First slide
Second slide
Third slide

Tahlillerinizi Sorarken Referans Değerler (Normal Değerleri) Mutlaka Yazmalısınız!

Tahlil yorumlama hizmeti veren sitemize her gün yüzlerce tahlil yorumlama talebi gelmektedir.
Tahlil.com doktorları ve yorumcuları, soru soran okurlarımızdan sitemize sorulan tahlillerin mutlaka sonuç raporundaki normal değerlerin de yazılmasını özellikle rica ediyorlar.
Tahlillerin normal değerleri çalışılan laboratuvara,kullanılan cihaz,reaktifler ve tahlil yöntemlerine göre farklılık gösterebilmektedir.
Normal değerleri belirtilmeyen tahlil sonuçlarını yorumlamak her zaman sağlıklı sonuçlar vermemektedir.
Bu nedenle,sonuç raporundaki normal değerleri belirtilmeyen tahlillerin yorumlanması yapılmayacaktır.
Bu şekilde sorulan sorular site editörlerince onaylanacak ancak referans değerlerin yazılmasına dair bir uyarı iletisi ile cevaplandırılacaktır.
Tüm ziyaretçilerimize önemle duyururuz.
  
Tahlil.com

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



L
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

L
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.
W
YORUMLAR
1 yıl önce
G
arzuyaygan_

Serbest T3 3.26 pg/mL 2.0 - 4.4
Serbest T4 1.08 ng/dL 0.93 - 1.6
Tiroglobulin * 200.1 ng/mL 1.40 - 78
TSH * 5.09 μIU/mL 0.27 - 4.2
Anti tiroglobulin antikor * 276 IU/mL < 115
Anti TPO * 414.1 IU/mL < 34
hocam degerlerin nasıl yardımlarınız için şimdiden tşk ederim

Tahlil.com

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

1 yıl önce
G
neslihanyaman28

32 yaşında bayanım üre 21 alt(sgp)13 kolestrol160 trigliserid112,hdl kolestrol38,ldl kolestrol 93,hemogram B,WBC13,2,RBC4,9,HGB13,7,HCT40,3,MCV82.2,PLT362,MCH28,MCHC34,MPV11,3,.%NE74,2,NE9.78,%LYM18,3LYM2.42,%MO 0,89,%EO 0,5,EO 0.07 %BA0.3 BA0,04, RDW14,2

Tahlil.com

Hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
WBC  yüksekliği durumunda ilk olasılık enfeksiyon şüphesidir.Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Bunun dışında wbc yüksekliği başka nedenlere bağlı olarak da görülmektedir.

WBC ( lökosit)  yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantımızda  detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği


1 yıl önce
G
zekiye_kanpara

24 yasndayim prolaktin 43.03 cikti arligi 023,5ng/ml doktorum hipofiz mr istedi hipofiz tümorunun belirtilerine baktim bas agrisi . gorme kaybi goz agrisi gibi belirtileri var bynlar bende de mevcut cokmu yuksek prolaktin

Tahlil.com

Prolaktin hormonu değeriniz normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....


1 yıl önce
G
by.emsalsiz21

Sayın Hocam Test değerlerim
Test Sonuç Referans Birim
HORMON LABORATUVARLARI
SERBEST T3 4,14 2 - 4,4 PG/ML
SERBEST T4 1,62 0,93 -1,77 ng/dL
TSH 2.24 0,27 - 4,2 uıUmL

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER