First slide
Second slide
Third slide

Tahlil.com'a Soru Sorarken Dikkat Etmeniz Gereken Uyarılar

Tahlil.com'a soru sormadan önce lütfen aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyunuz.
Gelen yüzlerce soru arasından sorunuzun editörlerimizce uygun bulunması, doktorlarımızca cevap verilebilmesi ve sitemizde yayınlanması için uyarılarımızı dikkatle okuduktan sonra sorunuzu sormanızı öneriyoruz. 


*Tahlil sonucunuzu ve yaptırdığınız tahlilin normal değerlerini aşağıdaki alana giriniz. Normal değerleri belirtilmeyen tahliller yorumlanmamaktadır. Detaylar için lütfen tıklayınız.

* Lütfen tüm yazıyı BÜYÜK HARF kullanarak yazmayınız!

* Sorunuzu yazarken, ciddi bir sağlık sitesinde yayınlanacağını unutmayınız. Sitemizi ziyaret eden binlerce ziyaretçimizin de sorunuzu okuyabileceğini göz önünde bulundurarak imla hatası yapmadan düzgün ve anlaşılır şekilde sorunuzu sorunuz.

* Hastalık ve tahlil bilgilerinizi belirtirken; yaş,cinsiyet ve varsa tanınızla ilgili bilgileri de ekleyiniz.

* Tahlillerinizi sorarken, elinizdeki sonucu kopyala ve yapıştır, link veya resim olarak  göndermeyiniz.
* Ultrason, MR, Tomografi gibi görüntüleme esaslı tahliller ve patoloji tahlilleri yorumlanmamakta ve bunlara dair sorulara cevap verilmemektedir.Bu tür tahliller, direkt inceleme yoluyla yorumlanmalı ve klinik muayene ile birlikte değerlendirilmelidir.  

Uyarılarımızı Slide şeklinde okumak için tıklayınız...
       
   


 

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Yükleniyor...
Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 ay önce
G
nedsima

Mrblar 20 aylık bebeğim var ve doğduğundan beri gaz vs sıkıntılarımızı gitmedi test yaptirdik ve sonuçlar
Anti deamidated Gliadin(DGB) İga 5
Doku transglutaminaz (TTG)İga (eliza)1
Globulin 2
SGot(ast) 52
Lenfosit. 58
Monosit 10.1
Hemoglobin 10.2

Tahlil.com

Kansızlık bulguları olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca sorduğunuz Anti deamidated Gliadin(DGB) İga 5, Doku transglutaminaz (TTG)İga (eliza)1  ve 
Globulin 2 test sonuçlarının referans değerlerini de vermeniz hakkında bu testlere dair de yorumumuzu söyleyebiliriz.

3 ay önce
G
yelkenyayinevi

Kızım 7,5 yaşında.
Sonuçlar Ref aralıkları
WBC 9,6 3.98-10.04
RBC 5,47 3,8-5,1
MCV 72,8 79.4-94.8
MCH 24,3 25.6-32.2
MONO 0,62 0.24-0.36

Tahlil.com
Hemogram test sonuçları normal çıkmış
3 ay önce
G
cigdemakca139

Hocam merhaba 7 yasinyaşında oğlum var ppd si 18mm çıktı ve koruma olarakta inh 300 kullanmaya başladı bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz

Tahlil.com

Panik olacak bir durum yok.Doktorunuz tedbiren tedaviye başlamış.İlaç tedavisi sonrası PPD testi isteyip sizi bilgilendirecektir.

3 ay önce
G
alevcoroglu

babam sırıtndaki benine biopsi yaptırdı. malign melanom.tümör çapı:6mm,tümör infiltre lenfositler hafif derecede mevcut; evre pT3a Nx Mx;tümör hücreleri HMB45 pozitif,Melan A pozitif;S100 Pozitif;PANCK negatif;EMA negatif immunreaktivite göstermiştir

Tahlil.com
Öncelikle geçmiş olsun.
Bu durumda tedavi olmanız gerekecek.Genel cerrahi ve cildiye bölümlerinde takiplerinizi sürdürmelisiniz.
4 ay önce
G
setufa

Hocam yaş 25 bayanım kan testi sonucum yorumu
WBC:16
RBC:4.46
HGB:13,8
HCT:40,1
PLT:225
MCH:30,8
MCHC:34,3
RDW:14
MCV:90
MPV:8,42
PCT:0,19
PDW:18,6
NEU%:79
NEU:12,6
LYM%:13,6
LYM:2,17
MONO%:6,49
MONO:1,04
EOS%:0,821
EOS:0,131
BASO%:0,076
BASO:0,012

Tahlil.com

Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.
WBC  yüksekliği durumunda akla gelen ilk olasılık enfeksiyon varlığıdır..Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Özellikle bakteriyel kökenli enfeksiyonlar buna örnektir.Kan sayımında  wbc yüksekliği farklı sebeplere  bağlı olarak da izlenebilmektedir.

Kan sayımı tahlilinde WBC (lökosit)  yüksekliğine ilişkin aşağıdaki bağlantımızda çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği


5 ay önce
G
kry_dwell

Hocam ii gunler ben geçenlerde bi takim testler yaptirdim hiv hbs hcv hsv tip 2 sormak istedigim hepsi negatifmis sadece hsv tip 2 igg pozitif cikti igm negatif doktorum dediki sadece igg pozitif oldugu icin antikor olusmus ve benden baskasina BaSKasindaNda bana bulasmazmis artik cevap verirmisiniz oylemi

Tahlil.com
Aktif bir enfeksiyon olmadığı anlaşılıyor.Bu durumda enfeksiyon da bulaşmaz.Doktorunuz gereken bilgiyi vermiş.
10 ay önce
G
emineyts

Hormon testi sonuçlarım
T3 Serbest 3.22
T4 serbest 1.29
Tiroid Stimulan Hormon (TSH), ultrasensitif 0.99
Estradiol (E2) 58.94
Folikül Stimülan Hormon (FSH) 13.92
Luteinizan Hormon (LH) 5.43
PROLAKTİN (PRL) 9.34
Sonuçlar ile ilgili bilgi almak istiyor

Tahlil.com

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

1 yıl önce
G
eda.erdogan

Hocam,
Şüpheli ilişkiden sonra 26.gün Kızılaya gidip Hiv testi yaptırdım.Sonuçlarım şöyle yorumlamanızı rica ediyorum.
HIV-1 P24 Antijeni+Antikor (1&2) 0,21 NEGATİF S/CO
(Pozitif >1.0)(Sınır değer 0.9-1.0)(Negatif <1.0)Ne yapmalıyım?

Tahlil.com

HIV testi  erken yapılmış size . Tahlil.com olarak sizlere önerimiz tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmadan asla kendi başınıza HIV testi yaptırmamanız yönünde.İlişki durumunuz ve risk faktörlerinizi de göz önüne alarak size ne zaman test yapılacağı konusunda en doğru bilgiyi verecektir.
Devlet kuruluşlarına başvurup muayene olabilir ve ücret ödemeden testinizi sosyal güvenceniz de varsa yaptırabilirsiniz.

HIV ile ilgili araddığınız tüm bilgiler, hastalığın belirtileri ve testin ne zaman yapılacağına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

1 yıl önce
G
gun2610

mukoid materyal+endometrial epitel hücreleri diye sonucum çıktı bu ne anlama geliyor yorufmlarsanız sevinirim.

Tahlil.com
Raporunuza ve sizden şüphelenilen duruma göre daha detaylı bilgi vermelisiniz
1 yıl önce
G
sevil-korkmaz

tam kan tahlili yaptırdım yorum istiyorum ne yapmam lazım yaşım 39 hgb 8.3 hct 27.4 mcv 66.7 mch 20.3 plt 513 demir serum 16 trigraliserid 203

Tahlil.com

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram)
sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.
Bu yönde bir tedavi olmalısınız.
Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım ilave tahlillere de ihtiyaç olabilir.
Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kansızlık ve tanı yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve bu konuda benzer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

1 yıl önce
G
onur21_t

perhiz günü:3 volüm:4,2 görünüm:homojen,gri-opak viskozite:<2 likefa.süresi:20dk ph:7,6 sayı:(mil/ml)59 (mil/ejek.)247,8 hızlı ileri:%13 yavaş ileri:%32 normal:%2 baş:%59 boyun:%16 kuyruk. Yaş:31 sperm testi sonucumu yorumlayabilirseniz sevinirim

Tahlil.com

Sperm tahlil sonucunuzu değerlendirmeye aldık.
Tahlil sonucunuzu değerlendirdiğimizde normal şekilli spermlerin yüzdesinin düşük olduğu gözleniyor.
Bu sonuç ise, sperm tahlilinde  istenen bir durum değildir.
Bu durumun araştırılması ve tedavi planlanması için üroloji bölümüne başvurmalısınız.

1 yıl önce
G
hacerr.198730

Merhaba 37 haftalık gebeyim trombosit 114 bin çıktı detaylı tahlilde bu değer ile herhangi bir hastanede normal doğum.yapabilirmiyim bu arada ikinci gebeliğin ve ilkinde sorunsuz bir şekilde normal doğum yaptim

Tahlil.com
Trombosit sayısı 100 binin altına inmedikçe endişe verici bir durum yoktur.
Bu sonuçlar normal doğum yapabileceğiniz konusunda bilgi veriyor.
Ama tabii ki son kararı doğumunuzu üstlenecek doktor vermelidir.
1 yıl önce
G
Sirin

Test Adı: Serbest T3 Sonuç: 4.26 Birim: pg/mL H(2.5-3.9)
Test Adı: Serbest T4 Sonuç: 0.88 Birim: ng/dL N(0.61-1.12)
Test Adı: TSH Sonuç: 2.01 Birim uIU/mL N(0.34-5.60)
Test Adı: Ferritin Sonuç: 50.3 Birim: ng/mL N(23.9-336.2)

Tahlil.com

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Test sonuçlarınızda bir sorun görülmüyor.

1 yıl önce
G
gossddee

Öncelikle meraba bn 18 martta adet oldum ve 6 gün sürdü 2 gün sonra eşimle ilişkiye girdik içime boşalmasada o bölgeye ve içine Sperm bulaştı 10 gün sonra ağrısız bi şekilde bi kaç damla kan geldi ve bu her idrar da devam etti bir hafta bu şekilde kanama oldu şuan da kahve renkli akıntı vr ne ypmlym

Tahlil-com
Gebelik için tahlil yaptırmalısınız.
1 yıl önce
G
yildiz

Merhaba.Şubatta sürtünme yoluyla birliktelik oldu fakat boşalma olmadı şubatta ve martta adet gördüm ve 2 kez idrar testi yaptırdım sonuç negatif. Ayrıca nisanda b hcg testi yaptırdım sonuç 0.100. Aradan geçen süre içinde gebelik olsaydı mutlaka çıkar mıydı, Şu durumda gebelik söz konusu mu? 

TahlilCom
İlişki sonrasında adet görüldüğü ve gebelik testleri negatif çıktığı için hamilelikten söz edemeyiz. 
1 yıl önce
G
tanju_2006

Hocam şüpheli temastan 92 gün sonra elisa Anti-HIV negatif.Temastan 119 gün sonra yine eliza Anti-HIV 0.2 Neg. Anti hcv 0.14 Neg. Anti hbsag 0.21 Neg. Referans aralıklar 0-1. VDrl RPR negatif. TPH negatif.Gata Haydarpaşada yaptirdm testleri. Doktorum bulaş olsaydı şimdiye cikardi dedi.yorumlar msnz?

Tahlil.com

Tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

1 yıl önce
G
Yıldız

Adet günüm dört gün gecikti. ancak bir kaç gün önce kahverengi parçacıklar gelmişlerdi. adet olmadım. bu gün yani dördüncü günde eczaneden test aldım negatif çıktı. bunun açıklaması nedir? sizce neden adet olamıyorum ve o kahverengi parçacıklar neyin nesi? Kaygılanıyorum.

Tahlil.com

Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.


1 yıl önce
G
yayburcu

iyi günler daha önce sürtünerek ilişkim oldu erkek arkadaşım tam boşalırken çekildi ama zevk suyu bulaşmış olabilir olaydan beri 6 kez adet oldum ve birçok kere evde farklı zmanlarda idrarla gebelik testi yaptım negatif çıktı hepsi bazen karnımda bişey kıpırdıyo hamilelik olma ihtimali nedir

Tahlil.com

Gebelik testi negatif çıktığı halde hala hamile olabileceklerine inanan bir çok Tahlil.com okuru var.Adet kanaması gördükleri halde, hala hamilelik yönünden test yaptırıp, test negatif çıksa bile hamilelik korkusundan kurtulamıyorlar.

Hamile olmadığınızı söyleyebiliriz.,
Buna rağmen hala hamilelik korkusundan kurtulamıyorsanız öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurunuz.Bu konuda takıntınız var ise psikojik destek almanız da gerekebilir.

1 yıl önce
G
ibosilan56

iyi günler doktor bey. 10 nisan gunu adet oldum. Dünden beridir başım cok agriyor. Yani dayanamiyorum acile gittim dedi bizim yapacagimiz bisey yok norolojiye sevk etti. Sizce hamilemiyim o yuzden mi başım cook kötu agriyor ?

Tahlil.com

Biz cevap vermekten bıkmıyoruz sizler de sormaktan.
Adet gören birinin hamile olmasının mümkün olmadığını binlerce kere yazdık.Üstüne görme denen olayın da internetteki bilgi kirliliği nedeniyle kafa karışıklığına yol açtığını da defalarca belirttik.

Biraz vakit ayırıp aşağıda yazdıklarımızı ezberleyene kadar dikkatle okuyun.Hatta mümkünse yazıcıdan çıktı alıp bir de fosforlu kalemle üstünden geçin.

Cinsel beraberlik veya ilişki  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki bağlantıyı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor,
Bir kere şu konuyu lütfen unutmayın.Üstüne görme nadir görülen bir durum olup adet kanamasıyla da kolaylıkla ayırt edilebilir.
Aşağıdaki bağlantıda adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için  tıklayınız.....

1 yıl önce
G
erkankutgun

26 yaşındayım bugün yaptırmış olduğum hormon testimde prolaktin (prl) sonucum 27.27H referans aralığım ise 1.9-25 reglemin 2. gününde yaptırdım testi

Tahlil.com

Prolaktin hormonu değeriniz normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER