Gebelikte Beslenme, Bebeğin Şizofreni Riskini Azaltabilir

Yayın Tarihi : 2016/07/09 00:08 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/26 09:55 •

Gebelik sırasında ve doğumdan sonra ilk haftalarda alınan kolin, gelecekte bebeği skizofreni hastalığından koruyabilir

Gebelikte Beslenme, Bebeğin Şizofreni Riskini Azaltabilir

Gebelik sırasında ve doğumdan sonra ilk haftalarda alınan kolin, gelecekte bebeği skizofreni hastalığından koruyabilir. Kolin faydali bir maddedir ve B vitamini gibi et, balık ve yumurta vb. besinlerde fazla miktarda bulunur. Ayrıca kolin, siroz ve hepatit gibi  karaciğer hastalıkları, depresyon, unutganlık, Alzheimer, bunama veya demans hastalıklarını ve nöbet geçirmenin tedavisi ve önlemi çok faydalıdır.

Gebelik ve Beslenme

Gebelik, hayata gelecek yeni bir bireyin şekillenmesinin yanında, anne adayının da belki hayatını değiştirecek denemeyimleri yaşadığı bir dönemdir. Bebeğe etkileri oldukça önemlidir. Çünkü bebek, anneden temel alarak beslenir. Annenin tükettiği her besin, göbek bağıyla bebeğe ulaşır. Bebeğin bu dönemde hem beslenme alışkanlığı şekillenir, hem de düzenli bir beslenme ile normal ve sağlıklı bir gelişim dönemi geçirir. 

Ancak bebek bazı ihtiyaçlarını her halukarda anneden alır. Örneğin kalsiyum, bebeğin olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biridir. Eğer anne adayı, kalsiyum bakımından zengin beslenmiyorsa, bebek bu ihtiyacını anne adayının kemiklerinden karşılar. En çok da annenin dişlerinden bu kalsiyum çekilir. Bu sebepledir ki, doğumdan sonra kadınlarda diş ağrısı veya diş kaybı oranı yüksektir. 

Anne adayları sadece bebeğin ihtiyacını karşılamak için değil, kendi ihtiyaçları için de beslenmek zorundadır. Bebeğin çektiği kalsiyum eğer geri yerine konmazsa, annenin diş kayıpları meydana geldiği gibi; tüm değerleri de alaşağı olabilir. Bu sebeple normal dönemlere göre, gebelikte çok daha iyi beslenmek gerekir. 

İyi beslenmek, çok yemek anlamına gelmez. Kaliteli yediğiniz bir yemekten, bir kaşık fazla almanız, bebek için yeteri besini sağlayacaktır. Burada esas olan, besleyici ve doğru besinlerle beslenmektir. 

Özellikle C vitamini, D vitamini, demir minerali, magnezyum minerali, kalsiyum minerali hem bebeğin doğru gelişmesini, hem de annenin gebelik ağrıları yaşamamasını destekler.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?