Cinsel Yolla Hastalık Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Yayın Tarihi : 2017/12/25 11:58 • Güncelleme Tarihi : 2021/05/30 08:27 •
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar dünya genelinde oldukça yaygındır
Cinsel Yolla Hastalık Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar dünya genelinde oldukça yaygındır. Gerekli korunma alınmadığında hızla salgına dönüşebilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların genel belirtileri cinsel organda yanma, kaşıntı, kızarıklık, yüksek ateş, kokulu akıntı ve cinsel işlevsizliktir. Tedavi edilmediği takdirde cinsel hastalıklar ölümcül olabilir. 

Cinsel Hastalıklar Nasıl Bulaşır?

Cinsel hastalıklar; öncelikle kişinin genlerinde olabilir veya sonradan kazanılabilir. Genetik olarak bu hastalığa sahip kişiler, birlikteliklerden sakınmalı ve çok partnerlikten vazgeçmelidir. Sonradan kazananlarda en yaygın kazanım şekli ise, yine çok partnerlikten kaynaklanmaktadır. Cinsel hastalıkların neredeyse hiç birini gözle görmek ve teşhis etmek mümkün değildir. Bu sebeple çok partner alışkanlığı olan kişiler, bu hastalıkların dağılmasında en çok paya sahip olan kişilerdir.

Hastalıkların en yaygın bulaşma sebepleri ise, kan ve vücut sıvılarıdır. Cinsel birlikteliklerde ise, bu unsurların tamamı yaşanmaktadır. Sadece cinsel hastalıklar değil, fizyolojik pek çok hastalıklarda bu yöntemlerle kişiden kişiye geçmektedir.

Cinsel Yollarla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların pek çoğu, cinsel organlar yani; vajina ve pen*s yoluyla bulaşmaktadır. Bu sebeple bu yolları korumak, hastalıktan korunmanın da ana unsurunu oluşturur. Prezervatif kullanmak, en etkili yöntemdir. 

Cinsel Yolla Hastalık Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar virüs kaynaklıdır. Bu hastalıklar vücudun savunma sisteminin bir kaç gün içinde çalışmasına sebep olur. Virüsleri yok etmek vücut için bir meşakkat gerektirdiğinden, ortaya çıkan semptomlar sayesinde hastalıkların tanısı konabilir.

Ateşlenme, belirgin semptomlardan biridir. Vücut mikroplarla savaşırken ısınır ve yorgun düşer. Bölgesel yanma kızarıklık da özellikle cinsel bölgede ise kendini ele veren semptomlardır. Bu kızarıklıklar uçlanabilir ve sivilce gibi içi dolu, enfeksiyon halini alabilir. Meni akıntısının kıvamı ve rengi değişebilir. Bu belirtiler cinsel hastalıkların gözle görülür belirtileridir.



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
o*********** :

AB'yi hiv testim 0.35 çıktı referans aralığı
negatif < 0.9 > pozitif 1. Ay da yapılan bi test sonucum antikorlar oluşmaya başlamış mı ? Yani yükseliş aşamasında mı ? Sağlıklı bireyin 0.0 mı ? 3 ay sonra tekrar ol dedi doktor . Yorumlar mısınız?


Cevap:

Yaşadığınız şüpheli temas sonrası yaptırdığınız ve TAHLİL.COM'a sormış bulunduğunuz HIV testi sonuçlarınız negatif.Negatif olmaları da sonuçların normal olduğunu gösteriyor.
Şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle kendi başına ve  çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran bir çok ziyaretçimiz bulunuyor.

Hangi HIV testinin,ilişki sonrası  ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair 
Tahlil.com doktorlarının sizler için hazırladığı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

?