Yazın Hastalıkların Artma Sebebi Nedir?Nasıl Önlem Alınır?

Yayın Tarihi : 2018/06/06 02:59 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/06 02:59 •
Her hastalığın bir dönemi vardır
Yazın Hastalıkların Artma Sebebi Nedir?Nasıl Önlem Alınır?

Her hastalığın bir dönemi vardır. Yaz aylarında ise, viralhastalıklar daha sık ve yaygın görülür. Ortaya bir hasta çıkar ve civarda hertoplulukla mutlaka hasta sayısı artar ve silsile gittikçe büyür. Özellikleçocuklar arasında bu durum daha yaygındır.

Hastalıkların bu kadar yayılmalarının baş sebebi, hastalığaneden olan bakteri ve ya virüsün sıcak hava dolayısıyla çok daha rahatyaşayabilmesi ve çoğalabilmesidir. Her canlının bir aktivite sıcaklık aralığıolduğu gibi, zararlı canlılarında bir yaşama aralığı vardır ve yaygınhastalıkların bakterileri genelde sıcak ortam severler. Hele de hijyene dikkatedilmiyor, düzenli beslenilmiyorsa virüsün aradığı kişi siz veya çocuğunuzolabilir.

Tabi ki bu hastalıklardan kurtulmaktan ziyade, öncesindetedbirini almak daha kolaydır. Özellikle el hijyenine dikkat edilmeli, sabunlabirlikte sık sık yıkanmalıdır. Özellikle yemeklerden önce el yıkamak alışkanlıkhaline getirilmeli ve çocuklara da bu alışkanlık kazandırılmalıdır. Bununyanında bolca su içilmeli, beslenmeye dikkat edilmelidir.  Meyve ve sebzeler güzel yıkanmalı ve tazetüketilmelidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?