Alkollü İçki Tüketimine Dikkat!

Yayın Tarihi : 2015/12/31 11:00 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/05 02:14 •

Yeni yıla girerken yapacağınız kutlamada eğer içki tüketiyorsanız mutlaka sertifikalı ve onaylı içkiler tüketin

Alkollü İçki Tüketimine Dikkat!

Alkol tüketiminin insana hiç bir faydası olmadığı gibi, pek çok zararı da mevcuttur. Hele ki bu alkol bir de sahte olursa, ölüme kadar ulaşan neticeler karşımıza çıkmaktadır. Bu konuyu görmezden gelmek neredeyse imkansızdır. Parayı kolay yoldan kazanmak, insanların zaaflarından yararlanmak, kişilere ve toplumlara verilen zararı görmezden gelmek ne yazık ki; bazı sınıflar için hastalık kıvamına gelmiştir. 

Bu durumda artısı eksisi düşünülmeden bu işlere rağbet artmış, hatta kimilerince meslek haline getirilmiştir. Bu sebeple bu zararlı alışkanlığa talipseniz dahi, en kalitelisinden vazgeçmeyin. 

Sahte Alkol Her Sene Binlerce Cana Zarar Veriyor

Alkol tüketimi bazı kişiler tarafından rutin içecek halini alırken, özel günlerde tüketiminin arttığı yadsınamaz bir gerçektir. Düğünlerde, kutlamalarda, özellikle yıl başlarında bazı kesimlerin eğlenme anlayışı malesef ki alkolden geçiyor. Tabii sahte içki üreticileri bu fırsatı kaçırmıyor ve piyasaya daha az maliyetli sahte içkileri sunuyorlar. Bu sebeple sahte alkol zehirlenmeleri en fazla bu durumlarda karşımıza çıkıyor. 

Yeni yıla girerken yapacağınız kutlamada eğer içki tüketiyorsanız mutlaka sertifikalı ve onaylı içkiler tüketin. Sahte içkiler maalesef tüm denetlemelere karşı hala piyasada ve insan sağlığını tehdit ediyor. 

Sahte içki tüketimi mide ve boğazda yanmaya, gözde körlüğe hatta ölüme neden bile neden olabilir. O nedenle içki tüketiminde kendinizi kötü hissediyorsanız hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. 

Alkol Yerine Daha Sağlıklı İçecekler Tercih Edin

En kaliteli alkol dahi, vücutta uyuşma, hafızada bulanma, sinir sisteminde zayıflama ortaya çıkarır. Bu da kişilerin kendine hakim olamaması demek olduğundan; hem sağlık sıkıntılarına hem de istenmeyen kazalara yol açar. Bu sebeple alkol tüketmek doğru değildir, teşvik edilmemelidir. 

Eğlence, kimseyi olumsuz etkilemeyen aynı zamanda açık zihinle keyif alınan aktivitedir. Ancak sarhoş edici maddelerle edinilen eğlencede kişi zaten zihnini kullanamadığından eğlence yaşamamakla birlikte, etrafına da zarar verme eğiliminden olduğundan bu eğlence anlayışı değiştirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?