptırmazsanız aylar belki de yıllar sonra kanser olduğunuzu anlayıp hayati tehlikeyle karşılaşabilirsiniz. Erken tanının en önemli olduğu kanser türlerinden biridir. Hatta son yıllarda kadınlarda görülen kanser türleri arasından birinci sıraya yükselmeye başlamıştır. Her 100 kadından 2’si bu kanserle hayatında en az bir kere karşı karşıya kalır. Uzmanlar tüm kadınların bu ciddi oranın farkına varıp her yıl düzenli simir testi yaptırmasını şiddetle öneriyor. Rahim ağzı kanseri genellikle orta yaşlı kadınlarda görülür fakat son yıllarda genç kadınlarda görülme sıklığı artmaya başlamıştır. 20-30 yaş arası kadınların ilk cinsel ilişkilerinden sonra düzenli olarak her yıl simir testi yaptırması gerekir. 30-65 yaş aralığındaki kadınlarda da yıllık düzenli simir testi önerilir. Bu dönemde test her defasında temiz sonuç veriyorsa 2 veya 3 yılda bir yaptırılmaya devam edilmesi önerilmiştir.

Hamilelik dönemindeki kadınlarda en sık rastlanan kanserler rahim ağzı, yumurtalık ve meme kanseridir. Hamilelik döneminin başında başlayarak düzenli simir testi yaptırmanızı öneriyoruz. Çünkü kişilerin gebeliğe bağlayıp önemsemediği kanamalar belki de rahim ağzı kanserinin belirtisi olabilir. Gebelikte geç fark edilen bir rahim ağzı kanseri hem bebeğinizin hem de sizin hayatınıza mal olabilir.

 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Kadınlarda Cinsel İlişkide Karşılıklı Uyum ve Çekici Bulma Çok Önemli

Cinsel uyumsuzluğun kişiye göre değişen farklı sebepleri vardır. Kadınlarda özellikle evlilikte ya da ilişkide anlaşmazlık varsa bu durum cinsel sorunları da beraberinde getirmektedir.
Kadınlar cinsel partnerini fiziksel olarak çekici bulmaz veya karşısındakine duygusal açıdan ilgisi ve sevgisi azalmışsa; ona karşı cinsel arzu duymayabilir. Bütün bunlar kadınlarda cinsel isteğin kaybolmasına yol açabilir.
Cinsel ilişki sırasında,kadınlarda uyarılma ve orgazm evresinde erkekten kaynaklanan erken boşalma gibi nedenler de kadınlarda cinsel soğukluğa yol açabilir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Sağlıklı Cinsellik İçin Erkeklere Bazı Öneriler

Aktif bir cinsel hayatı olan hemen her erkek sağlıklı bir cinsellik yaşamak ister.
Uzmanlar bu konuda erkeklere önemli tavsiyelerde bulunuyor.
*Cinsel ilişki sırasında çok terleyen erkekler hiç merak etmesinler. Çünkü terleme erkeklerde testosteron hormonunun fazlalığının bir belirtisidir.
*Cinsel ilişki sırasında bulunduğunuz ortamı sıcak tutunuz. Çünkü sıcak hava erkeklerin ereksiyonunu çok etkiler.
*Eğer aklınızda bebek varsa eşinizi cinsel ilişkiyi başlamadan önce hazırlamanız gerekir.
*Eğer eşinizin baş ağrısı varsa onu orgazm ederek eşinizdeki baş ağrısının geçmesine yardımcı olabilirsiniz.
*Eşinizin cinsel ilişkiden daha iyi zevk alması için G noktasını bulunuz.
*Eğer geceler yorgunsanız sabah kalktığınızda cinsel ilişkinize başlayabilirsiniz.
*İlerleyen yaşınız için hiç endişelenmeyin. Çünkü erkekler kadınlar kadar yaştan etkilenmezler.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
skalaytr

28 yaşında bir bayanım kan testinde
RBC: 5.1 (4.1-5.1)
HGB: 13.6 (12.3-15.3)
HCT: 42.2 (35-47)
MCV:82.6(80-93)
MCH:26.6(28-33)
MCHC:32.2 (33-36)
RDV-CW: 15.2 (11.5-14.5)
WBC: 5.2( 4.4-11.3)
PLT: 270 (150-400)
Ayrıca
Hbs-Ag: 6120.000 (0-0.9)
Anti-Hbs: <2.00
Anti-Hcv: 0.035 (0-0.9

Tahlil.com

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


1 hafta önce
G
Srkn.krtl29

Annemin bütün değerleri normal fakat ca 125 seviyesi 138 çıktı bi test daha istedi doktor başka bi hastahanede orda 190 çıktı miyomu var sigara kullanıyo iltihapda var nedeni bu mudur?çok sancısı vardı oda bitti sayılır yumurtalık kanserinden korkuyoruz yardımcı olurmusunuz ?

