Cinsel İlişki Kirlenme midir?

Yayın Tarihi : 2018/04/18 11:46 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/28 14:06 •
Cinsel ilişki sırasında salgılanan vücut sıvıları mikroorganizma gelişimine uygun zemin hazırlayabilir
Cinsel İlişki Kirlenme midir?

Cinsel ilişki sırasında salgılanan vücut sıvıları mikroorganizma gelişimine uygun zemin hazırlayabilir. O nedenle cinsel birliktelik sonrası beden temizliğine özen gösterilmesi vücut sağlığının korunmasında oldukça önemlidir. 

Cinsel İlişki Kirlenme midir?

Cinsel ilişki, cinsel organların birleşmesi anlamına gelir. Bu durumda dikkat edilmesi doğru soru, cinsel organ temiz midir sorusu olmalıdır.

Erkek cinsel organı, dışarı etkilerine daha kapalı daha izole bir alandır. Ancak erkekte, sperm ve idrar çıkışı, aynı kan*l ile olmaktadır. 

Kadın cinsel organı ise; nemli ve dış ortama daha açık bir organdır. Haliyle cinsel ilişki hastalıklarından genel anlamda daha fazla etkilenen kadın cinsel organıdır. İdrar çıkışı ve rahim yani cinsel ilişkide aktif olarak kullanılan alan farklı kanallar olsa da birbirine oldukça yakındır. 

İdrar çıkış kanallarıyla bağlantı önemlidir. Bunun sebebi; idrarla vücutta işe yaramayan veya zararlı olan atıklar uzaklaştırılır. Bu zararlı materyallerin vücuda zarar vermemesi için, idrar asidik bir özelliğe sahiptir. Dolayısıyla idrarın cinsel organlara teması, hastalığın bulaşması anlamına gelir. Kişi partnerinin idrarından hastalık kapabileceği gibi, kendi idrarından da hastalık kapabilir. Bu sebeple cinsel ilişki olmasa dahi, cinsel organ temizliği her dışkılama işi sonrası, su ile mutlaka yapılmalıdır. 

Bakteriler görünmeyen varlıklardır. O sebeple hiç bir alanda olmadığından emin olamayız. Cinsel ilişki esnasında, cinsel organlar açıkta olduğundan ve hatta başka bir organla temas halinde olduğundan bakterilere de daha açık bir konumdadır. Yani sadece partnerin organından değil, ortamdan gelecek bakterilere de açıktır. 

Ayrıca cinsel ilişki esnasında gelen meni de, yapışkan bir sıvıdır. Yani ortamdaki mikropları daha net tutma olasılığı vardır. 

İşte bu sebeplerden dolayı cinsel ilişkiler sonrası su ile yapılan temizlik hem sizin, hem de partnerinizin sağlığı için son derece önemlidir.



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?