Histriyonik Kişilik Bozukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/02/23 17:54 • Güncelleme Tarihi : 2017/02/23 17:54 •
Histriyonik kişilik bozukluğunun temel özelliği, bu kişilerin hemen her alanda aşırı duygusallık ve ilgilenilme arayışı içinde olmaları belirgin hastalık habercisidir
Histriyonik Kişilik Bozukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Histriyonik kişilik bozukluğunun temel özelliği, bu kişilerin hemen her alanda aşırı duygusallık ve ilgilenilme arayışı içinde olmaları belirgin hastalık habercisidir.
İlgi odağı olmadıkları anlarda rahatsız olurlar. Sürekli ilgiyi kendilerine çekmek isterler. İlgisizliğe kabul etmediklerinden, ilgiyi üzerilerine çekmek için her yolu denerler.
Başkalarıyla olan etkileşimleri zaman  zaman uygunsuz biçimde cinsel yönden ayartıcı ya da baştan çıkarıcı davranışlarla belirlidir. 
Sürekli birileriyle flört etme durumundadır. İlgi çekmek ve başkalarının kendisiyle ilgilenmesini sağlamanın en kolay yollarından biri olduğu için, seçicilik ya da beğenip beğenmediklerine aldırmaksızın, hemen herkesle flört ederler.
Hızlı değişen ve yüzeysel kalan duygular sergilerler. 
Duyguları çok kolay değişkendir. Gülerken ağlayabilir ya da ağlarken gülmeye başlayabilirler. 
İlgiyi üzerine çekmek için sürekli olarak fiziksel görünümlerini kullanırlar.
Renkli, dikkati çeken, dekoltesi ya da yırtmacı çok açık kıyafetler giyerler.
Her zaman bakımlı olmaya özen gösterir, Başkalarına bir şey sorduklarında bile kendileriyle ilgili bir şey anlatmaya giriş yapıyorlardır.
Konuşmalarındaki yüzeysellik ve içerik fakirliği, dikkati çeker.Telkine yatkındırlar, başkalarından ya da olaylardan  çok çabuk etkilenirler. 
Kim nereye çekerse o tarafa gidebilirler. 
İlişkilerinin olduğundan daha yakın olması gerektiğini düşünürler.
 
İlişkilerindeki yakınlık ve ilgiden hiçbir zaman tatmin olmazlar, hep daha çok ilgi ve yakınlık gereksinimi içinde açlık çekerler.
Psikiyatri doktorlarınca tanı, takip ve tedavileri gerçekleştirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?