Tahlil.com

Annenizde CA  125 yüksekliğinin bir çok nedeni olabilir.Ancak tek başına bu yükseklik de çok fikir vermez.Aşağıda CA 125 yüksekliğine dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

CA 125 YÜKSEKLİĞİ

http://tahlil.com/ca-125-testi-nedirca-125-yuksekligi-ve-ca-125-hangi-durumlarda-yapilmalidir

2 hafta önce
G
salih9192

Hgb, mch ve mcv değerleri normal fakat 

 test sonuçlarında a2 düşük. Talasemi riski var mıdır?

Tahlil.com

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar

2 hafta önce
G
ozlem_cinar_26

benim mideyle ilgili şikayetim var şişkinlik yanma agrı en cok bulantı var doktoro gittim ilac verdi ama faydası olmadı. bulantım gecmeyince tekrar gittim ve doktor karacigerden şüphelendi agrılarımın karacigerle ilgisi olabilirmi bana bilgi verebilir misiniz?

TahlilCom
Midenizin endoskopik olarak incelenmesini, karaciğer ve safra kesesi ile ilgili incelemelerin yapılması gereklidir..
4 hafta önce
G
china34

Ben 23 yasindayim aktif bir cinsel hayatim var, cinsen iliski sonrasi,, idrar test sonuclari ;
BIL (-)
URO (+)
KET (-)
ASC (-)
GLU (-)
PRO (-)
BLD (++)
PH (7) 5.0-8.0
NIT (-)
LEU (+)
SG 1.010 1.003-1.030

Tahlil.com

İdrarda rbc yani bld  olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.
Tercihen ultrason, radyolojik bazı tahliller, idrar kültürü gibi ilave tanı yöntemlerine ihtiyaç olabilir.

1 ay önce
G
ordutv43

Kız arkadaşım hepatit b taşıyıcısı 3 soru sormak istiyorum.

1) tasıyıcılık donemı hastalıga dönüşür mü? 

 2) aşı olunması takdırde bulaşma ıhtımalı nedir? 

 3)tükürük yoluyla bulaşma oranı nedir?

Tahlil.com

Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.
Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

1 ay önce
G
FFserpil

Birkaç gündür şiddetli baş agrısıyla gittigim hastanede , kan testimde bazı degerlerin normalin çok çok üzerinde oldugunu söyledi. 
CRP_1 Hıgh 7,3 mg/dl 0 -0,5
PLT Low 109 K/mm3 130-400
PCT low 0,096 % 0,2-0,5
Sedimentasyon hıgh. 43 mm/h 0-2

TahlilCom
CRP değeriniz yükselmiş, başağrısı da varsamuayene sonucuna göre karar verilmelidir, sinüzit, vb.. olabilir..
1 ay önce
G
eda81

29 yaşındayım. regl düzensizliği için yapıldı testler.Konuyla ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
luteinizan hormon (lh) - 9,59
progesteron - 0,819
testesteron,serbest-3,40
dhea-s - 376,4
kortizol-16,48
estradiol(e2) - 28,50
folikül stimülan hormon-5,51
prolaktin-16,22

Dr.Mustafa Cesur
Adetin hangi döneminde yaptığınızı bildirmemişsiniz ama sonuçlar normal gibi görülüyor, endokrinoloji ve kadın doğumun birlikte değerlendirmesini öneririm.
1 ay önce
G
Akın Kızgın

31 yaşındayım tahlil sonuçlarım:

WBC: 11.4
NE#: 7.1
RBC: 5.09
HGB: 15.7
HCT: 46.5
 
 doktorum 4-5 ayda bir kan ver diye söyledi

Doktor
Sonuçlarınız normal...

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER