First slide
Second slide
Third slide

Tahlil Yorumlama Hizmetimiz Hakkında Önemli Bilgilendirme

Tahlil.com,tahlil ve sağlık bilgileri içeren ve tahlil yorumlama hizmeti sunan bir sağlık sitesidir.Sitemize her gün yüzlerce tahlil yorumlama başvurusu gelmektedir.Tahlil yorumlama hizmetimiz ücretsiz olup, editörlerimizce cevaplanmaya uygun bulunan sorular yanıtlanmaktadır.
Sitemizin Yasal Uyarı bölümünde de belirtildiği üzere yapılan tahlil yorumları tamamen bilgilendirme amaçlı olup asla gerçek doktor muayenesinin yerini tutmaz.
 
Sorulan her soruya cevap verileceğine dair Tahlil.com'un bir taahhütü bulunmamaktadır

Uygun bulunmayan sorular cevaplanmayabilir.




Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

WBC Yüksekliğinin Sebepleri?

Wbc ;beyaz kan hücreleridir. Ayrıca lökosit ve akyuvar olarak da isimlendirilir.

Bu hücreler vücudumuzun savunma hücreleridir. Kanda bulunan akyuvarlar enfeksiyonları engellerler. Hastalık oluşturabilecek virüs, bakteri ve diğer zararlı hücreleri yok etmekte görev alırlar.

Eğer bir hastalığınız yoksa vücudunuzdaki kanın %1 lökosittir. Bu değer bakteriyel enfeksiyon durumlarında yükselme gösterir. Ayrıca lösemiler de, bağışıklık sistemi bozukluğunda, gebeliklerde, aşırı sigara kullanımında ve miyokart enfarktüsü durumunda da yükselmektedir.

 

Referans Aralığı: 

Prematüre           9,00-30,00 K/mm3
 0-1 ay                 9,40-34,00 K/mm3 
 2-12 ay               5,00-19,50 K/mm3 
 1-3 yaş               6,00-17,50 K/mm3 
 4-5 yaş               5,50-15,50 K/mm3
 6-15 yaş             4,50-13,50 K/mm3 
 15 yaş ve üstü:   4,50-11,00 K/mm3 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Globulin yüksekliği nedir? Globulin yüksekliği hangi durumlarda olur?

Globulin bir proteindir.Tek başına globulin yüksekliğinden çok bir diğer protein olan albuminle arasındaki dengenin değişmesi, yani albumin/globulin oranında bir azalma olması klinik olarak daha anlamlıdır.
Globulin yüksekliği çeşitli durumlarda görülebilir.

Aşağıda yükseldiği durumları görebilirsiniz:

* Albumin/globulin oranında azalma

* Kronik inflamasyon (iltihabi durumlar) ile miyelom ve 

* Waldenstrom makroglobulinemisi gibi B-lenfositinden gelişen kanserler


Protein elektroforezi, serum globüni yüksekliği ve nedenleri konusunda çok daha anlamlı bilgi vermektedir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
3 yıl önce
G
ayseguly66

Hemogram

WBC    7.2     N(3,5 - 10)

HCT    39.1     N(35 - 55)

HGB    13.3     N(11,5 - 16,5)

LYM    2.3     N(0,5 - 5)

LYM%    32.7     N(15 - 50)

MID    1.2     N(0,1 - 1,5)

MCH    24.7        pg     L(25 - 35)

MCHC    33.9     N(31 - 38)

MCV    72.8        fL     L(75 - 100)

MPV    10.5    N(8 - 11)

Bende kansızlık vardı yorumlar mısınız ?

TahlilCom
Kansızlık görünmüyor..
3 yıl önce
G
mine.gozde.clk

Merhaba idrar tahlilimde yassı epitel 9,00 cıktı ve koyu renk ile yazılmıştı altı da çiziliydi.. neden acava ? Ayrica yassı epitel herkesde olur mu ? Bekar kız evli kadindiye ayrim oluyor mu.. yoksa tum bayanlarda oluyor mu ?

TahlilCom
Normalde de olabilir, sorun değildir..
3 yıl önce
G
oztug11

idrarda kan olmasından dolayı doktora gıttım yapılan tahlıllerde kreatinin degeri 16 cıktı. 2 günlük serum ve ilaç tedavisinden sonra deger 1.4 1.6 civarındaydı. bu degerin yüksek seyretmesi sonucunda böbrek yetmezliği olabileceği soylendi. benı bıraz olsun aydınlatırsanız sevınırım...

TahlilCom
İlk çalışılan kreatinin seviyesi yanlış olabilir, bol su içerek 10-15 gün sonra tekrarlatın eğer 2-2,5 üzerinde ise nefrolojiye gitmenizde fayda vardır..
5 yıl önce
G
blondie68
Hocam merhaba ben bekar,43 yaşındayım, benim son bir yıldır adetlerim düzensiz,öncesinde çok düzenliydi.İlkkez bir sene kadar önce 3 ay adet olamayınca doktora gittim fsh değerim 64 çıkıp menapoz dendi.Sonrasında düzensiz de olsa adet oldum ve fsh değerimi zaman zaman ölçtürdüm(olduğum aylarda 3.günlerinde)fsh değerlerim 4,5 ,26 ,son bu ay degerlerim FSH 7.90 Estradiol 509,7 Progesteron 0,63 Prolaktin 20.. bu menapozmudur?(Bu arada fsh değerimin düşmesi için birçok bitkisel kür uyguladım,adet gecikmem olunca da soğan kürü yapıyorum o ay geç de olsa adet olabiliyorum,hormon ilaçlarımmı kullanmıyorum sizce uygunmudur?
admin
Sonuçlarınızı sağlıklı değerlendirebilmek için, adetinizin hangi döneminde kan verdiğiniz ve belirtiğiniz testlerin sonuç raporundaki normal değerlerine de ihtiyaç var

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER