Kış Aylarında Şapka Kullanmak

Yayın Tarihi : 2017/12/22 11:38 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/01 01:34 •

Yaz aylarında ön ve bazen yanlara da gölge yapacak şapkalar kullanılırken; kış aylarında kafanın tamamını kavrayacak, hatta mümkünse şakakları, alın bölgesini hatta kulakları ve enseyi de dahil kapatacak şapkalar tercih edilmektedir.

Kış Aylarında Şapka Kullanmak

Soğuyan havalar, şapka ve atkıyı tekrar hayatımıza soktu. Bu güzel alışkanlık soğuk havaların sizi hasta etmesini büyük ölçüde engelliyor. Özellikle sıklıkla baş ağrısı çeken veya sinüzit hastalığına sahip olan kişilerin mutlaka kış aylarında şapka kullanmaları önerilmektedir. Bu sayede baş kısmının aşırı soğuğa maruz kalması engellenecek ve bu duruma bağlı baş ağrısı oluşmayacaktır. Siz siz olun dışarı çıkmadan şapkanızı yanınıza aldığınızdan emin olun. 

Mevsim Geçişlerinde Nasıl Şapka Kullanılmalıdır?

Yaz aylarında ön ve bazen yanlara da gölge yapacak şapkalar kullanılırken; kış aylarında kafanın tamamını kavrayacak, hatta mümkünse şakakları, alın bölgesini hatta kulakları ve enseyi de dahil kapatacak şapkalar tercih edilmektedir. Peki ya mevsim geçişleri?

Mevsim geçişlerinde ise, asıl tehlikeli havalar aktif olmaktadır. Yani hava sıcak hissedilse de, gölgede aşırı esen havalar, bir anda yaşanan sıcaklık değişimleri hastalıklara neden olmaktadır. Özellikle alın ve şakak bölgelerinden gelen sert rüzgarlar şiddetli baş ağrılarının ana sebeplerinden biridir. Bu sebeple mevsim geçişlerinde, ince, ancak başın bir kısmını kavrayacak şapkalar tercih edilmelidir. Zaten günümüzde aksesuar olarak tercih edilen ürünlerden biri olan şapka, binlerce model ve çeşitleriyle karşımıza çıkmaktadır. Mutlaka arasından size ve tarzınıza hitap edecek, aynı zamanda sizi hava değişimlerinin olumsuz etkilerinden kurtaracak bir tür karşınıza çıkacaktır.

Hastalık Yapıcı Dış Etkenlere Karşı Korunma Yöntemi; Şapka

Vücut, doğru bakıldığında, oldukça dirençli bir sistemdir. Olumsuz şartlara dahi uzun süre dayanabilir ancak dayanma gücünün bittiği anda artık hastalıklara açık hale gelir. 

Hastalık yapıcı dış unsurlardan en kuvvetlisi hava etkisidir. Gün içinde ani değişen hava sıcaklıkları, mevsim ortalarında beklenmeyen hava durumları, şiddetli rüzgarlar, şiddetli güneş gibi unsurlar sık hastalık yapar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?