Sperm Kalitesini Artıran Öneriler

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/11/07 13:26 •

Spermlerin dölleme görevlerini yerine getirebilmesi için sayılarının, hareketlerinin, hücre yapısının normal düzeyde olması gerekir. Sperm kalitesini arttıran bazı faktörler vardır. Sperm kalitesini arttırabilecek önerilerimizi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Sperm Kalitesini Artıran Öneriler

Spermlerin dölleme görevlerini yerine getirebilmesi için sayılarının, hareketlerinin, hücre yapısının normal düzeyde olması gerekir.

Sperm Neden Kalitesizleşir?

Sperm, hormonların kontrolüyle salgılanan üreme sağlayan erkek hücreleridir. Tabii ki hormon kaynaklı olduğundan, doğru hormonun doğru şekilde salgılanması onun potansiyelini belirler. Haliyle düzgün işleyen vücutlarda, sperm de kalite sıkıntısı çekmeden kolaylıkla üreyebilir. Kısacası hormonları etkileyen her unsur, aslında üremeyi engeller.

Yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar, besinler, hareketsiz yaşam; hormonları etkilemekle birlikte spermlerin kalitesini de etkileyebilir. Bu sebeple sağlıklı olmak yetmez aynı zamanda kişi mutlu ve huzurlu da olmalıdır.

Sperm Kalitesi Ne Demektir?

Sperm kalitesi, yumurtayı dölleme yeteneğiyle paralel olarak ölçülür. Yani sperm, yumurtayı ne oranda dölleyebiliyorsa, o oranda kaliteli demektir.

Kaliteli sperm; yeteri sayıda olmalı ki, en sağlıklısı yumurtayı dölleyebilsin. Yeterince hareketli olsun ki, pen*sten çıkıp kadın rahmine akacak, oradan yumurta kanallarından yumurtaya ulaşacak kadar yol kat edebilsin. Yeteri sağlık derecesinde olsun ki; hem pen*s, hem yumurtalık yolculuğunda karşısına çıkacak (idrar kalıntısı gibi) engelleri aşabilme kabiliyeti gelişmiş olsun. Ancak bu şekilde sağlıklı ve doğal bir gebelik mümkün olabilir.

Sperm kalitesini arttırmak için yapılabilecek başlıca öneriler aşağıda belirtilmiştir:

Sigara, alkol gibi bağımlılık yapan, toksik miktarı fazla olan alışkanlıklar olmamalı,
Stresten uzak durulmalı,
Sağlıklı ve doğal gıdalar ile beslenilmeli,
Aşırı kilo alınmamalı,
Aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı,
Düzenli spor ve egzersiz yapılmalı,
Doktor önerisiyle özellikle E vitamini içeren ilaçlar kullanılabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?