Alzheimer Teşhisi 2 Yıl Öne Alınıyor

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:51 •

Daha önce yapılan pek çok araştırma, alzheimerin 2 yıl öncesinden saptanabileceğini kanıtlamıştır.

Alzheimer Teşhisi 2 Yıl Öne Alınıyor

Yapılan pek çok araştırma, alzheimerin 2 yıl öncesinden saptanabileceğini kanıtlamıştır. Gelişen teknoloji ile; bu süre daha da uzatılmıştır. Alzheimer yatkınlığı olan hastalara, 3 yılda bir yapılan testler, hastalığın gelişini haber vermektedir. 3 sene de bir düşük çıkan değerler, tedavi aşamasında yardımcı olabilecektir. En azından alzheimmer yavaşlatılabilecektir.

Alzheimer Nedir? Neden Olur?

Alzheimer; halk dilinde unutkanlık hastalığıdır. Bu hastalıkta beyin fonksiyonları yavaşlıyor ve unutmalar gerçekleşiyor. Beyin hayati fonksiyonlarını yitirmemek adına, daha az kullandığın bilgileri silerek durumu kurtarmaya çalışıyor. Yani bu hastalıkta; yürümek, taharetlenmek, yemek yapmak, uzaklaşmak gibi motor beceriler unutulmuyor. Ancak, kişiler, isimler, numaralar ve adresler unutuluyor.

Beyin hücreleri yenilenmeyen tek hücrelerdir. Dolayısıyla mevcut hücrelerin bilişsel yetileri korunmalı ve beyin daima geliştirilmelidir. Bu durumda Alzheimer hastalığına yakalanma riski azalır ve kişi hayatını daha konforlu devam ettirebilir. Eğer kişi zekasını yani beynini aktif olarak kullanmazsa bir süre sonra Alzheimer başlangıcı ortaya çıkar.

Alzheimer, bazen de genetik olarak aktarılır. Bu sebeple eğer ailede Alzheimer varsa, kişi tedbirli olmalı ve beyin için gerekli egzersizler daima yapılalıdır. Alzheimerden Koruyan Beyin Egzersizleri Alzheimerden korunmak için, mevcut beyin hücreleri korunmalı ve beyin, mümkün olan en aktif şekilde kullanılmalıdır. Bu şekilde yapılacak beyin egzersizleri; bulmaca çözmek, matematiksel işlemleri zihinden yapmak, ezber yapmak, dil öğrenmek, daima kitap okumaktır. Bu alışkanlıklar düzenli devam edildiğinde zihninizin ne kadar geliştiğini sosyal hayatta dahi fark edeceksiniz.

Ayrıca Alzheimer yatkınlığı olan kişiler beslenmesine de dikkat etmeli ve zihni destekleyen vitamin olan B12 vitaminini almayı ihmal etmemelidir. Balık ve kırmızı et tüketimini artırmalı, ayrıca tempolu yürüyüş yapmayı da ihmal etmemelidir. Sadece Alzheimer yatkınlığı olanlar değil, tüm insanlar bu davranışları alışkanlık haline getirmelidir. Genlerde yatan tüm hastalıkları bilmek mümkün olmadığına göre, tedbir almak her zaman daha konforludur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?