ELİSA testi demek HIV testi değildir.Tahlil.com uyarıyor!

Yayın Tarihi : 2018/07/25 22:48 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/25 22:48 •
Şüpheli bir cinsel ilişki sonrası, AİDS korkusu nedeniyle HIV yönünden test yaptıran ziyaretçilerimiz ELİSA testi yaptırdıklarını belirtip, sonuçlarını Tahlil.com uzmanlarına soruyorlar.Ancak her ELİSA testi HIV testi değildir.
ELİSA testi demek HIV testi değildir.Tahlil.com uyarıyor!

Şüpheli bir cinsel ilişki sonrası, AİDS korkusu nedeniyle HIV yönünden test yaptıran ziyaretçilerimiz ELİSA testi yaptırdıklarını belirtip, sonuçlarını Tahlil.com'a yorumlatmak istiyor.
ELİSA testi ise, genel olarak sadece HIV yani AİDS için yapılan bir test olarak biliniyor.Oysa ELİSA testi, bir çok hastalık etkeninin araştırılmasında kullanılan, antijen ve antikor reaksiyonunu inceleyen genel bir test yöntemine verilen isimdir.
HIV virüsü de, bu yöntemin araştırıldığı alanlardan sadece birisidir.
ELİSA testi ve HIV testi hakkında daha detaylı bilgi almak ve aralarındaki farkı öğrenmek için tıklayınız.....  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
k********* :

Sürtünme yoluyla boşalma olmadan ilişki sonucunda 47.günde Elisa testi Anti Hıv 0.56 birim COI 128.günde Elisa testi 0.248 birim COI . Başka test yaptırmama gerek varmı. Testlerde pozitif olduğuna dair hiç bir şey yok. Konuyu kapatabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler


Cevap:

HIV şle ilgili tahlil  sonuçlarınız normal.
HIV korkusu, paranoyası  veya endişesi yaşayanlara Tahlil.com doktorları olarak önerimiz ise; testlerini kendi başlarına değil de  bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurarak ve onun tavsiyesi ile testlerini yaptırmaları olacaktır.

HIV endişesine dair olarak konuyu kapatıp kapatmayacağınız ise sizin bileceğiniz bir durum.Burada test sonuçlarınızı yorumluyoruz.

Ayrıca geçmeyen bir  HIV korkunuz var ve  bu konuyu kafanızdan hiç atamıyorsanız aşağıdaki HIV korkusuna dair yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Bu yazımızı dikkatle okuyup bu konudaki uyarılarımızı dikkate almanız faydanıza olacaktır.




m******** :

merhaba. 6 Aralık 07 - 10 Saat Arası 1 Ş.ilişki. yaş 23.

45.günde yapılan elisa

anti hbs : 782.2 iu/i 0-10
anti hcv : 0.08 s/co 0.00-0.90
anti hiv : 0.34 s/co 0.00-0.90
HBsAg : 0.46 s/co 0.00-0.90

Dr konuyu kapatmamı dile getirdi değerler bir şeyi fark ediyor mu art-azlmsı


Cevap:

HIV şle ilgili tahlil  sonuçlarınız normal.
HIV korkusu, paranoyası  veya endişesi yaşayanlara Tahlil.com doktorları olarak önerimiz ise; testlerini kendi başlarına değil de  bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurarak ve onun tavsiyesi ile testlerini yaptırmaları olacaktır.

HIV endişesine dair olarak konuyu kapatıp kapatmayacağınız ise sizin bileceğiniz bir durum.Burada test sonuçlarınızı yorumluyoruz.

Ayrıca geçmeyen bir  HIV korkunuz var ve  bu konuyu kafanızdan hiç atamıyorsanız aşağıdaki HIV korkusuna dair yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Bu yazımızı dikkatle okuyup bu konudaki uyarılarımızı dikkate almanız faydanıza olacaktır.




r*********** :

Merhabalar Hep deniyor ya aids kaynağı maymunlar diye.. ben bir şey öğrenmek istiyorum maymunlar aids hastalığını nerden aldı. Vücutlarımı üretiyor bu hastalığı? Bi maymunum var testleri yapılı P24 hiv1 hiv2 negatif. Sonradan aids olurmu bu hayvan yani vücudu sonradan üretirmi? Tşkler şimdiden.


Cevap:

Tahlil.com'da merak ettiğiniz konuya dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

e**************** :

Hocam 10 gündeyim 3 kere doktora gittim şüpheli kişiye anti hiv yaptırdım 0.06 negatif çıktı ama hep sitresliyim hocam grip oldum ilk belirtiler ishal var hocam yarın p24 antijen olacam hocam cok zor durumdayım


Cevap:

Şüpheli iliş i sonrası hastalığa yakalanmak korkusuyla HIV paranoyası veya  HIV korkusu nedeniyle kafası karışan kimi zaman da psikolojisi bozulan  bir çok ziyaretçimiz var.
 Tahlil.com ekibi HIV ve AIDS e dair  yüzlerce soru cevapladı, sitemizde bir çok yazı  yayınladık.

HIV korkunuz  bilgisizliğinizden ötürüyse aşağıdaki bağlantılardan HIV testi, HIV  testinin ne zaman yapılacağı ve AİDS belirtileri hakkında yazdığımız yazıları dikkatle okuyunuz.
HIV  korkunuza yol açan durum hakkında bilgi sahibi olmanız korku ve şüphelerinizi yenmenize yardımcı olacaktır.


