Corona Virusu Nedir? Corana Virusuna Bağlı Enfeksiyon Nasıl Gelişiyor?

Yayın Tarihi : 2017/02/05 00:29 • Güncelleme Tarihi : 2017/02/05 00:29 •
Corona virusu, insanlarda basit  bir soğukalgınlığından, SARS ( Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sebdromu)  olarak da bilinen ciddi solumun yoluhastalığına  benzeyen belirtilerle seyreden bir dizi hastalığa kadar yol açabilir
Corona Virusu Nedir? Corana Virusuna Bağlı Enfeksiyon Nasıl Gelişiyor?

Corona virusu, insanlarda basit  bir soğukalgınlığından, SARS ( Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sebdromu)  olarak da bilinen ciddi solumun yoluhastalığına  benzeyen belirtilerle seyreden bir dizi hastalığa kadar yol açabilir.
Buvirus aynı zamanda hayvanlarda özellikle de kedilerde de enfeksiyona  yolaçabilmektedir.
Çok bilinmeyen ama son günlerde adını sıkça duyuran Corana Virusu, insanlardada saptanmış olup kimi zaman ölümle sonuçlanabilen enfeksiyonlara yolaçabilmektedir.
Henüz yeni yeni enfeksiyonlarının farkına varılan bu virusüninsanlara geçiş yolu ve klinik bulguları konusunda yeterli bilgibulunmamaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), corona virusüne bağlı olarak enfeksiyona yakalanan vakaların sayısındahissedilir bir artış olmasıyla birlikte bu konuda yapılan araştırmalara ağırlıkverdi.

DSÖ’nünverilerine göre, corona virusü nedeniyle enfeksiyona yakalanan hasta sayısışimdilik 12.

GeçtiğimizEylül ayından bu yana saptanan 12 vakadan ise 5’i hastalığa bağlı olarak hayatınıkaybetti.

Corona virüsü vakası ilkolarak 2012 yılında l Ortadoğu'dasaptanmıştır.Viruse bağlı enfeksiyon geçiren kişileri Katar, Suudi Arabistan,Ürdün ve Pakistan'da bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Hastalık henüz yeni bilindiğinden ve tanı ile ilgili teknolojiler tamolarak gelişmediğinden özellikle tedaviye cevap vermeyen akut solunum yoluhastalıkları varlığında, hastaların corona virusu enfeksiyonu yönünden deincelenmesi önem taşımaktadır

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?