Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/04/04 11:26 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/04 11:26 •
Aloe vera günümüzde sağlık ve kozmetik alanında oldukçapopüler olan bir bitkidir
Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

Aloe vera günümüzde sağlık ve kozmetik alanında oldukçapopüler olan bir bitkidir. Türkiye’de “tıbbi sarısabır” olarak adlandırılanaloe veranın ana vatanı Afrika’dır. Aloe veranın mucizevi etkileri iseyapraklarının içindeki jelimsi sıvı kısımdan kaynaklanıyor. Aloe verayı hemağızdan tüketerek hem de cilde sürerek kullanabilirsiniz.

İçerisinde 12 çeşit vitamin vardır. Birçok mineral vearginin isimli cildi yenileyip gençleştirdiğini bildiğimiz madde de vardır. Bujelimsi kısım vitamin, mineral ve aminoasitler açısından oldukça zengindir.Aloe veranın birbirinden etkili faydalarını sizler için derledik:

-Aloe verayı rahatlıkla cilt bakımında kullanabilirsiniz.İçerdiği maddeler sayesinde cildi güzelleştirir. Yara iyileşmesini sağlar. Bunedenle yanıklarda ve yaralarda kullanımı yaygındır. Sürülen bölgeye giden kanakımını hızlandırır.

-Cildi, güneşin zararlı ışınlarını engelleyerek korur.Güneşe çıkmadan önce cildinize aloe vera sürebilirsiniz. Ciltte güneş sebebiyleoluşan lekeleri ve yanıkları kısa sürede iyileştirir. İçindeki proteinler,vitaminler ve mineraller sayesinde cildi gererek yaşlanmayı önler,kırışıklıklara iyi gelir ve yaşlanmayı geciktirir.

-Kuru cilde sahip olanlar için iyi bir nem kaynağıdır. Aloeverayı veya kremlerini düzenli olarak cildinize ve saçınıza  uygulayarak nemlendirip canlandırabilirsiniz.

-Yapısı ve içindeki iyileştirici-iltihap sökücü maddelersayesinde sivilce ve aknelerin tedavisinde kullanılır. Düzenli olarak sivilceçıkan bölgeye aloe vera jeli sürebilirsiniz. Ağızda çıkan yaralar için de aloeverayı kullanabilirsiniz. Kısa zamanda iyileştiğini göreceksiniz.

-Aloe vera; düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve masaj ilebirlikte selülit tedavisinde kullanılır. Kan dolaşımını arttırarak kısa süredeselülitleri azaltır.

-Kepek sorununuz varsa saçınızı aloe verayla yıkamak veyaaloe vera maskesi yapmak sizi kepek sorunundan kurtaracaktır. Her saç yıkamadaaloe verayla saç derinize masaj yaparak saç köklerinizi sağlıklı halegetirebilirsiniz. Rahatlatıcı etkisi sayesinde stresi önler ve sakinleştirir.

-Bağırsaklarda hızlandırıcı etkisi vardır. Hazımsızlığıgidermede yardımcıdır. İshale yol açarak kabızlığı önler. Bu yönü açısından sıkkullanmamak gerekir.

-Mucizevi bir detoks bitkisidir. Temizleme etkisi ilevücuttaki toksinleri atar. Zayıflamaya yardımcı olur. Düzenli egzersiz vesağlıklı beslenmenin yanında limon suyuyla karıştırıp her gün düzenlitüketildiğinde etkisini gösterir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?