First slide
Second slide
Third slide

Tahlil Sonuçları Değerlendirme

Tahlil sonucu değerlendirme hizmetimiz ile ilgili sizler için hazırladığımız açıklama ve uyarılarımızı lütfen okuyunuz.

* Tahlillerinizle ilgili bilgi verirken, yapılan tahlilin adı ve çıkan sonuç ve tahlilin çalışıldığı laboratuvarın referans değerlerini belirtmeniz size yanıt vermemizi kolaylaştıracaktır.

* Çok sayıda tahlil sonucu yerine özellikle normal değerlerin dışında çıkan sonuçlarınızı belirtiniz.

* Tahlillerinizle ilgili verdiğiniz bilgilerin kısa ve anlaşılılır olmasına dikkat ediniz.

* Tahlil yorumlama hizmetimiz tamamen ücretsiz olup sizleri tahlil sonuçlarınıza dair genel olarak bilgilendirme amacı taşımaktadır.Asla doktor muayenesinin yerini tutmayacağını dikkate alınız.

* Sorularınız başvuru sırasına göre yanıtlanmaktadır.

* Uzman hekimlerimizce değerlendirmeye uygun görülen tahlil sonuçları yorumlanmakta olup ortalama cevaplanma süresi 1 ile 7 gün arasındadır.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Yükleniyor...
Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
ozcan

merhaba ben semen analizi yaptırdım test sonucumu kontrol edebilir misiniz?
Perhiz süresi: 4 gün volüm:4,9 ml renk:gri-opak ph:8,0 vizkozite:(+) likefaksiyon:35 dk fruktoz:(+) spermatozoa sayısı:6.000.000 total spermatozoa:29.400.000 ileri hareketli: %16 yerinde hareketli:%11 hareketsiz:%73 toplam ileri hareketli sperm sayısı:4.704.000 ml yuvarlak hücre sayısı: 300,000 ml lökosit: 5.000,000 vitalite: % 47 KURUGER STRICT normal: %1 Anormal: % 99 baş defekti: %41 boyun defekti: %38 kuyruk defekti: %20

Tahlil.com

Sperm tahlili sonucunuz normal değil.

Öncelikle normal sperm oranı çok düşük.Sperm sayısı da normal değerlerin altında.
Sperm tahlilinde fruktoz pozitifliği olması da anlamlı.
Aşağıda spermde fruktoz pozitifliğine dair yazımızda bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Sonuç olarak bu değerlerle çocuk olmasında sorun olabilir.Üroloji bölümünde tedavi olmanızı öneriyoruz.

4 ay önce
G
whymedue

Folat 1.86 çıktı hocam ilacını aldım ama şu ana kadar bana ne gibi zararları dokunmuştur . Çok mu düşük folat eksikliği ?

Tahlil.com
Yorgunluk, saç dökülmesi,unutkanlık gibi belirtiler verebilir.
Ancak tedavinize başlanması olumlu.Tedavi mutlaka faydalı olacaktır.
11 ay önce
G
muratggg

YAŞ 15

ALANİN AMİNOTRANSFERAZ ( ALT ) SONUÇ DEĞERİ : ( H ) 146
ASPARTAT TRANSAMİNAZ ( AST ) SONUÇ DEĞERİ : ( H ) 76
LYM# SONUÇ DEĞERİ : ( H ) 2,67


Tahlil.com

Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.

ALT YÜKSEKLİĞİ

AST YÜKSEKLİĞİ


1 yıl önce
G
erkek_78

Yaş: 15 Anormaller
>> Biyokimya
Potasyum: 5,2 (ref: 3,5-5,1)
>>Hemogram
RDW-CV: 11,75 (ref: 11,8-14,3)
LYM%: 48,30 (ref: 20-40%)
PDW: 19,96 (ref: 9-17)
NEU%: 43,36 (ref: 45-70)
LYM#: 4,362 (ref: 0,8-4)
BAS%: 1,258 (ref: 0-1)
BAS#: 0,113 (ref: 0-0,1)

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

1 yıl önce
G
okuyou

tahlil sonuçlarımı yorumlayabilirseniz sevinirim. yaş: 23

RBC 5.47 ref: 3.6 - 4.69
MON 0.87 ref: 0.24 - 0.79
MCHC 31.2 ref: 31.8 - 35.4
HGB 15.2 ref: 10.8 - 14.2
HCT %48.6 ref: % 35 - 45

Tahlil.com

Bazı kan sayım parametreleriniz yüksek. Sonuçlarınızda kan fazlalığı bulguları var.
Kan fazlalığı olarak değerlendirdiğimiz durum ise, kan sayımı yani hemogram tahlilinde RBC, HCT,HGB değerlerinin yüksek çıkmasıdır.
Yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan kişilerde,çok sigara içenlerde bu durum olabilir.
Hayati tehlike taşıyan bir durum değildir.
Düzenli aralıklarla dahiliye bölümünde kan sayımı tahlili yaptırıp kontrollerinizi sürdürün.
Kan değerlerinizi düşürmek için belirli aralıklarla da kan vermeniz de gerekebilir.

1 yıl önce
G
kader.ozcan

Estradiol 81
Fsh 3.01
Prolaktin 19.60
LH 17.69
Tsh 1.393
Nasil acaba sonuçlarım ?

Tahlil.com

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

1 yıl önce
G
durnaloglu

Benim Sperm sonuç bu,sizce sonuç nasıl? SPERMOGRAM renk: gri opak hacim: 6 ml likefaksiyon: 20 dk sperm sayısı: 63 milyon/ml MORFOLOJİ Normal: %80 Anormal: %20 SPERM HAREKETLİLİĞİ hızlı hareketli: %60 Yavaş hareketli: %15 yerinde hareketli: %10 hareketsiz: %15 açıklama: 0.9 milyon/ml lökosit sayıldı

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

1 yıl önce
G
herbiseyim-21216

27 yaşındayım ve 6 yıllık evliyim 1 kez aşılama yaptırdık ama olmadı tahlil sonuçlarım FSH:7.57 LH:12.94 PROLAKTİN:15.40 ESTRADIOL<20 FREE T3: 3.38 FREE T4: 1.22 TSH:1.47 doktorumuz ikimizde de problem olmadıgını söyledi ama şu durumda serophene 50mg kullansam çatlatma iğnesi yaptırmak zorundamıyım

Tahlil.com

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


2 yıl önce
G
dadlumm-875

aspartat transaminanz (AST) 31
Alanin aminotransferaz (ALT) 45
Demir (Serum) 141
Demir bağlama kapasitesi 225
ferritin 135.88 ng/mL

BU TESTİN SONUCUNU ÖĞRENEBİLİRMİYİM

Tahlil.com

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

2 yıl önce
G
plt06900

Merhaba şüpheli ilişkiden 6ay sonra tam 180 . Gün hiv testi oldum test anti hiv (kemiluminesans ve benzeri) 0.303 negatif çıktı referans aralığı 1-1.01 bu teste guvenebilirmiyim bu test eliza testimi teşekkür ederim

Tahlil.com

Kendi başınızave bir doktorun isteği dışında HIV testi yapılmaması gerektiği konusunda Tahlil.com'da defalarca uyarılarda bulunduk.
Yaptırdığınız test sonuçlarının güvenilir olup olmadığı konusunda bir yorumda buradan bulunmak çok doğru değil.
Laboratuvar testleriniz  yapılırken testi yapanların başında bekleyecek değiliz.Güvenip güvenmeyeceğinizden  emin olmadığın yerde  test yaptırmayın o zaman.
En doğrusu bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanız.

2 yıl önce
G
plt06900

Merhabalar şüpheli ilişkiden 5 ay sonra eliza testi yaptırdım sonuç anti hiv 0.239 çıktı ancak bende agizda aftlar faranjit boyunda agri kiru öksürük gibi sikayetlerim var cok stres oldum yardimci olursaniz sevinirim

Tahlil.com

HIV testi sonuçlarınızı  normal olarak değerlendirdik.
Verdiğiniz bilgilerden ve anlattıklarınızdan HIV Testleri, HIV Enfeksiyonu  ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



2 yıl önce
G
sdcakmak54

Hayii gunler :) benim ablamin WBC degeri 2.2 Lokosit mutlak sayisi 0.24 ve notrofil muylak sayisi 1.78 cikti . Sizce herhangi bir rahatsizligin sebebi mi yoksa sadece bagisiklik sisteminin cökmesiule mi alakali .

Tahlil.com

Ablanızın kan sayımı sonucunu inceledik. Lölosit diğer adıyla da WBC değeri düşük.
Viral enfeksiyonlarda wbc  değeri normalin altına inebilir.Enfeksiyon sonrası dönemde ise bu değerde yükselme beklenir, bir kaç hafta sonra wbc testini tekrar ettirin.Yine düşük çıkarsa ileri tetkik ve muayene için bir hematoloji uzmanına başvurun.
WBC düşüklüğü başka nedenlere de bağlı olabilir.

WBC testi ve wbc düşüklüğü ile ilgili aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları görebilirsiniz.

WBC nedir? WBC düşüklüğü ve yüksekliği

2 yıl önce
G
plt06900

Merhaba şüpheli ilişkiden 5 ay sonra eliza testi yaptırdım sonuç anti hiv 0.239 tekrar yaptırmam gerekli mi bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler

Tahlil.com

HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

2 yıl önce
G
plt06900

Merhaba şüpheli ilişkiden 5 ay sonra eliza testi yaptırdım sonuç anti hiv 0.239 çıktı tekrar yaptırmam gerekli mi boğazimda agri agzimda yara gibi sıkıntılar yaşadım cevabinizi bekliyorum Teşekkürler

Tahlil.com

HIV testi sonuçlarınızı  normal olarak değerlendirdik.
Verdiğiniz bilgilerden ve anlattıklarınızdan HIV Testleri, HIV Enfeksiyonu  ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



2 yıl önce
G
cafe.suit

WBC.....H...11,98
NE%.....H....74.0
LY%.....L....18,7
SONUÇ NEDİR HOCAM

Tahlil.com

Kan sayım testi, diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre  hafif de olsa WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
WBC  yüksekliği durumunda ilk olasılık enfeksiyon şüphesidir.Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Bunun dışında wbc yüksekliği başka nedenlere bağlı olarak da görülmektedir.

WBC ( lökosit)  yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantımızda  detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği


2 yıl önce
G
suletombak

Son adetimi 15 eylulde oldum.gogusumde agrimaya gogus ucum acimaya basladi dun kan tesinde beta hcg 0 (sifir deger olurmu hic) f4 f3 normal fakat tsh 0.37 cikti. Hamile olabilurmiyim lutfen cevaplayiniz???

Tahlil.com

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


2 yıl önce
G
gol.ha

merhabalar, 20/bayan
geçen hafta kan testi yapıldı b12 vitamini 172.7 çıktı doktor çok düşük olduğunu söyledi b12 ilacı yazdı wbc değeri ise 4.2 yani o da düşük. sebebini sorduğumda b12 vitamin eksikliğinin wbc değerini etkilediğini söyledi bu mümkün mü? kan verdiğimde bir rahatsızlığım yoktu

TahlilCom
Rahatsızlığınızın olmaması önemli değildir, tedavinize devam etmenizi öneririz..
2 yıl önce
G
moruk

yorumlarsanız sevinirim yaş 27 bayan
WBC 17,7 (4-10,5)
HGB 10,7 (12-16,5)
MCV 71,6 (80-100)
MCH 21,3 (26-34)
MCHC (29,7 (30-38)
PLT 465 (150-450)
PCT 0,31 (0,108-0,282)
NEU# 13,1 (1,6-6,5)
MONO# 1,8 (0,12 - 0,8)
NEU% 74,2 (40-70)
LYM% 13,3 (18-48)
MONO% 10,4 (1 - 8)
CRP 36 (0 - 5)

TahlilCom
Kansızlığınız var, ayrıca vücutta bir enfeksiyon olabilir, muayene olmanızı öneririz..
2 yıl önce
G
necoixfb

hocam yorumlarsanız sevinirim yaş 21 erkek
glukoz 99
kreatinin 1,3
ast 27
alt 30
ck 114
hemogram
wbc 6,5
nötrofil 3,89-% 59,8
lenfosit 2,07-%31,9
monosit 0,28-%4,2
eozinofil 0,04-%0,6
bazofil 0,02-%0,3
rbc 6,32
hemoglobin 16,5
hemotokrit 50,8
mcv 80,4 mch 26,1 mchc 32,5 rdw-cv 15,6 plt 235

TahlilCom
Sonuçlarınız normaldir..
2 yıl önce
G
tugbaacikgoz37

safra kesesi içeriği normal olup kese duvar yapısı ve konfigürasyonu olağandır. intra ve ekstrahepatik safra yolları normal görünümdedir.
dalak orta zonda 7 mm çaplı kalsifikasyon izlenmektedir. abdominal anavasküler yapılar normaldir. pankreas normal boyut ve ekojenitededir.

TahlilCom
Sonucunuz normaldir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER