Cinsel İlişkiden Uzak Durmak, İlişki Ağrısını Çözmez

Yayın Tarihi : 2018/06/22 10:12 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/06 17:32 •
Cinsel ilişkide ağrı, sık duyulan bir durumdur. Bu durumda kişiler sorunu çözmek yerine, cinsel ilişkiden uzak durmayı tercih ederler. Bu doğru bir tutum değildir.
Cinsel İlişkiden Uzak Durmak, İlişki Ağrısını Çözmez

Cinsel ilişkide ağrı, sık duyulan bir durumdur. Bu durumda kişiler sorunu çözmek yerine, cinsel ilişkiden uzak durmayı tercih ederler. Bu doğru bir tutum değildir. Sebebi araştırılmalı ve çözümü bulunmalıdır. 

Bazı kadınlar cinsel ilişkilerindeki yaşadıkları ağrılarının azalması için uzun süre cinsel ilişkiden uzak  durmalarını sanıyorlar. Uzmanlara göre bu düşünce tamamen yanlıştır. Ayrıca cinsel ilişkide ağrının olması da tamamen anormal bir durumdur. 

Cinsel İlişkide Ağrı Sebepleri Nelerdir?

Cinsel ilişkide ağrı yaşanması çok sık duyulması sebebiyle normal olarak algılanır. Oysa ki, mükemmel düzenlenmiş insan vücudunda, insani bir durum olan cinsel ilişkide ağrı duyulması tabii ki olası değildir ve bir şeylerin yanlış gittiğinin işaretidir. 

Cinsel ilişkide ağrının en çok görülen nedeni vajinismustur. Vajinismus, kadınlarda cinsel ilişkiye tepkili yaklaşma halidir. Ve bir kaç seans tedavi almakla aşılabilecek bir durumdur. Tedavisi bu kadar kolayken tabiiki tedavi olmak yerine, cinsel ilişkiden kaçmak hiç de doğru bir yaklaşım değildir. 

Cinsel ilişkide ağrının en sık diğer nedeni ki; bu da vajinismus kaynaklı olabilir veya olmayabilir cinsel bölgede, cinsel ilişki esnasındaki kuruluktur. Kişi, orgazm olduğunda vajinadan meni salgılanır. Bu meni, vajina bölgesini ıslatır bu sayede ilişki esnasında ağrı yaşanmaz. Ancak ön sevişme yapılmıyor, kadın partnere bu vakit tanınmıyorsa bu sıvı salgılanamaz ve cinsel ağrı meydana gelir. Bunu geçirmenin en aktif yolu ön sevişme süresini uzatmaktır. Ancak bu istenmiyorsa, kayganlaştırıcı adı verilen, suni ancak hiç bir zararı bulunmayan kremsi maddeler kullanılarak nemlendirme sağlanabilir.

Cinsel ilişki esnasında konsantre olamamak, başka düşüncelere kapılmak, kasların kasılmasına sebep olur. Vajinada esneklik elde edilmemesinden dolayı da ilişki esnasında ciddi bir ağrı meydana gelebilir. Bu durum sık yaşanıyorsa, ilişki öncesinde rahatlamak için bitki çayı içilebilir, hafif bir masaj yapılabilir veya sözsüz ve rahatlatıcı bir müzik eşliğinde cinsel ilişki gerçekleştirilebilir.  



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
o****** :

Çok acil cevap lütfen!!
15 Ağustosta eşimle ilişkiye girdik. Normalde dün adet görmem gerekiyordu. Fakat 3 günden beri adet sancılarım var ve hafif lekeler var. Sizce hamile olma olasılığım nedir. Not: ayın 23 ünde test yaptım fakat tek çizgi yani negatif çıktıç


Cevap:

Eğer adet olmaz iseniz 2-3 gün sonra testi tekrarlayın, ihtimal olabilir..

b********** :

Sevgilimle ilişkiye girdik fakat hamileilkten korunmak için pen*simi vajinası değdirmedim. sadece parmaklarımı kullandım. ve akşamı sevgilimde aşırı bi kasık ağrısı ile açık renkli ve az miktarda kanaması oldu neden acaba


Cevap:

Tahriş olmuş olabilir, hormonal bir problem olabilir, muayene edilmesini öneririz..

?