First slide
Second slide
Third slide

Suratımda tüyler var hangi doktora gitmeliyim?

10 ay önce
G

Suratımda tüyler var ve bu durum benim sinirlerimi bozuyor ve vücudumda yırtılmalar var 18 yaşındayım ne yapmalıyım?

Tahlil.com

Adet düzensizliğinizde varsa, hormonal bir sorun olabilir.Bir endokrinoloji uzmanına başvurun

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

HEMOGRAM Sonuç Normal Değerler WBC 4,8 10 3/mm 3 4.00-10.00 10 3/mm 3 GRAN 3,3 10 3/mm 3 2.00-7.00 10 3/mm 3 GRAN% 68,0 % 50.00-70.00 % LYMF 1,3 10 3/mm 3

17 saat önce
G

İyi günler ben 24 yaşında bir kızım. Göz ağrısı, başa birden ağrı saplanması, mide bulantısı, çarpıntı,halsizlik koku alınca mide bulantısı olması,aşırı sinirlilik, saç dökülmesi gibi şikayetlerim vardı.Kötü bir alışkanlığım yok.Ama maalesef KIRMIZI ET Yiyemiyorum.
Kan tahlili yaptırdım.Hemşire damarımı zor buldu.4 tüp aldı.Ferritin, Demir, LDL, AST,HGB, HCT,MCV,MCH,MCHC Değerleri düşük çıktı.DEMİR BAĞLAMA KAP. PLT, PCT, PDW
değerleri yüksek çıktı.cevap yazılırsa çok sevinirim.Teşekkürler.

HEMOGRAM
Sonuç Normal Değerler
WBC 4,8 10 3/mm 3 4.00-10.00 10 3/mm 3
GRAN 3,3 10 3/mm 3 2.00-7.00 10 3/mm 3
GRAN% 68,0 % 50.00-70.00 %
LYMF 1,3 10 3/mm 3 0.80- 4.00 10 3/mm 3
LYMF% 28,0 20.00-40.00
MID 0,2 10 3/mm 3 0.10-0.90 10 3/mm 3
MID% 4,0 3.00-9.00
RBC 3,67 10 6/mm 3 3.50-5.50 10 6/mm 3
HGB 6,4 g/dl 11.00-16.00 g/dl
HCT 21,4 37.00-50.00 %
MCV 58,2 um 3 82.00-95.00 um 3
MCH 17,5 pg 27.00-31.00 pg
MCHC 30,1 g/dl 32.00-36.00 g/dl
RDW-CV 22,8 11.00-14.50
RDW-SD 53,0 35.00-56.00
PLT 679 10 3/mm 3 150.00-400.00 10 3/mm 3
MPV 8,5 um 3 7.00-11.00 um 3
PCT 0,574 0.11-0.28 %
PDW 17,8 fL 15.00-17.00 fL

BİYOKİMYA
Sonuç Normal Değerler
Glukoz 89, mg/dL 65.00-115.00 mg/dL
Kreatinin 0,4 mg/dL 0 - 0,95 mg/dL
AST 43,0 Ul/L 0-31 Ul/L
ALT 25,0 Ul/L 0-35 Ul/L
Kolesterol 149,0 mg/dL 0.00-200.00 mg/dL
HDL 63,0 mg/dL 45-65 mg/dL
TRİGLİSERİD 50,0 mg/dL 0.00-200.00 mg/dL
LDL 76,0 mg/dL 100.00-150.00 mg/dL
DEMİR 12,9 ug/dL 37-145 ug/dL
DEMİR BAĞLAMA KAP. 433,8 ug/dL 110.00-370.00 ug/dL
ASO 62,1 U/L 0.00-200.00 U/L
CRP 0,3 mg/L 0.00-5.00 mg/L

HORMON Sonuç Normal Değerler
Ferritin 1.5 ng/mL 11.00 - 306.80 ng/mL
FRT4 0.79 ng/dL 0.61 - 1.12 ng/dL
TSH 1.93 uU/mL 0.34 - 5.60 uU/mL
FT3 3.45 pg/mL 2.5. - 3.90 pg/mL

