Yüksekten Atlama Kızlık Zarını Bozar mı?

Yayın Tarihi : 2015/07/13 11:56 • Güncelleme Tarihi : 2023/02/24 12:18 •

Kızlık zarı bozulması demek, rahimin önündeki perdenin darbe ve baskı neticesinde bütünlüğünü kaybetmesi demektir.

Yüksekten Atlama Kızlık Zarını Bozar mı?

Yüksekten atlama, ağır eşya taşımak, dağcılık ve bunlara benzer aktivitelerin hiç birisi kızlık zarının bozulmasına sebep olamaz.
Bazen çok ağır aktiviteler kanamaya yol açabilir ki bunların hepsi rahime uygulanan basınçtan dolayıdır ve adet dönemine benzer bir mekanizması vardır.  Ancak kızlık zarı sadece cinsel ilişki veya zara uygulanan darbelerden dolayı bozulur.

Kızlık Zarı Nerededir?

Kızlık zarı, kadınların rahim girişinde bulunan bir perdedir. Bu perde, cinsel ilişki ile kalıcı olarak açılan bir perdedir. Rahim, kadının vajina girişinden çok daha içeride olan bir organdır. Ortalama vajina girişinde 8 cm daha içerde olan kızlık zarı perdesi de bu alanda bulunmaktadır. Bu demek oluyor ki; dışarıdan gelen darbeler, yüksekten atlama, bisiklete binme gibi durumlarda bu zara zarar gelmesinin ihtimali dahi yoktur.

Bu konu hakkında hikayeler gündemde sıklıkla karşımıza gelse de, bilimsel olarak böyle bir durumun ihtimali dahi söz konusu değildir.

Kızlık Zarı Nasıl Yırtılır?

Kızlık zarı oldukça içeri kısımdadır. Ayrıca o bölüme tek giriş kısımı vajina yoluyladır. Dolayısıyla, vajinadan giren ve bu kısımda yol alan pen*s veya materyallerin kızlık zarını yaralama ihtimali vardır. Bunun haricinde basit darbelerler meydana gelebilecek bir yırtılma söz konusu dahi olmayacaktır.

Kızlık Zarı Hemen Bozulur mu?

Kızlık zarı bozulması demek, rahimin önündeki perdenin darbe ve baskı neticesinde bütünlüğünü kaybetmesi demektir. Zaten çok içeride olan bu zar, aynı zamanda yapısal olarak da esnektir. Esnek olan bir nesneyi zedelemek, her zaman aynı yapıdaki sert nesneyi zedelemekten zordur. Dolayısıyla kızlık zarı, hemen kolayca bozulan, yırtılan bir yapı değildir. Hatta evliliğin ilk gününde zarın aşılamaması problemleri dahi söz konusu iken, yüksekten atlamak gibi, rahimi direk etkilemeyen bir durumda yırtılma söz konusu dahi değildir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?