Şok Diyet Yapmak Neden Sağlıksız?

Yayın Tarihi : 2018/04/09 09:38 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/07 09:41 •

Doğru diyet; uzun zamanda sağlıklı kilo verdirir yani siz kilo verirken halsizlik, yorgunluk ve algıda bozulma hissetmezsiniz.

Şok Diyet Yapmak Neden Sağlıksız?

Kısa sürede hızlı bir şekilde kilo vermek istiyor olabilirsiniz. Şok diyet listeleri de bu amaçla hazırlanmıştır. Şok diyet en az 3 gün, en fazla 7 gün süren bir diyettir.

Şok diyet sayesinde vücudunuzdaki yağlar enerji olarak kullanılmaya başlayacak ve daha hızlı kilo vermenize sebep olacaktır. Ancak tüm bunların yanında yan etkileri de yok değil. Alınan kalori azaldığı için başka sağlık sorunları da meydana gelebiliyor. Ayrıca uzun süreli kilo vermeyi sağlamadığı için şok diyet bırakıldıktan sonra verdiğiniz kiloları geri almanız oldukça mümkün. Şok diyetle birlikte metabolizma yavaşlar ve açlıkla birlikte halsizlik, baş dönmesi görülebilir.

Bu tip bir diyet listesiyle vakit kaybetmemenizi, dengeli beslenerek ve spor yaparak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi öneririz. 

Doğru Diyet Nasıl Belli Olur?

Doğru diyet; uzun zamanda sağlıklı kilo verdirir yani siz kilo verirken halsizlik, yorgunluk ve algıda bozulma hissetmezsiniz. Yine doğru diyet, yüzünüzden kilo verdirmez vücudunuzdan kilo verirken yüzünüzün aynı canlılıkta kalmasını sağlar. Verdiğiniz kiloları uzun süre korur ve yeniden bu kiloları almazsınız. Vücudunuzda kilo olarak düşmenin yanında, sıkılışmalar da hissedersiniz.

Doğru diyet yapmak için aslında yöntem herkesin bildiği ancak uygulamakta aynı dirayeti gösteremediği durumlardır. Yani spor yapmak ve gereksiz kalori almamaktan bahsedilir. Spor yapmak, vücuttaki yağların harekete geçmesini sağlar ki hareket eden yağlar, sıkılaşmaya ve azalmaya başlar bu da vücudunuzun hem hacim hem de kütle olarak küçülmesi anlamına gelir.

Gereksiz kalori almaktan kaçınmak ise, vücudunuza yeni yağlar eklenmesini durdurur ve kilo almanızı engeller.

Bol su tüketmek, bu unsurları gerçekleştirmek için çok önemli bir düsturdur. Çok su içtiğinizde hem gereksiz kalori tüketme ihtiyacınız ortadan kalkar, hem de yağlar daha çabuk harekete geçerek, terleme yoluyla da vücut toksiklerden çok daha hızlı bir şekilde kurtulur.

Şok Diyetler Neden Yanlıştır?

Şok diyetler kişide kütle olarak bir süre azalmayı sağlar bu doğrudur. Ancak bu kütle azalması genelde yağlardan olmaz. Su veya protein kaybı olur ki bu da uzun vadede vücut için sağlık değil, hastalık anlamına gelir.

Şok diyet uygulayan kişilerde halsizlik, algıda bozukluk, yanaklarda ve gözlerde çökme durumları gözlenir. Bu da aslında yanlış kilo verdiğinin en önemli kanıtlarındandır.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?