Erkekte Sakal Çekici midir?

Yayın Tarihi : 2018/08/28 01:49 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/11 13:27 •

Erkekte sakalın varlığı çekiciliği arttırır mı? Bu sorunun cevabı halen netliğe kavuşmamış, muhtemelen kavuşmayacaktır da

Erkekte Sakal Çekici midir?

Erkekte sakalın varlığı çekiciliği arttırır mı? Bu sorunun cevabı halen netliğe kavuşmamış, muhtemelen kavuşmayacaktır da. Ancak uzmanlar bu durum hakkında bazı veriler öne sürüyor. İkincil erkeksel özellik olarak geçen sakal ve bıyık varlığı cinsel açıdan erkekleri çekici bir konuma getirebileceğini vurguluyor. Ancak bu duruma bakış açısı bireylerin sahip oldukları toplumsal kültürle de ilişik olduğu unutulmamalıdır. 

Ayrıca güzellik, çekicilik şahsi kavramlardır. Yani kişiden kişiye değişir. Her bireyin bu konuda farklı tercihleri vardır ki aslında olması gereken budur. Aksi halde herkes tek tip bir kadın veya tek tip erkekten hoşlansaydı, dünya üzerinde var olan pek çok çift aslında olmazdı. Bu sebeple bir unsurun çekici olup olmadığını tartışmak, pek de akla yatkın bir iş değildir. Ancak avantaj ve dezavantajları değerlendirilebilir. 

Sakal Bakımı

Bir erkek, bir kadın için ne kadar çekici olursa olsun, bu çekiciliğin devam etmesi için bazı şartlar gerekir. Aksi takdirde bir kez görülen kötü bir hal, kişide bütün çekiciliği alıp götürebilir ve o kişi artık cazibesini kaybetmiş hale gelir. 

Bu durum sakal varlığında çok önemlidir. Eğer sakalla gelen bir çekicilik varsa, bu sakalın bakımı ihmal edilmemelidir. Sakal asla karışık ve kirli görünmemelidir. Daima canlı, temiz, düzenli olmalıdır. Bunun için kozmetikte özel bakım ürünleri olmakla birlikte, temiz olaması ve düzenli taranması gerekmektedir. Bilhassa uzun sakalların görüntüsü son derece önemlidir. Bu sebeple sakal boyu uzadıkça zahmeti de artar. 

Yemek yerken sakallara çok dikkat etmek gerekir. Çünkü kıl yoğunluğu sebebiyle yerken düşen besin, masaya düşemeden sakallara takılacaktır. Kişi bunu hissetmeyeceğinden, devamında kötü bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu sebeple bıyık ve sakal taşıyorsanız özellikle yemek esnasında çok dikkatli olmanız gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?