SEDİM Sonuç
1. Saat 40
2. Saat 83

Tahlil.com

İleri derecede anemi ve demir eksikliği bulgularınız var.Kırmızı et yememeniz bunda etkenler arasındadır.Tedavi olmanız gerekiyor.Ayrıca,kuru üzüm,pekmez gibi gıdalar da anemi probleminize iyi gelecektir. Trombosit yani plt yüksekliğiniz de dikkat çekici.Mutlaka bir Hematoloji uzmanına başvurun.
plt yüksekliği ile ilgili de aşağıda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
http://tahlil.com/trombosit-testi-plt-testi-nedirnormal-degerleri-nelerdir/

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


AKŞ 74-106 H 119 TKŞ 152 %HbA1C %4-6 4.9 Biyokimya,eliza,hematoloji,seroloji ve idrar tahlillerimde her şey kendi referans aralığı içerisinde bu değerlere b

17 saat önce
G

AKŞ 74-106 H 119
TKŞ 152
%HbA1C %4-6 4.9

Biyokimya,eliza,hematoloji,seroloji ve idrar tahlillerimde her şey kendi referans aralığı içerisinde bu değerlere bakarak açlık kan şekerim yüksek çıkmış hocam şeker hastası olabilir miyim 12 saat öncesinden yemek yememiştim ikinciye tahlil yaptırdığımda ise 122 çıktı ama çok moralim bozuktu ve heyecan yaptım acaba bu etkili olmuş olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Tahlil.com

Şeker hastalığı yönünden risk altında olabilirsiniz,bir endokrinoloji uzmanına başvurun,ilave tahliller de isteyebilir.Heyecandan şeker değeriniz yüksek çıkmaz

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhaba regl tarihimden 12 gün geçti ve kanda gebelik test sonucu 1.20 çıktı bunun için ne yapmalıyım hamile miyim değil miyim anlayamadım ve ne tür bir test ya

18 saat önce
G

Merhaba regl tarihimden 12 gün geçti ve kanda gebelik test sonucu 1.20 çıktı bunun için ne yapmalıyım hamile miyim değil miyim anlayamadım ve ne tür bir test yaptırmalıyım? 

Tahlil.com
Test sonucunuz negatif yani gebelik yok anlamında.Yaptırmış olduğunuz testin güvenilirliği oldukça yüksektir.Ayrıca beklenen adet tarihinde gecikme olması durumunda yapılan gebelik testleri de genellikle doğru sonuç verir.Bu durumda adet tarihinizdeki gecikme başka nedenlere bağlı olabilir ve bununla ilgili bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Kanda gebelik testi yaptırdım 1 hafta önce 133.7 çıktı beta hcg hamilesin dedi doktor.Tekrar yaptırdım beta hcg 15.74 çıktı düşüyor kanama adet kanaması gibi ol

18 saat önce
G

Kanda gebelik testi yaptırdım 1 hafta önce 133.7 çıktı beta hcg hamilesin dedi doktor.Tekrar yaptırdım beta hcg 15.74 çıktı düşüyor kanama adet kanaması gibi oldu düşük mü yapıyorum?Acile gitmiştim kimse bir şey söylemedi yardım edin 3 haftalık hamileydim galiba.Şimdiden teşekkürler

Tahlil.com
İlk bhcg değerinde gebelik bulgusu var ancak bu değerin daha sonraki ölçümlerinde düşüş göstermesi sağlıklı bir gebeliğin olmadığını,hatta düşük yaptığınızı gösterir.Ancak bununla ilgili acil servise değil, kadın doğum doktoruna başvurmanız gerekmekte. 

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
skalaytr

28 yaşında bir bayanım kan testinde
RBC: 5.1 (4.1-5.1)
HGB: 13.6 (12.3-15.3)
HCT: 42.2 (35-47)
MCV:82.6(80-93)
MCH:26.6(28-33)
MCHC:32.2 (33-36)
RDV-CW: 15.2 (11.5-14.5)
WBC: 5.2( 4.4-11.3)
PLT: 270 (150-400)
Ayrıca
Hbs-Ag: 6120.000 (0-0.9)
Anti-Hbs: <2.00
Anti-Hcv: 0.035 (0-0.9

Tahlil.com

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


1 hafta önce
G
Srkn.krtl29

Annemin bütün değerleri normal fakat ca 125 seviyesi 138 çıktı bi test daha istedi doktor başka bi hastahanede orda 190 çıktı miyomu var sigara kullanıyo iltihapda var nedeni bu mudur?çok sancısı vardı oda bitti sayılır yumurtalık kanserinden korkuyoruz yardımcı olurmusunuz ?

