First slide
Second slide
Third slide

Annem 50 yasında ayaklarındaki ağrılar için fizik tedaviye gitti doktor seker hastalığı olduğu için kan tahlili yapılmasını istemiş.sonuçları crp 0,468 h refera

1 hafta önce
G

Annem 50 yasında ayaklarındaki ağrılar için fizik tedaviye gitti doktor seker hastalığı olduğu için kan tahlili yapılmasını istemiş.sonuçları crp 0,468 h referans 0-0,4 lym 20,1 L referans 30-36 eos H6,9 H referans 0-6 bilgilendirirseniz sevinirim

Tahlil.com

Sonuçlarınızda ciddi bir problem görünmüyor ancak şeker hastalığı ile ilgili bir tetkik yazdıklarınız içinde bulunmamaktadır..

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Merhaba. Ben kanda gebelik testi yaptırdım sonuç 24.5 çıktı.Gebelik var mi?

25 dakika önce
G

Merhaba. Ben kanda gebelik testi yaptırdım sonuç 24.5 çıktı.Gebelik var mi?

Tahlil.com

Beta HCG değeriniz henüz çok yeni bir hamilelik olduğu yönünde bir bilgi veriyor.

Önümüzdeki günlerde bu değerdeki yükselme, örneğin 2 gün sonra tekrarlanan Beta HCG değerinde en az 2 kat artış hamilelik yönünden çok daha net bilgi verecektir.
Kesin hamilelik tanısı ise, yapılacak ultrason muayenesinde gebelik kesesinin görülmesi ile koyulacaktır.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair merak ettikleriniz var ise aşağıdaki yazımızda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhabalar betahcg testi yapıldı 5.3 yazıyor hamile miyimdir?

29 dakika önce
G

Merhabalar betahcg testi yapıldı 5.3 yazıyor hamile miyimdir?

Tahlil.com

Beta HCG değeriniz henüz çok sınırda.

Önümüzdeki günlerde bu değerdeki yükselme, örneğin 2 gün sonra tekrarlanan Beta HCG değerinde en az 2 kat artış hamilelik yönünden çok daha net bilgi verecektir.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair merak ettikleriniz var ise aşağıdaki yazımızda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhaba 57 yaşında bayanım test sonucu t3 2.6 istenen değer 2.1-3.8 t4 0.71 istenen değer 0.60-1.25 tsh 4.25 istenen değer 0.34 -5.6 bu tahlil sonucuna göre

33 dakika önce
G

Merhaba 57 yaşında bayanım test sonucu
t3 2.6 istenen değer 2.1-3.8
t4 0.71 istenen değer 0.60-1.25
tsh 4.25 istenen değer 0.34 -5.6 bu tahlil sonucuna göre ne yapmam gerekir nelere dikkat etmem gerekir.Teşekkür ederim.

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarında kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhaba. Anneme bugün yaptığımız tahlil sonucunda folik acid >20.00 olarak geldi. normal değerler 4.6-18.7ng/ml arasındadır. bunun sebebi ne olabilir? annem

34 dakika önce
G

Merhaba.
Anneme bugün yaptığımız tahlil sonucunda folik acid >20.00 olarak geldi.
normal değerler 4.6-18.7ng/ml arasındadır.
bunun sebebi ne olabilir?
annem 49 yaşında.ayrıca bemix tablet kullanıyor.o yükseltmiş olabilir mi?
cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Tahlil.com

Evet folik asit değeri yüksek annenizin.Ancak bunu bir hastalık bulgusu olarak değerlendiremeyiz. Vejateryanlarda bu değer yüksek çıkabilir.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
kaplan
18 yaşında oğlumun,38 derece ateş ve buna bağlı baş ağrısı şikayeti vardı. kan tahlili yapıldı.
wbc : 3.4 ( normal değer 4,6-10,2)
plt : 129 ( normal değer 142-424),
neu :1,45 ( normal değer 2-6,9)
yorumlar mısınız?
tahlil.com
WBC ve PLT değerleri düşük.Bunlar normal değil.Bazı viral enfeksiyonlarda bu tür sonuçlar çıkabilir.Bir hematoloji uzmanına danışmak da uygun olacaktır.
2 gün önce
G
y3dib3l4
Trombosit degerim ilk yaptırdıgımda 90 idi 5 gun sonra tekrar yaptırdım 80 cıktı.Bunun tehlikesi varmıdır?bunun düsmesin sebebi nedir ? ne gibi hastalıklarla sonuclanır?Sadece her gidisimde test yapılıyor buna bir teşhis koyulmadı.Artık doktorlara gitmekten yoruldum.tedavimi yarıda bıraksam bi sorunla karsılasırmıyım?
tahlil.com
100 ve altı trombosit değerleri dikkatle izlenmelidir.Sonucunuz normal değil bunun nedenlerinin araştırılması ve takibi hematoloji doktorlarınca yapılmalıdır.
2 gün önce
G
senay_
Merhaba,
İdrar tahlili sonuclarım asagıdaki gibidir. Yorumlarınız benim icin onemli. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkur ederim.

Görünüm Bulanik , Glukoz Negatif ,Eritrosit 8 /HPF , Lokosit 11 /HPF , Bakteri Cok /HPF
tahlil.com
Lökosit ve bakteri bulunması idrar yollarınızda enfeksiyon varlığını düşündürüyor.
2 gün önce
G
eyup-k
merhabalar benim degerlerim asagidaki gibi dir.

FT3 4.62 referans 2.3-3.9
FT4 1.62 referabs 0.58-1.64
TSH 0.12 referans 0.34-2.6

bu ne anlama gelmektedir.
tahlil.com
Tiroid testleriniz normal değil.TSH değeriniz düşük. Hipertiroidiniz olabilir. Bir endokrinoloji uzmanına başvurunuz.
2 gün önce
G
canatan
Sayın Hocam;
kan Tahlilimde, RDW (H) değeri 14,8 Ferritin değeri,37,31 Burada bir çelişki var mı?
MCH (L) değeri 26,4 ne anlama geliyor.
Total PSA 1,23 Bu değerle Prostat var diğilebilir mi? Ya da başlangıçtır denilebilir mi?
Saygılarımla.
Not:Yaşım 60 tır.
tahlil.com
Bu kadar detaylı sorular soruyorsunuz, bi zahmet sitemizdeki uyarıları de okuyup bir de bu sonuçların raporda belirtilen normal yani referans değerlerini verseniz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER