Gece Öksürük Nöbetini Geçirmek İçin Öneriler

Yayın Tarihi : 2016/04/29 06:11 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/07 11:35 •

Soğuk algınlığının önemli belirtilerinden birisi olan öksürük özellikle gece nöbetler halinde kendini gösterir. Öksürük sezonu açıldı.

Gece Öksürük Nöbetini Geçirmek İçin Öneriler

Soğuk algınlığının önemli belirtilerinden birisi olan öksürük özellikle gece nöbetler halinde kendini gösterir. Öksürük sezonu açıldı. Bu durum boğazı tahriş eder ve ses tellerinin zarar görmesine neden olur. Ayrıca yoğun ağrı ve acı hissedilmektedir. 

Öksürüğün gece artmasının çok sebebi vardır. Bunlardan biri uyku pozisyonudur. Düşük yastıklarda soluk borusu baskı ile kapanır ve kişide öksürük hasıl olur. Bir diğer sebebi, yatak odasının havasıdır. Gündüzleri yeterince havalandırılmayan yatak odaları, kalitesiz bir havaya sahiptir ki, insanın rahat bir uyku çekmesi için kaliteli bir havaya ihtiyaçları vardır. 

Gece Öksürük Nöbetini Azaltan Yöntemler

Gece öksürük nöbetlerinin hafiflemesi için oturur pozisyona yakın bir yükseklikte uyumanız oldukça yardımcı bir yöntemdir. 

Soğan hem kültür olarak, hem alternatif tıp olarak en sık kullanılan sebzelerden biridir. Öksürük için de vazgeçilmezler arasındadır. Soğanı salataya doğrar gibi dilim dilim doğradıktan sonra üzerine bal dökün ve bir gece sulanmasını bekleyin. Daha sonra bunu sabah ve akşam birer kaşık için. Öksürüğü ciddi oranda kestiğini göreceksiniz. 

Öksürük için diğer soğan yöntemi; soğanı ortadan ikiye kesin ve kaynar suyun içine atın. Bu suyu odanızda, yastığınızın yakınında bir yere koyun. Nefes kalitenizin arttığını göreceksiniz. 

Viks yine geleneksel, aynı zamanda ciddi işe yarar yöntemlerden biridir ve farklı kullanım şekilleri vardır. Eskiden daha çok cilde direk uygulama halinde kullanılırdı ancak bu şekilde bazı bireylerde ciddi akciğer sorunlarına yol açtığı tespit edildi. Bu sebeple viks odaya uygulanmalıdır. Sıcak suyun içine bir miktar su koyulup, odanın kapısı kapalı tutulursa, gayet etkili bir yöntem olur. Ancak astım ataklarında, daha kötü duruma gelmeyi sağlayabilir dikkatli kullanılmalıdır.

Bu arada tedavi görmeyi de ihmal etmemelisiniz.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?