Tahlil.com

Annenizde CA  125 yüksekliğinin bir çok nedeni olabilir.Ancak tek başına bu yükseklik de çok fikir vermez.Aşağıda CA 125 yüksekliğine dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

CA 125 YÜKSEKLİĞİ

http://tahlil.com/ca-125-testi-nedirca-125-yuksekligi-ve-ca-125-hangi-durumlarda-yapilmalidir

2 hafta önce
G
salih9192

Hgb, mch ve mcv değerleri normal fakat 

 test sonuçlarında a2 düşük. Talasemi riski var mıdır?

Tahlil.com

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar

2 hafta önce
G
ozlem_cinar_26

benim mideyle ilgili şikayetim var şişkinlik yanma agrı en cok bulantı var doktoro gittim ilac verdi ama faydası olmadı. bulantım gecmeyince tekrar gittim ve doktor karacigerden şüphelendi agrılarımın karacigerle ilgisi olabilirmi bana bilgi verebilir misiniz?

TahlilCom
Midenizin endoskopik olarak incelenmesini, karaciğer ve safra kesesi ile ilgili incelemelerin yapılması gereklidir..
4 hafta önce
G
china34

Ben 23 yasindayim aktif bir cinsel hayatim var, cinsen iliski sonrasi,, idrar test sonuclari ;
BIL (-)
URO (+)
KET (-)
ASC (-)
GLU (-)
PRO (-)
BLD (++)
PH (7) 5.0-8.0
NIT (-)
LEU (+)
SG 1.010 1.003-1.030

Tahlil.com

İdrarda rbc yani bld  olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.
Tercihen ultrason, radyolojik bazı tahliller, idrar kültürü gibi ilave tanı yöntemlerine ihtiyaç olabilir.

1 ay önce
G
ordutv43

Kız arkadaşım hepatit b taşıyıcısı 3 soru sormak istiyorum.

1) tasıyıcılık donemı hastalıga dönüşür mü? 

 2) aşı olunması takdırde bulaşma ıhtımalı nedir? 

 3)tükürük yoluyla bulaşma oranı nedir?

Tahlil.com

Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.
Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

1 ay önce
G
FFserpil

Birkaç gündür şiddetli baş agrısıyla gittigim hastanede , kan testimde bazı degerlerin normalin çok çok üzerinde oldugunu söyledi. 
CRP_1 Hıgh 7,3 mg/dl 0 -0,5
PLT Low 109 K/mm3 130-400
PCT low 0,096 % 0,2-0,5
Sedimentasyon hıgh. 43 mm/h 0-2

TahlilCom
CRP değeriniz yükselmiş, başağrısı da varsamuayene sonucuna göre karar verilmelidir, sinüzit, vb.. olabilir..
1 ay önce
G
eda81

29 yaşındayım. regl düzensizliği için yapıldı testler.Konuyla ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
luteinizan hormon (lh) - 9,59
progesteron - 0,819
testesteron,serbest-3,40
dhea-s - 376,4
kortizol-16,48
estradiol(e2) - 28,50
folikül stimülan hormon-5,51
prolaktin-16,22

Dr.Mustafa Cesur
Adetin hangi döneminde yaptığınızı bildirmemişsiniz ama sonuçlar normal gibi görülüyor, endokrinoloji ve kadın doğumun birlikte değerlendirmesini öneririm.
1 ay önce
G
Akın Kızgın

31 yaşındayım tahlil sonuçlarım:

WBC: 11.4
NE#: 7.1
RBC: 5.09
HGB: 15.7
HCT: 46.5
 
 doktorum 4-5 ayda bir kan ver diye söyledi

Doktor
Sonuçlarınız normal...

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER