Akşam Ilık Süt İçin..Rahat Uyuyun!

Yayın Tarihi : 2017/12/27 14:32 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/10 12:52 •

Akşamları uykuya dalma sorunu yaşıyorsanız aslında uzun süredir bilinen hatta çocukluk döneminde annenizin sizin hazırladığı bir formül çok işinize yarayabilir.

Akşam Ilık Süt İçin..Rahat Uyuyun!

Akşamları uykuya dalma sorunu yaşıyorsanız aslında uzun süredir bilinen hatta çocukluk döneminde annenizin sizin için hazırladığı bir formül çok işinize yarayabilir; Ilık süt. Akşam yatmadan yarım saat önce ılık süt tüketimi uykuya dalmanızı kolaylaştıracak ayrıca ihtiyaç duyduğunuz minerallerin de alımına yardımcı olacaktır. 

Süt Neden Uykuya Yardımcı Olur?

Eski zamanlardan beri yatmak üzere iken süt içme alışkanlığı toplumumuzda vardır. Bunun sebebi aslında çok basit. Anne sütü, bir bebeğin dünya üzerindeki ilk ve en uzun süreli tek gıdasıdır. Süt; yapısı gereği yağlı ve mide duvarını yağ ile kaplayan bir besin olması sebebiyle uzun süre tok tutar. Ancak bebek memeden kesildikten sonra, aynı toklukla uyuyabilmesi, açlık sebebiyle uyanmaması için bu sefer hayvan sütleri besin olarak verilir ve yatırılırdı.

Ayrıca bu sütün ılık temin edilmesinin sebebi; soğuk besinler vücutta çok daha zahmetli sindirilir. Sindirim esnasında vücut besini normal sıcaklığa taşımak için efor sarf eder ve bu efor vücut ısısını yükselterek uykunun açılmasına sebep olur.

Süt İçeriği Nedir?

Süt, genelde besin içeriği zengin olduğundan toplumca çok tercih edilir. Özellikle kemik ve diş sağlığı için ayrıca kanın doğru oranda pıhtılaşması, yaraların çabuk iyileşmesi için vücudun kalsiyum mineraline ihtiyacı vardır. Süt, bu ihtiyacı en iyi gideren besinlerdendir.

Özellikle büyüme çağındaki çocukların kemik sağlığını korumak için kalsiyum mineralinin yanında, D vitaminine de ihtiyacı vardır. Bu sadece çocuklarda değil; yetişkinlerde özellikle de yaşlılarda kemik yapısını ve sağlığını korumak için gerekli olan bir vitamindir. Süt; zengin magnezyum içeriği kadar, zengin D vitaminine de sahip bir besindir. Bu sebeple sıklıkla tercih edilir.

Kişi Ne Zamana Kadar Süt İçmelidir?

Süt tok tutan, besin içeriği olarak da zengin olan bir besindir. Ancak iki yaşını geçen her birey, artık her besini tüketebildiği için, mevcut vitamin ve mineralleri başka besinlerden de alabilir. Bu sebeple süt içmek biraz daha keyfi kalır. Yani kişi seviyorsa ömrü boyunca içebilir ancak tercih etmiyorsa bunun yerine tüketebileceği pek çok besin vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?