First slide
Second slide
Third slide

Spor Yaptıktan Sonra Cinsel İlişki Sağlıklı mıdır?

Spor yapmak; insan hayatını bir çok açıdan etkileyen bir faaliyettir. Kişilerin sağlıklı, mutlu yaşamasını sağlayan aktivitelerdir. Bir çok yararı keşfedilmiş olan spor, cinsellikte de çok önemlidir.

Spor uzmanlar tarafından en çok önerilen faaliyettir.Spor esnasında vücudun kan pompalama miktarı artar, doğal olarak genital bölgeye giden kan miktarında da artış olacağından spor yapmak orgazma giden süreyi kısaltacağı ve orgazm süresini uzatacağı için cinsel isteği arttırır.

Spordan 30-45 dakika sonra yapılan ilişkide orgazmın süresinin daha uzun olduğu saptanmıştır. Spordan hemen sonra ilişki yaşanması vücut yorgun olacağından önerilmez.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Sağlıklı Sperm İçin Uygun Uyku Süresi Kaç Saat?

Organik gıdaların azalıp, daha az efor harcanarak hayatın devam ettiği, daha mutsuzlaşan bir toplumun doğuşu ortaya konduğunda, artık vücudun pek çok aktivitesini yerine getiremediği gerçeğiyle karşı karşıya kalınıyor. Kalitesiz uyku, verimsiz geçirilen bir gün ve devamında kalitesiz geçen bir hayat demektir. Uykusuzluk vücudun her fonksiyonunu engellediği gibi, sperm kalitesini de engelleyebilir. Peki kaliteli sperm ne demektir?

Kaliteli sperm, partneri gebe bırakma yetisine sahip olan sperm demektir. Bu kalite standardını belirleyen; spermin hareketliliği, sayısı ve niteliğidir. Bu bakımlardan yeterli olan spermler ancak bir bayanı gebe bırakacak yetiye sahiptir. Spermin bu kriterlere uyabilmesi için sağlıklı bir yaşam, ön koşuldur. Ancak sağlıklı insanlar, kaliteli sperm üretebilirler. Sperm kalitesi için; kaliteli bir beslenme, kaliteli bir uyku, kaliteli bir hareketlilik olmazsa olmazlardandır.

Uykunun sperm oluşturma üzerine etkisi araştırıldığında ilginç sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Buna göre, 7/8 saat uyuyanlar baz alındığında, 6 saat ve daha az uyuyanlarda bu olan %31 azalırken, 9 saat ve daha fazla uyuyanlarda bu oran % 49 oranında düşmektedir. Yani, sadece az uyumak değil, çok uyumak da spermlerin kalitesini etkileyebiliyor.

Tabii ki sadece doğru saat uyumak yetmiyor. Kaliteli spermler için kaliteli uyku da şart. Uykuda geçen vaktin kişiyi dinlendirmiş olması çok önemlidir. Şayet uyku huzursuzluğu yaşayan kişilerde, sperm kalitesi %28 oranında daha düşüktür. Bazı basit yöntemlerle hem kaliteli bir uyku uyumuş olabilirsiniz. Kaliteli uyku için yapılması gerekenler;

Uyku hormonlarının en çok salgılandığı 12-3 saatleri arasında uykuda olunmalı,

Yatmadan önce bilgisayar ve telefonla uğraşmak yerine, kitap okuyarak uyumalı,

Uyku odasının karanlık olması sağlanmalı ve sağ tarafa dönük şekilde yatılmalı,

Uykuya dalma problemi varsa yatmadan bir saat önce sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahip bitki çayları tüketilmeli (melisa, papatya…),

Yine uykuya dalma problemi yaşıyorsanız yatmadan yarım saat önce tempolu spor yapmak da konforlu bir uyku sağlayacaktır. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Penis Eğriliğinin Sebepleri Nelerdir?

Penis eğriliği; Penisin, belli bir yerde, belli bir tarafa doğru eğik olması durumudur.Bazen kişiye zararı olmazken; bazen, cinsel ilişki esnasında, ağrı,yanma veya psikolojik sıkıntılara yol açabilir.Bu eğrilik, doğuştan veya sonradan kazanılmış olabilir.
Konjenital kordi; doğuştan olan eğriliktir. penis aşağı doğru doğru çekilir.
Penisin altında bulunan skar dokusunun çekilmesinden kaynaklanır.
Doğuştan olan bir diğer eğrilik ise; ereksiyonu gerçekleştiren dokunun dengesiz olması ve penisin kısa tarafa eğilmesinden kaynaklanır.
Peyronie hastalığı; penisin doğuştan değil de, sonradan eğilmesi durumudur.
Ereksiyon sırasında; skarlı alan ereksiyonu kısıtlar ve eğrilik oluşturur.
Skarlı kısım üst kısımda olduğundan, eğrilikte genelde yukarı kısma doğru olur.
Sebebi net olarak bilinmez ancak; cinsel ilişki esnasında penisin ani travmalarının sebep olduğu düşünülür. Genelde 40-60 yaş arası erkeklerde görülen bir hastalıktır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR

Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 ay önce
G
arzu07

ağrıdan acile gittim 15 gün önce, idrar kan tahlili yapıldı,kan tahlilin MCHC [L] 31,43 ..RDW [H] 18,6 ,çıktı, idrar tahlilin de Eritrosit [E] 1+ çıktı,ilaç kullandım geçmedi,ürolojiye gittim,tekrar idrar tahlili istendi Eritrosit [E] 2+ ve Lökosit [E] +-, sonuçlar nedir acaba?

TahlilCom
Tedaviye rağman şikayetleriniz geçmedi ise idrar kültürü yaptırmanızı öneririz..
2 ay önce
G
fenerbahce_tugce1907

Eşimle sürtünme yoluyla iliski yaşadık vajinamdan içeri biraz boşaldı hamile kalma olasiligim var mı?

Tahlil-com
Evet bu şekilde hamile kalabilirsiniz.
2 ay önce
G
kevsergonulds

Hocam merhaba ben bir ilişki yaşadım fakat vajinanın içine boşalma olmadı sadece kalça kısmına boşaldı yani vajinaya geldi mı bilemem ve ilişki yaşanırken adettim .Daha sonra 25 gün geçti ve idrar testi yaptım negatif cıktı. Sonrasında da adet oldum ama normale göre azdı şimdide adetim bitmesine rağmen karnında ciddi bir şişlik var bu kanamanın adet değilde üstüne adet görme olmasından korkuyorum.

Tahlil.com
Regl iken ilişkiye girmek gebelik oluşumunu engeller diye kesin bir durum yok.Üstüne görme kanaması normal adet kanamasından çok daha farklı ve kısa süreli bir kanama olur. Üstüne görme kanaması olduğunu düşündürüyorsa gebelik testini tekrarlayarak daha net bir bilgi edebilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.
3 ay önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



3 ay önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
3 ay önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

3 ay önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



3 ay önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
3 ay önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR

H
SPONSOR BAĞLANTILAR

H
İLGİLİ MAKALELER