Yaşlandıkça Daha Çabuk Acıkıyoruz

Yayın Tarihi : 2018/03/26 21:58 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/02 04:51 •

Yemek yemek herkese iyi gelir

Yaşlandıkça Daha Çabuk Acıkıyoruz

Yemek yemek herkese iyi gelir. Kendimizi daha mutlu hissederiz. Alınan gıdalar tokluk hissi vererek enerjimizi almamıza sağlar. Tokluk hissi veren hormonların etkileri fazladır.

Fakat yaş ilerledikçe hormonların etkisi azalır ve tokluk hissi gitgide ortadan kaybolur. Özellikle 50 yaşından sonra bu durum daha çok görülür. Etkinin azalmasıyla tokluk hissinin süresi de kısalır. Ve kişi daha fazla acıkmaya başlar.

Tokluk Hissini Kaybetmemek İçin Vücut Açlığı Öğrenmelidir

Kişinin tokluk hissinin azalması, çok da iyi bir durum değildir. Çünkü kişi açlık hissettikçe devamlı yeme eğilimindedir. Yaşlılıkta özellikle metabolizma da yavaşladığından artık insanlar yediklerini sindirmekte zorlanır. Bu da aşırı kilo alımı ile karşımıza çıkar. 

Her duygunun varlığını bilmek için zıddını yaşamak gereklidir. Tokluğu bilmek için ise, aç kalmaya ihtiyaç vardır. Bu vücuda eziyet etmek anlamını taşımaz. Ancak öğretileri kullanmak gerekir. Yani midenin sadece 3 te 1 i yemekle doldurulmalı, kalan 3 te 1 i ise su ile doldurulmalıdır. Peki bu bize ne sağlar? Midenin çok az kısmını besin ile doldurmak, mide hacminin artmasını engeller. Küçük olan mide, çok daha kolay ve az besinle doyar. Aşrırı şekilde doymamış olan mide, sadece ihtiyacı kadar yemek yemiş böylece yapısını korumuş olur. Bir kısmını da su ile doldurmak, hem vücudun su ihtiyacını karşılamak için devamlı su temin eder, hem de mideyi sıvı ile doldurarak fazla beslenmeyi engellemiş olur. Yani bu yöntemlerle tokluk sadece hormonların etkisine bırakılmaz ve mide az besinle tok durmaya, tatmin olmaya alışmış olur. Böylelikle, hormonların etkisi bittiğinde de insan durması gereken noktada durur. Aşırı beslenmeye bağlı yağ birikiminden korunmuş olur ve sağlıklı yaşlanma gerçekleşir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?