HIV korkusu ve bu sorundan nasıl kurtulacağınıza dair uyarıları ve tavsiyelerimizi öğrenmek için tıklayınız.....


b******* :

merhaba hocam, elisa anti hıv testinde yalancı pozitiflik sık yaşanan bir durum mudur? ve elisa anti hıv testinin yalancı pozitif çıkmasına neden olan etken nedir mutlaka doğrulama testi yapılmalı mıdır?
sayg.


Cevap:

ELİSA testi HIV tanısında tarama testidir, mutlaka doğrulanması gereklidir..

s************ :

17. gün ANTİ HIV 1/2+p24 Antijen(HİV combi PT) sonuç negatif. Yine aynı enfeksiyon uzmanına 27. gün ANTİ HIV 1/2+p24 Antijen(HİV combi PT) ve Hiv Duo ULTRA(VIDAS) test yaptırdım ve sonuç negatif. Günlerle ilgili yazılardan bişey anlamadım. Bu testler dogru zaman da mı yapılmış onu ögrenmek istiyorum


Cevap:

ޞüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanacağı şüphesi ve endişesiyle HIV testi yaptıran veya yaptırmak isteyen bir çok Tahlil.com okurundan benzer sorular geliyor.

Tahlil.com olarak, sitemizde sürekli yaptığımız bir uyarıyı tektar hatırlatmakta fayda görüyoruz .HIV şüphesi nedeniyle kendi başınıza asla test yaptırmayın.Gereksiz yere özel laboratuvarlara para harcayarak masrafa girmeyin ve vakit kaybına uğramayın. ޞüpheli bir durumunuz varsa bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun  ve muayene sonrası gereken tahlilleri onun kontrolünde yaptırın.
 Aşağıdaki yazımızda şüpheli ilişki sonrası hangi HIV testinin ne zaman yapılacağına dair gerekli bilgileri bulabilirsiniz.


o******** :

Selam saygılar hocalarımız bende cinsel ilişkiye girdim şu sonuçlar çıktı çok merak ediyorum sonuççarım nasıl hastalık kapmışmıyım kapmamışmıyım

[NOT BÖBREK NAKİLİYİM ] SONUÇARIM BUNLAR



HBsAg NEGATİF



Anti-HBs POZİTİF>100 IU/ML



Anti-HCV NEGATİF



Anti- NEGATİF


Cevap:

Bir hastalık bulgusu yok sonuçlarda

m*********** :

eliza sonucu: bu bilgiler nasıl yorumlanır?
anti hcv 0,015 negatif
antı hıv b
hıv-ab 0,204 negatif
hıv-ag 0,241 negatif
hıv-ab/ag nonreact negatif
hbs ag <0,030 negatif
bu bilgileri yorumlar mısınız lütfen?


Cevap:

Sonuçlarınız normaldir.

N***** :

merhaba, 2 sene önce korunmasız ilişkiye girdim. ve gecen hafta elisa testi yaptırdım. negatif sonuc çıktı. sizce kaygılanmama gerek var mı ?


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..


z********** :

merhabalar, elisa testi sonuçları; HBS AG=0,4320 ANTİ HBS=0,000 olarak çıkmış.. ne demek oluyor. konuyla ilgili pek bilgim yok.Anti hbs'nin 0 çıkması benim dirençsiz olduğumumu gösteriyor. doktor randevuma 10 gün var merak ediyorum.hamile olma ihtimalimde var şuanda. cevabınız için teşekkürler


Cevap:

Anti HBS negatif olması hepatit B virüsüne karşı korumanızın olmadığını yani aşısız olduğunuzu gösterir. 

q************** :

Merhaba hocam, yaptırdığım eliza testi sonuç:negatif referans aralığı:negatif başka bir deger yok sizce normal mi ? 3 4 aydır kortizon kullanıyorum sonucu etkiler mi ? Teşekkürler


Cevap:

HIV testi sonuçların normal ancak HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında deatylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



http://tahlil.com/tag/hiv

a******* :

Merhabalar 45 gün önce şüpheli ilişki yaşadım bel soğukluğu oldum tedavi gördüm ancak hiv virüsünden şüphelendim 25. günde üroloji doktoruma giderek test yapmasını istedim anti hiv yaptı ve hiç korkmana gerek yok dedi nette okuduğum kadarıyla 2-6 hafta arasında belli belirtiler gözleniyormuş bunların hiç biri bende olmadı hiv virüsü alan birisinde bu belirtilerden bir kaçı mutlaka görülüyor mu?=


Cevap:

Doktorun gerekli testi yapmış durum negatif çıkmış ki seni göndermiş. Herhangi bir durum olsa idi doktorun gereken müdahaleyi yapardı onun için konuyu kapatabilirsin artık.

c************ :

elisa testi ne zaman kesin sonuç verir 2. aydaki geçerliliği nedir


Cevap:

Yukarıdaki yazıyıi sizin gibi ELİSA testini yanlış yorumlayanlar için yazdık.Yazıyı dikkatli okuduktan sonra, sorunuzu sorabilirsiniz.

?