Büyük Göğüslerin Dezavantajları Nelerdir? Kurtulmak Mümkün müdür?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/11/18 13:07 •
Göğüs; kadınların vazgeçilmez dekorudur ancak; herşeyin fazlası zarardır.
Büyük Göğüslerin Dezavantajları Nelerdir? Kurtulmak Mümkün müdür?

Göğüs; kadınların vazgeçilmez dekorudur ancak; her şeyin fazlası zarardır. Göğüslerde de öyle. Büyük göğüslerin psikolojik etkileri dışında, fiziksel rahatsızlıkları da vardır.

Büyük Göğüslerin Dezavantajları Nelerdir?

Kıyafet seçiminde, bel ve göğüs uyumsuzluğu sinir bozucudur.

Sarkık ve büyük memeler, vücudun öne eğik olmasını ve kambur durmasını sağlar.

Memenin alt kıvrımları, terleme ve pişik oluşturur.

Bel ve sırt ağrısının büyük oranda suçlusu, büyük göğüsledir.

Aşırı büyük göğüsler; kollarda uyuşmaya dahi sebep olabilirler.

Büyük Göğüslerden Kurtulmak Mümkün müdür?

Büyük göğüslü olmanın dezavantajları oldukça çoktur. Ayrıca bu tip göğüslerin bir de sarkık olması kişiyi oldukça olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple büyük göğüslerden kurtulma yöntemleri pek çok kadının istediği bir durumdur.

Özellikle çok doğum yapmış ve emzirmiş kadınlarda bu şikayet sık görülür.

Büyük göğüslerden kurtulmanın en etkin yolu düzenli göğüs egzersizleri yapmaktır. Bu sayede özellikle sarkık görüntülü memelerden kurtulmak mümkündür. Ayrıca düzenli spor yapılarak küçülen göğüsler sıkılaşır. Yani yağ dokusu yerini kas dokuya bırakır. Bu sayede daha dik, daha diri ancak daha küçük göğüsler elde edilmiş olur. Göğüsleri küçültmek için yapılacak egzersizler, bu bölgeyi aktif hale getirecek, kol kaslarına dayalı egzersizlerdir. Ayrıca yüzme gibi pek çok kası aynı anda harekete geçiren sporlarda meme küçülmesi için tavsiye edilebilir.

Büyük göğüslerde küçültme ameliyatı da diğer bir seçenektir. Ancak yeniden doğum yapmak isteyen veya yaşı küçük olan kişilere bu ameliyat önerilmiyor. Çünkü gebelik durumunda göğüslerde yeniden büyüme ve süt kanallarının yeniden aktif olma durumu söz konusudur ki, meme ameliyatından sonra bunlar istenen durumlar değildir. Bu sebeple meme estetiğinde kişinin artık gebe kalmaması tavsiye edilir ve bu şartla meme estetik ameliyatı gerçekleştirilir.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?