Vardiyalı Çalışma Kanser Riskini Artırıyor

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/07 13:46 •
Kanser ve uyku düzeni bozukluğu arasında bir ilişki olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir konudur. Özellikle gece ve vardiyalı çalışan işçilerin kanser yönünden riskli olup olmadıkları konusunda çeşitli araştırmalar yapılmaktadır.
Vardiyalı çalışmanın kanser riskini arttırıp artırmadığına dair yapılan bir  çalışmanın sonuçlarının ilginizi çekeceğini umuyoruz.
Vardiyalı Çalışma Kanser Riskini Artırıyor

Yapılan son araştırmalar; kanser ve uyku düzeni arasındaki ilişkiye dairdir.Özellikle geceleri vardiyalı çalışan işçilerde bu yönde bir risk olup olmadığı konusunda bilimsel araştırmalar yapılmaktadır.

Özellikle ailede yatkınlık, kanser açısından en büyük tehlikedir. Çevresel faktörlerde bunu tetikliyorsa; artık kaçınılmaz hale gelmektedir. İşte bu kişilerin son derece dikkatli olması gerekmektedir.

Düzensiz uyku da; kanseri en çok etkileyen sebeplerden biridir. Kişinin biyolojik saatinin değişmesiyle, vücut direnci de düşer. Hastalıklara karşı dayanıklılığı azaldığı gibi; kanser hücrelerini de harekete geçirebilir.

Buradan da anlaşılacağı üzere gece ve vardiyalı çalışanlar kanser yönünden diğer çalışanlara göre göreceli de olsa daha fazla bir risk altındadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?