Yağ Aldırma Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/05/17 01:44 • Güncelleme Tarihi : 2022/11/15 14:04 •

Yağ aldırma operasyonu vücudun belirli bölgelerinden ince borular yardımı ile yağ çekme operasyonudur.

Yağ Aldırma Nedir?

Yağ aldırma operasyonu vücudun belirli bölgelerinden ince borular yardımı ile yağ çekme operasyonudur. Özellikle karın ve kalça bölgesindeki bölgesel yağların alımında kullanılan yağ aldırma yöntemi uzmanlarca yapılmalıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki; yağ aldırma bir zayıflama metodu değildir. 

Yağ Aldırmadan Sonra Yeniden Yağlanma Oluşabilir mi?

Yağ aldırma operasyonu, kalıplaşmış yağların uzaklaştırılması işlemidir. Bu yağların oluşumu ise, beslenmede aşırıya kaçma ve yeterince, yani yenilen besini yakacak kadar enerji harcamamaktan kaynaklanır. Yani, aynı şartlar ortaya konduğunda, yine yağlanmanın meydana gelmesi mümkündür.

Yağlanma operasyonlarında, yağ alındıktan sonra eğer deri sıkılaştırılmaz ise, sarkmalara meydana gelir. Çünkü kalıp yağlar kadar genişlemiş olan deri, bu yağların yokluğunda boşta kalacak ve sarkacaktır. Bu sebeple yağ aldırma operasyonlarıyla beraber, deri sıkılaştırma operasyonu da gerçekleşir. Ancak mevcut yağ yeniden alındığında, esnekliğini kaybetmiş deri daha fazla esneyemeyecek ve deri çatlakları meydana gelecektir. 

Yağ Aldırma Operasyonlarından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yağ aldırdıktan sonra en çok dikkat edilmesi gereken husus, beslenme alışkanlıklarıdır. Yeniden kötü beslenme, kalori hesabının yapılmaması, yağlı ve devamlı katı tüketilmesi gibi unsurlar, yeniden yağlanmaya ve vücut bozukluklarına sebep olacaktır. 

Yağ aldırma operasyonlarından sonra daha dikkatli ve düzenli spor yapılmalıdır. Özellikle yağın aldırıldığı bölgelerde yeniden yağ birikmemesi için, bu bölgelerde kinetik enerji yani hareket enerjisi aktif tutulmalıdır ki, yağların tutulması imkansız hale gelsin. 

Yağın aldırıldığı bölgelerde sarkmaların engellenmesi için deri gerildiğinden, yeniden kilo alma durumunda hemen çatlaklar oluşacaktır. O sebeple deri nemli tutulmalıdır. Yani bol su içilmeli ve nemlendiricilerle desteklenmelidir. Bu sayede yeniden gerilme ve yırtılma ihtimali en aza indirilmiş olur. 

Yağ Aldırmanın Avantajı Nedir?

Yağ aldırmak, kilo vermenin zahmetsiz ve kolay yöntemidir. Ancak bunun yerine beslenmeye dikkat ederek ve spor yaparak da yağların erimesi sağlanabilir tabii ki.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?