First slide
Second slide
Third slide

Tahlil.com'u Facebook Sayfamızdan da Takip Edebilirsiniz

Tahlil yorumlayan sağlık sitesi Tahlil.com'u Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz.
Tahlil.com'un paylaştığı güncel sağlık konularını herkesten önce öğrenip Tahlil.com'la Facebook üzerinden de iletişime geçebilirsiniz.
Tahlil.com'un Facebook sayfasına katılmak için tıklayınız.....


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Bilinç Altınızdaki İlişkiler

Kadının hayatında tanıdığı ilk erkek babadır. İkinci olarak kendine hedef seçtiği erkekse; eştir.

İlk veya birkaç deneme sonrasında kişi, ilişkilerinde başarı sağlayamıyorsa, bilinç altı ilişkilerini gözden geçirmelidir.

Kadın hep aynı tarz erkekten hoşlanıyor, her erkekten aynı hareketleri bekliyorsa; bu geçmişten kalan, içgüdüsel bir durumdur. Geçmişte yaşanılan olumsuz etki ciddi anlamda etkilemiştir. Kişi kaybettiğini geri kazanmak istercesine bir savaşa girer.
Yeni alışkanlıkları olan farklı bir insan tanımaya çalışmak yerine profilini çizdiği kişiyi arar.

Bu durum hem bayan, hem erkek için geçerlidir. Kendinizde hiçbir ilişkide mutluluk sağlayamıyorsanız; elinize bir kağıt kalem almakla işe başlayın.
Karşı cins dendiğinde aklınıza ne geliyorsa hepsini yazın. Böylece bilinç altı profili meydana çıkarabilirsiniz.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Sigarayı Bırakırken Kilo Almamak Mümkün

Sigara bırakıldığında kilo almak toplumca kabul görmüş bir kanıdır. Sigara içilmediğinde; hücreler kendini yenilediğinden, daha sağlıklı bir vücuda kavuştuğundan kilo alınır.
Bu istenilen bir durumdur. Ayrıca yapılan araştırmaya göre; sigara bırakıldığında ancak 45 kilo alınırsa, kişi sigara içmiş kadar zarar görür.
Bu sebeple kişi aşırı kilo alsa dahi; sigara kadar zarar göremez.

Akciğer kanseri ve diğer pek çok hastalık riskini de büyük oranda azaltmış olur.

Buna rağmen kilo almamak da mümkün.
Sigara bırakan insanın kilo alması kaçınılmaz değildir.

Sigarayı bırakan kişi; beslenmesine dikkat eder ve düzenli egzersiz yaparsa; kilo almadığı gibi, çok daha sağlıklı bir vücuda da sahip olur.

Bunun dışında fazla yağlı yemekten kaçınmalı, ara öğünlerde hafif yiyeceklerle beslenmelidir.

Kan şekerini düzenleyici, yağsız süt ürünleri ve tahıl tüketimi; bu dönemde oldukça önemlidir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 yıl önce
G
saygibebe

sonuclar su sekilde
hbsag 0.10 sco n 0-1
anti hcv 0.04 sco n 0-1
anti hiv 0.05 sco n 0-0.99
anti hbs 3.10 ıul n 0-10




bu tahlil sonuclarinda bir yorum yaparmisiniz hocam

Tahlil.com

Test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

3 yıl önce
G
asliveznecikurt

RBC alyuvarlar 4,15
HGB hemoglobin 10,8
HCT hematokrit 32,7
MCV 78,7
MCH 26,1
MCHC 33,1
RDW-SD 54,7
RDW 19,7
WBC akyuvarlar 12,9
Nötrofil% 69,1
Lenfosit% 22,1
Monosit% 6,4
Eozinofil% 2
Bazofil% 0,4
Nötrofil# 8,9
Lenfosit# 2,9
Monosit# 0,8
Eozinofil# 0,3
Bazofil# 0,0
PLT trombosit 326
MPV 6,7

Tahlil.com

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kan sayımı ve anemi konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantımızı okuyabilirsiniz.

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

3 yıl önce
G
bahar.icen2

merhabalar.. oral ilişki ile hamıle kalınır mı? kalınırsa bu nasıl olur? bazı doktorların bunun mumkun oldugunu soyluyorlar nasıl oluyor bu ?

TahlilCom
Oral ilişki ile hamile kalınmaz ve hiç bir doktor da bunu söylemez..
3 yıl önce
G
busra-yakamoz18

MerhabA ben büşra 18 yaşındayım ve yüksek tansiyon hastasıyım .

gecenlerde bi kaç gün üst üste balgamla birlikte ağzımdan kan geldi

ve benim böbreğimde leke var uzun zaman önce tedavimi bıraktım.

sabah kalkar kalkmaz 3 yada 4 tane aç karna sigara içiyorum ve çok öksürüp balgam atıyorum. Neyim var ??

Tahlil.com
Bir göğüs hastalıkları uzmanına gidip muayene olmalısınız.Buna göre gereken tahlilleri isteyip tanınızı koyacaktır.
3 yıl önce
G
elmasdonmez0611

Pazartesi qunu alttan muayene oldum doktorum kistim olduqunu ama zamanla eriyeceqini soyledi herhanqi bi ilac wermedi mudahale yapilmadan nasil eriyecek m.edyrm o qun hic problem yasamadm ama ertesi qun kanamam oldu we hala qecmiyor korkuyorm.adet olmam imkansiz bna yardim edin lutfen ne yapmalym??

TahlilCom
Doktorunuzun verdiği karara bilgimiz olmadığı için yorum yapamıyoruz, kanama muayeneden sonra olmuş olabilir eğer birkaç gün içinde geçmez ise doktora başvurmanızı öneririz..
3 yıl önce
G
cilem_okan64

Merhaba ben her ay düzenli adet oluyorum ve henüz bebek istemediğimi için idrar testleri yapiyorum ve hepside negatif cikti. Ama bu ay adet kanamamda biraz azalma oldu mide bulantisida var biraz. Adetim dun bitti. Sizce hamile miyim ?

TahlilCom
Gebelik testi yapmanızı öneririz..
3 yıl önce
G
xxx

mrb bugun kan testinde plt degeri 77,7 cıktı sizce bi sorun varmıdır biraz bilgi verebilirmisiniz bu hastalık hakkında?

Tahlil.com

 PLT değeri oldukça düşük.Bu normal değil,  bu tür durumlarda kanamalara karşı bir eğilim olabilir.Bir kan hastalığı da bulunabilir.
İleri tetkik ve tedavi için bir hematoloji uzmanına başvurulmasında  yarar var.

PLT (Trombosit)  testi  düşüklüğü nedenleri ve PLT testine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilir, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları bulabilirsiniz.


3 yıl önce
G
damlay

Merhaba,

tsh: 0,745 referans araligi 0,490 - 4,670

Anti Hbs: >1000.0. referans araligi negatif <10,0



Hep B koruyuculugu devam ediyor mu acaba

Tahlil.com

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


3 yıl önce
G
tigre_74_arit

est Adı    Sonuç 1    Sonuç 2    Ölçü Birimi    Normal Değerler

Biyokimya

Glukoz    97        mg/dL     N(70 - 115)

Üre    22        mg/dL     N(8 - 50)

Kreatinin    0.67        mg/dL     N(0,05 - 1,5)

Kolesterol    168        mg/dL     N(0 - 200)

Trigliserid    112        mg/dL     N(0 - 200)

HDL-C    61        mg/dL     N(35 - 75)

LDL    85        mg/dL     N(0 -

TahlilCom
Sonuçlarınız normal sınırlardadır..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER