First slide
Second slide
Third slide

Tahlil Sonucu Değerlendirilmesi

Tahlil sonucu bilgisi almak ve tahlil sonucu yorumlatmak için Tahlil Yorumlanması bölümümüze başvurabilirsiniz.
Uzman doktorlarca yorumlanacak tahlil sonucunuz ise Tahlil Yorumları bölümünde yayınlanacaktır.
Tahlil sonucu bilgilerinizi yazarken lütfen çok ayrıntıya girmeden ve normal olmadığını düşündüğünüz tahlil sonuçlarını yazınız.
Tahlil yaptırmadan önce bir rahatsızlığınız veya doktorlarca konulan tanınız varsa mutlaka belirtiniz.
Yaşınız,cinsiyetiniz ve varsa kullandığınız ilaçlar bu bilgileri de lütfen belirtiniz.Anlaşılamayan veya gereğinden fazla ayrıntılı belirtilmiş tahlil sonuçlarınız değerlendirilmeye alınmayacaktır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Tiroid Hastalıklarında Kullanılan FTI Kan Tahlili Nedir?

FTI testi, tiroid bezinin işlevinin kontrolü için yapılır. Tiroid bezinden salgılanan hormonlar vücuttaki metabolizma ve enerjiyi dengeler.
Tiroid uyarıcı hormonunda (TSH) ya da tiroid bezinde anormallik varsa  nedenini anlamak için yapılan testlerden birisi FTI veya FT4 testidir.
Aspirin, heparin, doğum kontrol hapları, amiodaron veya propranolol gibi ilaçların alınması ve hamileliğin söz konusu durumlarda FTI miktarı değişebilir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Glutene Duyarlı Enteropati (çölyak hastalığı) Testi Nedir ?

Glutene Duyarlı Enteropati (çölyak) olup olmadığını ve glutensiz diyetin etkililiğini değerlendirmeye yardımcı olmak için bu test yapılmaktadır.

Bu test hangi durumlarda istenmektedir?

Kronik diyare, karın ağrısı, kansızlık ve kilo kaybı şikayetleriniz olduğunda,
Çölyak hastalığını düşündüren bulgular varlığında, bebek devamlı huzursuz olduğunda, veya normal hızda gelişmediğinde,
Bir aile üyesinde çölyak hastalığı varsa ve çölyak hastalığı tedavisini izlemek için bu test doktorlarca istenebilmektedir.

Çölyak hastalığı testleri, çölyak hastalığı ve glutene duyarlı az sayıda başka hastalığa tanı koymaya yardımcı olmak için geliştirilmiş bir test grubudur.
Bu testler buğday, çavdar ve arpada (gluten ve gliyadin) bulunan diyetsel proteinlere karşı oluşan uygun olmayan bağışıklama yanıtının bir bölümü olarak vücudun ürettiği otoantikorları belirlemektedir.
Bu test için gerekli olan bir koldan alınan kan numunesi yeterlidir. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 yıl önce
G
canercandan.06
Merhaba. Ben Erkeklik Hormonum mu Daha Baskın Yoksa Kadınlık Hormunum mu Daha Baskın, Bunu Öğrenmek İstiyorum. Hangi Testi Yaptırmalıyım?
tahlil.com
Öncelikle bir endokrinoloji uzmanına başvurun size gerekli önerilerde bulunacaktır
4 yıl önce
G
hulyaozgur92
çok sık idrar yanmam oluyor geçen hafta doktora gittiğimde eritrosit:7 çıkmıştı çok önemli değil dedi ilaç verdi zaten sürekli ilaç kullanıyorum ama ilaçlar bitince yine idrar yollarım başlıyor. bu hafta yine çok kötüydüm yani dün yine tahlil yapıldı bu sefer eritrosit:108 lökosit:128 çıktı çok kötü
tahlil.com
İdrar yollarınızda enfeksiyon veya taş olabilir, bir üroloji uzmanına başvurun.İdrar kültürü, ultrason gibi ilave tahlillere de gerek olabilir.
4 yıl önce
G
ayilem_6
AST(ASPARTAT AMİNOTRANSFERAZ ) SNC 77 U/L R degerı I 9-36 ALT ( ALANİN AMİNOTRANSFERAZ ) SNC 65 U/L R DEGRI 10-28 ALP (ALKALEN FOSFATAZ ) SNC 132 R DEGERI 35-104 GGT (GAMA GLUTAMİL TRANSFERZ ) SNC 60 RDEGERI 7-32 INR 1.30 INR .85 -1.2 trombosit (plt) 122 rr.degerri 150-400 pt 16.1 r deger 11.15
tahlil.com
Karaciğer ile ilgili testler yüksek çıkmış, ultrason muayenesi karaciğer fonksiyonları yönünden detaylı bilgi verebilir.Bir dahiliye veya gastroenteroloji uzmanına da danışabilirsiniz.
4 yıl önce
G
cimcimemelek_1905
meraba şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim burnum sürekli kanıyodu bunun ıcın doktura gttim kan degerlerim yüksek cıkmış bunun bir önemi varmı acaba PROTROMBİN ZAMANI H 16,9 APTT 36,7 INR H 1,37 % AKTİVASYON 61,2 önemliyse hangi bölüme gitmelıyım
tahlil.com
Özellikle INR değerinizin yüksek çıkması anlamlı.Hematoloji bölümüne danışabilirsiniz.
6 yıl önce
G
Şirin Telci
Mrb 6yaşındaki kızımı düşmeyen yüksek ateş nedeniylen acile götürdük kan idrar tahlili yapıldı ; wbc 18.8, hgb 10.9, hct 32.1, mcv 75, mch 25.4, %mon 3.9, %gra 77.7, lym 3.4, gra 14.7 kan tahlil sonucunu bana açıklarmısınız.teşekkürederim.
Doktor
wbc enfeksiyonlarda yükselir Ayrıca kansızlık bulguları var
6 yıl önce
G
samet
hocam ben saç dökülmesi şikayeti ile doktora gittim folat eksikliği çıktı bende 7,2 olması gereken değer bende 2,4 çıktı değerlerim düzelince saçlarım yeniden eskisi gibi olur mu olursa ne kadar sürede olur cevaplarsanız sevinirim hocam yaşım 17
Doktor
Su aşamada folat eksikliği ile ilgili tedavinizi olmanız gerekiyor Tedavi sonrası sac dökülmeniz hafifleyecektir
6 yıl önce
G
ebru güngören
hocam iyi günler,

evlilik için kan tahlili yaptırdım. şüpheli ilişkim yok ama şu anda Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri) 16.17/Reactive S/CO 0 – 0.99
görünüyor

doktorum RNA testi için hastaneye gönderdi, acaba değerlerim gerçekten çokmu yüksek. kesinlikle HIV pozitif miyimdir? acaba virüsü ne zaman kapmışsam bu seviyelere çıkmış olabilir?

1.5 yıl kadar önce kan vermiştim ve testlerim tamamen temizdi.

yaşım 23, Bayan, Kilo 60

çökmüş durumdayım yardımlarınızı bekliyorum…
admin
Facebook sayfamızda da sorunuza cevap verildi.Hemen panik olmayın, western blot denilen bir yöntemle sonucun teyid edilmesi gerekiyor.ELİSA testi pozitif olup doğrulama testinde negatif çıkan bir çok sonuç biliyoruz.Umarız sizde de aynı durum görülür.İyi haberlerinizi bekliyoruz
6 yıl önce
G
alicem zor
yazdığım tahlil sonuçalrını ve yorumlarımı göremiyorum.dolayısıyla cevabınızı da göremiyorum.
admin
Bir daha sorabilirsiniz

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER