Uyku Pozisyonu Karakter Meselesi

Yayın Tarihi : 2018/04/13 17:57 • Güncelleme Tarihi : 2021/09/15 01:17 •

Ruh hali ve kişilik; insan fark etmese de fiziksel hayatına yön verir

Uyku Pozisyonu Karakter Meselesi

Ruh hali ve kişilik; insan fark etmese de fiziksel hayatına yön verir. Uyku pozisyonu da, karakter analizi açısından detay bilgiler verebilir.

Yan yatma pozisyonu; başkalarına kolaylıkla güvenebilme belirtisidir. Sırtüstü yatan ve horlayan kişi; agresiftir.  Sırtüstü ve hareketsiz pozisyon, sakin bir kişiliğin olduğunu gösterir. Yüzüstü pozisyon; sevecen, dışa dönük yaşam belirtisidir. Sarılarak Uyuma, güvenilir ve destekçi kişiliğinizi ortaya koyar. Sayıklamak; kaygılı kişilik göstergesidir. 

Uyku Her Zaman Karakter Meselesi Midir?

Uyuma şeklini her zaman karaktere bağlamak doğru bir yaklaşım değildir. Ancak her şart sağlanmasına rağmen, kişi bu pozisyonda yatmak istiyor, böyle rahat ediyor ve derin uyuyabiliyorsa ancak karakter meselesi denebilir. Yani ancak kişi kaliteli uykudaysa karakter meselesi konuşulabilir.

Hamilelik, geniz eti, hastalık, herhangi bir rahatsızlık dolayısıyla, bir süreliğine yatış pozisyonunu değiştirmek; karakterden ziyade, rahatsızlığı dindirmek adına yatılan pozisyonlardır. 

Özellikle horlama, pek çok sebepten meydana gelebilir. Agresif kişilik, yoğun stres altında olmak, burun tıkanıklığı, fiziksel olarak çok yorulmuş olmak, baş boyun açısından doğru bir yastıkta yatmıyor olmak, geniz eti, yakın zamanda bir şok yaşamış olmak gibi durumlar, zaman zaman horlama sebepleri olabilir. 

Kaliteli Uyku Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli uyku, herşeyden önce dinç uyanılan uykudur. Yani kişi, uyandığında kendini güne başlamak için enerjik ve mutlu hissediyorsa, gecesini kaliteli geçirmiş demektir. 

Kaliteli uyku için, bel ve sırtı destekleyecek yatak, omuz ve boyunu destekleyecek doğru yastık şarttır.

Kaliteli uyku için en önemli iç şart ise, uykuya hazır ve zihni boş kişiliktir. Özellikle günlük streslerinizle yatıyorsanız, kaliteli bir uyku uyumanız pek de mümkün değildir. Günlük stresleri uyku dışında bırakmanın en güzel yolu ise, yatmadan önce kitap okumaktır. Bu sayede zihniniz rahatlar ve vücudunuz gevşeyerek kaliteli bir uyku sağlanmış olur. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?