First slide
Second slide
Third slide

Tahlil Sonuçları Değerlendirme

Tahlil sonucu değerlendirme hizmetimiz ile ilgili sizler için hazırladığımız açıklama ve uyarılarımızı lütfen okuyunuz.

* Tahlillerinizle ilgili bilgi verirken, yapılan tahlilin adı ve çıkan sonuç ve tahlilin çalışıldığı laboratuvarın referans değerlerini belirtmeniz size yanıt vermemizi kolaylaştıracaktır.

* Çok sayıda tahlil sonucu yerine özellikle normal değerlerin dışında çıkan sonuçlarınızı belirtiniz.

* Tahlillerinizle ilgili verdiğiniz bilgilerin kısa ve anlaşılılır olmasına dikkat ediniz.

* Tahlil yorumlama hizmetimiz tamamen ücretsiz olup sizleri tahlil sonuçlarınıza dair genel olarak bilgilendirme amacı taşımaktadır.Asla doktor muayenesinin yerini tutmayacağını dikkate alınız.

* Sorularınız başvuru sırasına göre yanıtlanmaktadır.

* Uzman hekimlerimizce değerlendirmeye uygun görülen tahlil sonuçları yorumlanmakta olup ortalama cevaplanma süresi 1 ile 7 gün arasındadır.


Yükleniyor...
H
İLGİLİ İÇERİK

Kemik Yaşı Belirleme Tahlili

Pek çok yerde kullanılan kemik tarama testi, kişinin kemik yaşının belirlenmesinde ve çoğu zaman doğru dozda tedavi uygulamak amaçlı yapılır.

Peki kemik yaşı belirlemede nelere dikkat edilir?

Kemik yaşı belirlenirken omurga yapısı dikkate alınır.

Omurga ne kadar sağlam, güçlü, esnekse o derecede genç görünüyorsunuz demektir.

Sağlıklı bir omurga için de düzenli egzersiz ve omurga açıcı hareketlere ihtiyacınız olacaktır. Bu sayede daha sağlıklı ve genç görünürsünüz.

Kilo kontrol altında tutulmalı ve vücuda yük olan fazlalıklardan kurtulmak gerekir. Omurga yapısının bozulma sebeplerinin başında zaten kilo gelmektedir.

Hareket etmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede daha dinamik ve güçlü bir omurgaya sahip olursunuz.

Otururken dahi omurganızı düz ve dik tutmanız duruş bozukluklarını engelleyecektir.  



Yaz İshalleri ve Tahlili

Havaların ısınıp yazın gelmesiyle yaz ishalleri adı verilen hastalıklarla sık olarak karşılaşmaktayız.
İshalden korunmak için ellerimizin ve taze meyve ve sebzelerin özenli olarak yıkanması koruyucu olarak önemlidir.
Özellikle içme sularının temizliği için de gerekli önlemler alınmalıdır.
İshal, dışkılama sayısında artışla beraber, dışkının şekilsiz bir hal alması olarak tanımlanan bir sağlık sorunudur.
Normalde insan dışkısı kuru ve şekilli iken, ishal durumunda içerdiği su miktarı artar ve şekilsiz, sulu kıvamda  olur.
İshal nedeniyle barsak hareketleri artar, normal süreden daha kısa aralıklarla dışkılama ortaya çıkar.
Örneğin günde bir kez katı, şekilli dışkılaması olan bir kişi, günde 3-4 kez veya çok daha fazla dışkılama yapıyor veya dışkı cıvıklaşmış, su gibiyse ishal tanısı koyulabilir.

İshal nedenlerinin başında mikroorganizmalardan kaynaklanan ishaller gelmektedir.
Yaz ishalleri de bu gruptandır. Mikroorganizmalar dışında başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçlar, bazı mide-barsak hastalıkları, birtakım hormonal hastalıklar, barsak veya barsak komşuluğunda ortaya çıkan tümör oluşumları aşırı ve ani ısı değişimleri de ishale sebep olabilir.
Yaz ishallerinin nedenleri sıkça virüsler,bakteriler ve protozoon denilen gözle görülmeyen parazitlerdir.

İnsanlar, yaz aylarında daha fazla su tüketir. Bu tüketimin beklenmeyen bir sonucu olan yaz ishalleri de çoğunlukla mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış meyve ve sebzelerin yenilmesiyle ortaya çıkar.

Kişi ishal olunca  bu mikropları dışkıları ile çevreye yayabilir. Dışkıyla bulaşmış ellerin ağza götürülmesi sonucu da ishal gelişebilir.
Kullandığımız ve tükettiğimiz suların sağlıklı olup olmadığını bilmek her zaman mümkün olmaz.
Doğada özellikle insan ve hayvan dışkılarıyla kirlenmiş sularda yaşayan, ishal nedeni olabilecek bir çok mikroorganizma bulunmaktadır.
Bunlar ekseriyetle durgun sularda, kanalizasyonun karıştığı suda, iyi ilaçlanmamış içme ve kullanma suyunda özellikle de yaz aylarında uzun süre canlı kalarak çoğalır.
Bu kontamine yani bulaş olmuş suların içilmesi yada böyle sularla bulaşık yıkanması ile ishal oluşabilir.
Ayrıca sıcak ortamda beklemiş gıdaların, örneğin çiğ sebzelerle hazırlanmış salata ve meyvelerin tüketilmesi sonucu ishal yapan etkenler ağız yoluyla alınarak insanların barsaklarına ulaşır.
Bu etkenlerin bir kısmı barsak duvarında iltihap oluşturarak barsak hareketlerini artırır aynı zamanda da  barsağa su ve iltihabi hücrelerin geçişine neden olur.
İshal yapan etkenlerin bir kısmı ise barsakta iltihap yapmadan salgıladıkları toksin denilen zehirli maddelerin etkisiyle su ve tuz geçişini artırmak suretiyle ishale neden olur.
Yaz ishallerinin en önemli belirtisi dışkılama sayısının artması ve dışkı vasfının değişmesidir. Dışkı, cıvık, patates püresi görünümünde olabileceği gibi, sümüksü ve iltihaplı veya su gibi olabilir.
Su gibi tariflenen ishallerin çoğunluğu paraziter nedenlidir.
Kolera olarak da bilinen pirinç suyu kıvamında son derece tehlikeli ishal de yazları görülmektedir.Ancak son yıllarda gerek ülkemizde gerekse dünyada alınan yaygın tedbirler nedeniyle görülme sıklığı oldukça azalmıştır.
Salmonella, Camphylobacter ve Shigelle bakterilerine bağlı ishaller de yazın görülebilmektedir.

İshalde Yapılan Tahliller Nelerdir ?

Dışkının gerek mikroskopla yapılan incelemesi gerekse bakteriyolojik olarak yapılan kültür incelemeleri tanıda kullanılmaktadır.
Dışkı mikroskopisi deneyimli Parazitologlar, Mikrobiyoloji uzmanları ve tecrübeli laboratuvar teknisyenleri tarafından incelendiğinde hızlı bir şekilde tanı koydurabilir.Ayrıca virüslerin yol açtığı Noro,Rota virüs gibi kimi ishallerde de tanı  hızlı ve kolay testlerle  konulabilmektedir.
Dışkının bakteriyolojik incelenmesi ise nispeten daha geç sonuç vermektedir.Ama son derece güvenilir bir tanı yöntemidir.
Dışkı kültürü ( gaita kültürü) özellikle salmonella, shigella ve kolera gibi bakteriyel etkenlerin tanısında son derece yararlıdır.Bakteriyolojik incelemeler 2 ile 3 güne kadar sürmektedir.
Dışkı kültürü sonrası yapılan antibiyogram testi ile de enfeksiyon etkenine en uygun antibiyotik belirlenir ve buna göre tedavi planlanır.



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 ay önce
G
ozcan

merhaba ben semen analizi yaptırdım test sonucumu kontrol edebilir misiniz?
Perhiz süresi: 4 gün volüm:4,9 ml renk:gri-opak ph:8,0 vizkozite:(+) likefaksiyon:35 dk fruktoz:(+) spermatozoa sayısı:6.000.000 total spermatozoa:29.400.000 ileri hareketli: %16 yerinde hareketli:%11 hareketsiz:%73 toplam ileri hareketli sperm sayısı:4.704.000 ml yuvarlak hücre sayısı: 300,000 ml lökosit: 5.000,000 vitalite: % 47 KURUGER STRICT normal: %1 Anormal: % 99 baş defekti: %41 boyun defekti: %38 kuyruk defekti: %20

Tahlil.com

Sperm tahlili sonucunuz normal değil.

Öncelikle normal sperm oranı çok düşük.Sperm sayısı da normal değerlerin altında.
Sperm tahlilinde fruktoz pozitifliği olması da anlamlı.
Aşağıda spermde fruktoz pozitifliğine dair yazımızda bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Sonuç olarak bu değerlerle çocuk olmasında sorun olabilir.Üroloji bölümünde tedavi olmanızı öneriyoruz.

8 ay önce
G
whymedue

Folat 1.86 çıktı hocam ilacını aldım ama şu ana kadar bana ne gibi zararları dokunmuştur . Çok mu düşük folat eksikliği ?

Tahlil.com
Yorgunluk, saç dökülmesi,unutkanlık gibi belirtiler verebilir.
Ancak tedavinize başlanması olumlu.Tedavi mutlaka faydalı olacaktır.
1 yıl önce
G
muratggg

YAŞ 15

ALANİN AMİNOTRANSFERAZ ( ALT ) SONUÇ DEĞERİ : ( H ) 146
ASPARTAT TRANSAMİNAZ ( AST ) SONUÇ DEĞERİ : ( H ) 76
LYM# SONUÇ DEĞERİ : ( H ) 2,67


Tahlil.com

Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.

ALT YÜKSEKLİĞİ

AST YÜKSEKLİĞİ


1 yıl önce
G
erkek_78

Yaş: 15 Anormaller
>> Biyokimya
Potasyum: 5,2 (ref: 3,5-5,1)
>>Hemogram
RDW-CV: 11,75 (ref: 11,8-14,3)
LYM%: 48,30 (ref: 20-40%)
PDW: 19,96 (ref: 9-17)
NEU%: 43,36 (ref: 45-70)
LYM#: 4,362 (ref: 0,8-4)
BAS%: 1,258 (ref: 0-1)
BAS#: 0,113 (ref: 0-0,1)

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

1 yıl önce
G
okuyou

tahlil sonuçlarımı yorumlayabilirseniz sevinirim. yaş: 23

RBC 5.47 ref: 3.6 - 4.69
MON 0.87 ref: 0.24 - 0.79
MCHC 31.2 ref: 31.8 - 35.4
HGB 15.2 ref: 10.8 - 14.2
HCT %48.6 ref: % 35 - 45

Tahlil.com

Bazı kan sayım parametreleriniz yüksek. Sonuçlarınızda kan fazlalığı bulguları var.
Kan fazlalığı olarak değerlendirdiğimiz durum ise, kan sayımı yani hemogram tahlilinde RBC, HCT,HGB değerlerinin yüksek çıkmasıdır.
Yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan kişilerde,çok sigara içenlerde bu durum olabilir.
Hayati tehlike taşıyan bir durum değildir.
Düzenli aralıklarla dahiliye bölümünde kan sayımı tahlili yaptırıp kontrollerinizi sürdürün.
Kan değerlerinizi düşürmek için belirli aralıklarla da kan vermeniz de gerekebilir.

1 yıl önce
G
kader.ozcan

Estradiol 81
Fsh 3.01
Prolaktin 19.60
LH 17.69
Tsh 1.393
Nasil acaba sonuçlarım ?

Tahlil.com

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER