Antikorla Gelen Bağışıklık

Yayın Tarihi : 2016/03/19 12:01 • Güncelleme Tarihi : 2021/05/13 17:35 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Eskiden insanlığa büyük kayıplar verdiren pek çok hastalık günümüzde hafif olarak atlatılıyor
Antikorla Gelen Bağışıklık

Eskiden insanlığa büyük kayıplar verdiren pek çok hastalık günümüzde hafif olarak atlatılıyor. Bunun en önemli nedeni hastalıklara karşı vücudun oluşturduğu direnç sistemidir. Bu direnç hastalığa karşı oluşan antikorlarla sağlanır. Her karşılaşılan hastalık bağışıklık sisteminin yelpazesini genişletir.

Antikor Nedir?

İnsan vücudundaki hayati sıvı kandır. Kan bütün vücudu dolaşarak yararlı maddeleri organlara taşırken, zararlı olanları da toplamak suretiyle böbrekler yardımıyla dışarı atar. İşte bu sebeple vücudun savunma mekanizmasının da en önemli unsuru kandır.

Kan taşıdığı hemoglobin maddesi sebebiyle kırmızı renktedir. Ancak kan. sadece kırmızı kan hücrelerinden ibaret değildir. İçeriğinde akyuvarlar denilen, beyaz renkli sıvı, vücut savunma sisteminin kaynağıdır. Bu akyuvarlar mikropları içine alır, sindirir ve yok eder. Bu sayede vücut hastalıklardan korunur.

Vücuda her hastalık girdiğinde, vücut akyuvarlarıyla savunma oluşturur ve o mikrobu tanımlayıp savaşır. Bu tanıma sayesinde o hastalığa bağışık hale gelir. Yani o hastalığa antikor üretmiş olur. Bu sayede aynı hastalık bir daha geldiğinde vücut bundan ya hiç etkilenmez ya da çok hafif derecede hastalığı geçirir.

Bağışıklık Nasıl Güçlenir?

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, hastalıklarla savaşma ihtimalini artırır ve kolaylaştırır. Bu yüzden bağışıklık sistemi devamlı güçlendirilmeli ve ayakta tutulmalıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin ilk temel unsuru beslenmektir. Çünkü antikorlar antioksidanlarla beslenir ve gelişirler. Bu besinler çoğunlukla meyve ve sebzelerdir. Özellikle C vitaminince zengin besinler, bağışıklığın en önemli unsurlarıdır.

Vücudun güçlenmesinde diğer önemli mesele ise, dirençtir. Bir vücut ne kadar güçlü ise, hastalıklara toleransı da o ölçüde güçlü olur. Bu sebeple vücudu sporla güçlendirmek esastır. Yapılan sporlar özellikle tüm kasları çalıştırmalı ve akciğer hacmini artırmalıdır. Bu sayede daha gelişmiş bir bağışıklık ve hastalıklara karşı daha dirençli bir vücut beklentisi karşılanmış olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?