Kadınlarda İlk İlişki Korkusu Nasıldır?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Kadınlarda ilk kez cinsel ilişkiye girmeden önce ister istemez az da olsa bir korku bulunur
 Kadınlarda İlk İlişki Korkusu Nasıldır?

Kadınlarda ilk kez cinsel ilişkiye girmeden önce ister istemez az da olsa bir korku bulunur.Öncelikle toplumuzda ilk ilişkiyle karşı o kadar fazla söylenti,kötü hikaye,toplumsal kurallar var ki her insan ister istemez bir ilk ilişki korkusu yaşayabiliyor.
Çocukluğumuzdan beri gerek ailelerin verdiği tepkiler gerekse yetiştirilme tarzı yüzünden karşı kızlarda karşı cinse dokunurken utanç ve  yanlış yapma duygusu vardır.Bunun sebebi bahsettiğimiz gibi tamamen psikolojiktir ve toplumsal kurallardan kaynaklanır.
İlk cinsel ilişki korkusu olan kadınlarla ilişkiye girecek erkeklere önemli görevler düşmektedir.
Eğer ilişkide partneriniz ilk ilişki korkusu yaşıyorsa onu rahatlatmaya çalışılmalıdır.Fakat şöyle yapılmalı böyle yapılmalıdan çok daha önemli olan şey partnerinizi nasıl rahatlatacağınızı kendinizinin  bulmasıdır.
Çünkü söylenen rahatlatma yöntemleri partnerinizi sanılanın aksine çok daha fazla gerebilir ve sorun büyüyebilir.
İlk ilişki korkusu hem kadında hem erkekte başgösterebilir.Kadındaki ilk korkunun en büyük sebebi anlatılan hikayelerin tümüne yakınında acıdan söz edilmesidir.Bu sebepten partneriyle ilişkiye girmek istemeyen kadınların sayısı bir hayli fazladır.
Kadın korktuğu halde ilişkiye girerse rahatlamadan vajinası yeterince kayganlaşıp genişleyemeyeceğinden normaldekinden çok daha fazla acı duyar.
Erkeklerde ise ; erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için erkeklerde ilişkiye girmek bir erkek olma duygusu,diğer arkadaşlarından aşağı kalmama ve ilişkiye girmediği için aşağılanacağı duygusunu getirir.
Bu sebepledir ki ilk ilişkiyi belki de her iki cins için de  aşılması gereken bir engel ve bir sınav olarak görmektedir.Bu da doğal olarak başarısız olma ve endişe duygularını beraberinde getirir.

İlk İlişki Korkusunun Tedavisi var mıdır?

Bu durum çoğunlukla  psikolojik bir rahatsızlık olduğu için elbette ki bir psikolog tarafından tedavisi vardır.Bazı durumlarda psikolojik tedavinin yanında ilaç tedavisi de uygulanmaktadır.İnsanlar bu sorunu çok büyük oranda bir uzmandan yardım alarak çözebilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?