First slide
Second slide
Third slide

Tahlil.com'a Soru Sorarken Dikkat Etmeniz Gereken Uyarılar

Tahlil.com'a soru sormadan önce lütfen aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyunuz.
Gelen yüzlerce soru arasından sorunuzun editörlerimizce uygun bulunması, doktorlarımızca cevap verilebilmesi ve sitemizde yayınlanması için uyarılarımızı dikkatle okuduktan sonra sorunuzu sormanızı öneriyoruz. 


*Tahlil sonucunuzu ve yaptırdığınız tahlilin normal değerlerini aşağıdaki alana giriniz. Normal değerleri belirtilmeyen tahliller yorumlanmamaktadır. Detaylar için lütfen tıklayınız.

* Lütfen tüm yazıyı BÜYÜK HARF kullanarak yazmayınız!

* Sorunuzu yazarken, ciddi bir sağlık sitesinde yayınlanacağını unutmayınız. Sitemizi ziyaret eden binlerce ziyaretçimizin de sorunuzu okuyabileceğini göz önünde bulundurarak imla hatası yapmadan düzgün ve anlaşılır şekilde sorunuzu sorunuz.

* Hastalık ve tahlil bilgilerinizi belirtirken; yaş,cinsiyet ve varsa tanınızla ilgili bilgileri de ekleyiniz.

* Tahlillerinizi sorarken, elinizdeki sonucu kopyala ve yapıştır, link veya resim olarak  göndermeyiniz.
* Ultrason, MR, Tomografi gibi görüntüleme esaslı tahliller ve patoloji tahlilleri yorumlanmamakta ve bunlara dair sorulara cevap verilmemektedir.Bu tür tahliller, direkt inceleme yoluyla yorumlanmalı ve klinik muayene ile birlikte değerlendirilmelidir.  

Uyarılarımızı Slide şeklinde okumak için tıklayınız...
       
   


 


Yükleniyor...
H
İLGİLİ İÇERİK

AİDS (HIV) ELİSA Testleri Ne Zaman Sonuç Verir? HIV Şüphesinde En Hızlı Tanı Testi Nedir?

Tahlil yorumlama hizmeti veren sitemize şüpheli cinsel ilişki sonrası AİDS (HIV)  korkusu nedeniyle ELİSA testi yaptıran veya yaptırmak isteyenlerden gelen sorularda artma olması nedeniyle Tahlil.com olarak HIV Testlerinin erken tanısı ve yorumlanmasına dair ziyaretçilerimiz için bir  yazı hazırladık.
Başka hiçbir sitede bulamayacağınız bu bilgilendirme yazısını okumanızı öneriyoruz.
Dilerseniz sayfanın en altında yer alan HIV ile ilgili sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı da okuyabilirsiniz.

AİDS (HIV) Testleri Nedir? Ne Zaman Yapılmalı Ve Nasıl Sonuç Vermektedir?


Şüpheli bir cinsel ilişki sonrası,HIV enfeksiyonuna yakalandım şüphesi ve korkusu ile laboratuvar testi yaptırmak ve sonuçlar hakkında bilgi sahibi olmak sıkça başvurulan bir yoldur.

Bunun için "serolik yöntemler" olarak tanımlanan laboratuvar tekniklerine başvurulur. AİDS yani HIV enfeksiyonu yönünden tarama ve tanı amacıyla başvurulan ilk test, HIV bulaşmış kişilerde ortaya çıkan ve etken virusa (Human Immunodeficiency Virus) karşı oluşan spesifik ANTİ-HIV antikorlarının ELISA tekniği ile gösterilmesidir.

Bilinmesi gereken bilimsel bir gerçeklik ise, hastalığa yakalanıldığı varsayıldığında  bulaş sonrası  Anti-HIV antikorlarını sentezlemesi için bir süre gerekli olduğudur. Bu göz önüne alındığında şüpheli bir temastan hemen sonra, ELİSA testi yaptırmanın anlamı yoktur. Hemen bir ELİSA testi yapılır ve sonuç negatif çıkar ise aranan
Anti HIV antikorları henüz oluşmadığından, virus ile temas edilmiş olsa bile, test sonucu "yalancı negatif" olarak saptanıp,yanlış bilgi verebilir.

Antikor ölçen testlerin  HIV antikoru bulması farklı zamanlarda olabilir.Bu durum kişiden kişiye de değişebilir. Bu döneme pencere dönemi de denir. Bir çok kişi de antikor 2  ile 8 hafta arasında ortaya çıkar. 
Bu süre ortalama 25 gün olarak kabul edilir.

HIV virusu ile enfekte olduğunu düşünüp test yaptırmak isteyen kişiler, doktorları farklı bir öneride bulunmadıkça, temastan en erken  6 hafta sonra HIV antikoru araştıran  ELİSA testi yaptırabilir.
Bu süre  antikorların saptanabileceği yeterli süredir. 

Erken tanıda, antijen araştıran antikor araştıran testlere göre daha sık tercih edilmektedir.
HIV P24 antijeni testi ise bu konuda güvenle kullanılan bir yöntemdir. Bu test antikor araştıran ELİSA testlerine göre, şüpheli temas sonrası  çok daha erken sürelerde HIV antijenleri araştırmaktadır.Bu testin avantajı antikor oluşmasını beklemeden virusun antijenini saptayabilmesidir.Anti HIV ELİSA testinin pozitif çıkması da tek başına tanı için yeterli bir bulgu değildir.Pozitif çıkan ELİSA testleri western blot adı verilen bir yöntemle doğrulanmalıdır.

HIV PCR testi ile de şüpheli ilişkiden sonra çok  kısa bir zamanda enfeksiyona yakalanıp yakalanmama konusunda bilgi  sahibi olunmaktadır. HIV virüsünü kanda en hızlı araştıran test budur.
HIV PCR Testi ile virüsün genetik materyalinin çoğaltılarak ölçülecek ve tanımlanabilecek duruma gelmesini sağlanır.Bu özelliği ve avantajı nedeniyle PCR testi erken evrede HIV virüsünün kanda tespitinde kullanılmaktadır.
Bu testin ana mantığı henüz antikor oluşmadan HIV virusunu kanda yakalayabilmektedir. Hastalığa yakalanan bir kişinin kanında virüs bulunmasına rağmen erken dönemde virüse karşı antikor oluşmamaktadır. Şüpheli temastan ortalama 10 gün sonra HIV PCR testi ile kanda virüs varlığı saptanabilmektedir. 28. günden itibaren PCR testinin virüsü saptama duyarlılığı %98-100 gibi yüksek oranlardadır.

AİDS, HIV,HIV TESTİ VE AİDS BELİRTİLERİ İLE İLGİLİ ÇOK DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK, BAŞKA HİÇ BİR SAĞLIK SİTESİNDE BULAMAYACAĞINIZ YAZILARI VE SORULMUŞ BİNLERCE SORU VE CEVABI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

  Hangi test en erken HIV tanısı koydurur?



Kemik Yaşı Belirleme Tahlili

Pek çok yerde kullanılan kemik tarama testi, kişinin kemik yaşının belirlenmesinde ve çoğu zaman doğru dozda tedavi uygulamak amaçlı yapılır.

Peki kemik yaşı belirlemede nelere dikkat edilir?

Kemik yaşı belirlenirken omurga yapısı dikkate alınır.

Omurga ne kadar sağlam, güçlü, esnekse o derecede genç görünüyorsunuz demektir.

Sağlıklı bir omurga için de düzenli egzersiz ve omurga açıcı hareketlere ihtiyacınız olacaktır. Bu sayede daha sağlıklı ve genç görünürsünüz.

Kilo kontrol altında tutulmalı ve vücuda yük olan fazlalıklardan kurtulmak gerekir. Omurga yapısının bozulma sebeplerinin başında zaten kilo gelmektedir.

Hareket etmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede daha dinamik ve güçlü bir omurgaya sahip olursunuz.

Otururken dahi omurganızı düz ve dik tutmanız duruş bozukluklarını engelleyecektir.  



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 ay önce
G
merweumit

beestradiol 70 pg ml follküler faz:21-251 midsiklus :38-646 luteal faz : 21-312 postmenopoz : hrt almayan < 10-144 FSH: 6.21 folikküler faz: 3.03-8.08 md siklus pik:2.55-16.69 luteal faz: 1,38-5,47 postmenopoz 26,72-133,41 LH: 1,26 FOLİKÜLER FAZ: 1,80-11,78 MİDSİKLUS PİK: 7,59-89,08 LUTEAL FAZ: 1,38-5,47 POSTMENOPOZ 5,16-61,99 PROLAKTİN 10,27 TSH: 1,59 BUNLARIN ANLAMI NEDİR ACABA ?

Tahlil.com

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.


3 ay önce
G
dnckmle

6 haftalık hamileyım bir boş gebeliğim oldu kese görüldü gec dollenme olmus son beta 4741,3 tekrar tahlil istedi ve sonuçalarım
TSH(sensitive) 1,15 cıktı toxoplasma LgM negatif 0,02 cıktı.CMV LgM negatif 0,12 cıktı. rubella LgM negatif 0,08 cıktı. pozitif mı olması gerekıyordu

Tahlil.com
Toxoplasma LgM negatif 0,02 cıktı.
CMV LgM negatif 0,12 
rubella LgM negatif çıkan sonuçlarınız normal.
Zaten pozitif olsa sorun olurdu.
Problem yok sonuçlarınızda
3 ay önce
G
hellfir52

Merhaba hocam eşim beta hcg testi yaptirdi ve teste 60.70 cikti sonucu.tam net bisey soylenmedi olabilir denildi auan hamilelik var mi yok mu bi anlam veremedik

Tahlil.com

Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.
Beta HCG değeri hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.
Doktorunuzun da önerisiyle, önümüzdeki günlerde yapılacak Beta HCG testi sonuçlarında da Beta HCG değerinde yükselme görülmesi ve daha da önemlisi yapılacak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi kesin hamilelik tanısını koymayı sağlayacaktır.
Aşağıdaki bağlantıda  bu konuya ait sorulmuş benzer sorular ve Beta HCG testine dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.

3 ay önce
G
Berivan2154

Merhaba 13 subat son regl tarihim 8 mart da tahlil yaptim 209. 7 cikti sizce hamile.miyim.acill

Tahlil.com

Beta HCG değeriniz yüksek, bu da hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyit edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

6 ay önce
G
nedsima

Mrblar 20 aylık bebeğim var ve doğduğundan beri gaz vs sıkıntılarımızı gitmedi test yaptirdik ve sonuçlar
Anti deamidated Gliadin(DGB) İga 5
Doku transglutaminaz (TTG)İga (eliza)1
Globulin 2
SGot(ast) 52
Lenfosit. 58
Monosit 10.1
Hemoglobin 10.2

Tahlil.com

Kansızlık bulguları olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca sorduğunuz Anti deamidated Gliadin(DGB) İga 5, Doku transglutaminaz (TTG)İga (eliza)1  ve 
Globulin 2 test sonuçlarının referans değerlerini de vermeniz hakkında bu testlere dair de yorumumuzu söyleyebiliriz.

7 ay önce
G
yelkenyayinevi

Kızım 7,5 yaşında.
Sonuçlar Ref aralıkları
WBC 9,6 3.98-10.04
RBC 5,47 3,8-5,1
MCV 72,8 79.4-94.8
MCH 24,3 25.6-32.2
MONO 0,62 0.24-0.36

Tahlil.com
Hemogram test sonuçları normal çıkmış

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER