Siyah Noktalara Doğal Bir Çözüm: Limon ve Karbonat

Yayın Tarihi : 2018/06/27 00:57 • Güncelleme Tarihi : 2021/03/26 10:58 •
İnsanların estetik kaygısı ne yazık ki sağlık kaygısından önce gelmektedir. Ancak iyi haber; sağlıklı olan şeylerin, güzel görünüme sebep olmasıdır. 
Siyah Noktalara Doğal Bir Çözüm: Limon ve Karbonat

Özellikle burun çevresinde görülen siyah noktalar kişiyi oldukça rahatsız ediyor. 

Siyah Noktalar Neden Temizlenmelidir?

İnsanların estetik kaygısı ne yazık ki sağlık kaygısından önce gelmektedir. Ancak iyi haber, sağlıklı olan şeylerin, güzel görünüme sebep olmasıdır. 

Yani, insanlar aslında güzel görünsün, temiz görünsün diye yüz çevresinde bulunan siyah noktalardan kurtulmak ister. Ancak unutulmamalıdır ki bu siyah noktalardan kurtulmak, güzellikten önce sağlık için gereklidir. Gelelim bu siyah noktaların neden olduğuna ve neden temizlenmesi gerektiğine.

Siyah Noktalar Neden Olur?

Cildin hava almasını sağlayan, metabolizma atığı olan teri, dış ortama atmasını sağlayan vücutta bulunan gözeneklerdir. Ancak atmosferde bulunan kötü hava, istenmeyen gaz ve dumanlar hatta kullanılan kozmetik ürünler dahi bu gözenekleri kapatmaktadır ve bu bölgeler siyahlaşmaktadır. Haliyle yeterince oksijenlenemeyen dokular, ciltte yaşlanmayı artırırlar. Bu sebeple siyah noktalar temizlenmelidir.

Sağlıklı ve temiz bir cilt her zaman daha güzel ve daha parlak görünür. 

Siyah Noktalar Nasıl Temizlenmelidir?

Siyah noktalardan kurtulmanın pek çok yolu vardır. Bunlar arasında en yaygın olanı, kozmetik ürünler kullanmaktır. Bunun için özelleşmiş kremler, bantlar son derece etkili ve zararsızdır. Ancak doğal bir çözüm arıyorsanız veya evde her an elinizin altında olan malzemeleri kullanmak istiyorsanız tabii ki bunun da bir çok yöntemi vardır.

Bu yöntemlerden en yaygın olanı ise, karbonat ve limon suyu karışımıdır. Siyah noktaları temizlemek için limon suyu ve karbonatla hazırladığınız karışımı akşam yatmadan ve sabah uyandığınızda yüzünüze sürün. Siyah noktaların azaldığını, cildinizin temizlendiğini fark edeceksiniz. Limon asit içerikli bir yapı olduğundan, 3 günden fazla üst üste yapmamanız önerilmektedir. Bunun yerine haftada iki gün uygulamak cildinizin tahriş olmadan daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayacaktır.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?