Yorgunluk Yapan Besinler

Yayın Tarihi : 2017/10/18 12:15 • Güncelleme Tarihi : 2017/10/18 12:15 •
Beslenme biçimi çok önemsenmeyen ancak pek çok hastalığınsebebi olan bir durumdur
Yorgunluk Yapan Besinler

Beslenme biçimi çok önemsenmeyen ancak pek çok hastalığınsebebi olan bir durumdur. Çoğu zaman halsizlik, yorgunluğun sebebi çeşitlihastalıklara dayandırılır. Ancak sağlıklı olduğunuz halde hala yoğun birhalsizlik içinde hissediyorsanız, işte o zaman beslenme tipinizde bir yanlışlıkolduğunu anlayabilirsiniz. Bu yolla hem doğru şekilde beslenmiş, hem dehastalıklardan korunmuş olursunuz. Bazı besinlerin sık tüketimi yorgun vehalsiz hissetmenizi sağlar.

Yorgun hissettiren gıdalar başında beyaz ekmek gelir. Kültürümüzünbir parçası olan ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz beyaz ekmek, yüksekglisemik endekse sahiptir ve lif içermez. Ekmeksiz doymadığını iddia edenler, oan için doyarlar ancak, kısa sürede tekrar acıkırlar. Beyaz ekmek ihtiva ettiğiiçeriğiyle, enerji değil yorgunluk verir.

Tatlı, hayatımızın büyük bir bölümünü kaplar. Özellikle yemeklerdensonra aranan bir besindir. Şeker içeriğinden dolayı pek sağlıklı olmadığıbilinse de, tüketime engel bir durum değil gibi davranılmaktadır. Aşırı şekerlitatlılar, vücutta insülini artırır ve buna bağlı olarak beyinde triptofan aminoasidini ortaya çıkarır. Triptofan amino asidi vücuda uyku halini verir veağırlık çöker. Bu sebeple özellikle öğle yemeklerinden sonra tatlı yenmemesigün içi verim açısından çok önemlidir.

Kırmızı et, yine sofranın vazgeçilmezlerindendir. Özel misafirlerde,en güzel öğünlerde mutlaka tercihler arasındadır. Ancak içerdiği fazla yağsebebiyle yorgunluk veren bir besindir. Çünkü, vücut aldığı bu yağı öğütmek içinfazlaca enerji harcar ve yorulur. Bu da kişiye yorgunluk ve uyku hali olarakyansır.

Muz, magnezyum açısından zengin olan çok faydalı birbesindir. Faydasından yararlanmak için, doğru vakitte tüketilmelidir. Çünkü magnezyumiçeriği, faydasının yanında çok da uyku getirir. Bu sebeple muzu gün ortasındayemek yerine yatmadan önce tüketmek rahat bir uykuda yardımcı olacaktır.

Vişne, doğal melatonin içeriğiyle rahat uyku sağlayanmeyvelerdendir. Bu sebeple muz gibi, vişneyi de güzel bir uyku için yatmadanönce tüketin.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?