Genç Kalan Bir Cilt İçin Her Sabah Yüzünüzü Yıkayın ve Gülümseyin!

Yayın Tarihi : 2015/11/08 11:09 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/28 02:33 •

Yüz yıkamak hem sabah uykusunun mahmurluğunu alır hem de cilt üzerinden vücudun su ve mineral ihtiyacı karşılanır.

Genç Kalan Bir Cilt İçin Her Sabah Yüzünüzü Yıkayın ve Gülümseyin!

Sabahları güne yüzünüzü yıkayarak başlayın. Cildinizin daha gergin ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz. 

Yüz yıkamak hem sabah uykusunun mahmurluğunu alır hem de cilt üzerinden vücudun su ve mineral ihtiyacı karşılanır. Cildinizin gergin ve canlı olması için yüzünüzü yıkamanın yanı sıra gülümsemeyi de unutmayın. Bu sayede yüz kaslarınız gerekli egzersizi yapacak ve daha gergin olacaktır. 

Yüz Yıkamak Neden Önemli?

Cilt dokusu canlıdır ve gözeneklere sahiptir. Bu gözenekler sayesinde cilt dokusu hava geçişisini ve beslenmeyi sağlar. Haliyle bu gözeneklerin açık ve aktif olması, cildin sağlığını ve görünüşünü ortaya koyar. Özellikle cilt kremleri reklamlarında sıklıkla duyulan bir ifadedidr gözeneklerin açılması. Bu gözenekler devamlı hava ile temasta olduklarından, hava temizliğinden etkilenirler. Yani havadaki tozların ve zararlı gazların tutulmasını ve cilt dokusundan içeriye girmemesini sağlarlar. Cilt dokusu doğru şekilde temizlenmezse bu gözenekler daima kapalı kalır ve cildin soluk ve hasta görünmesini sağlar. 

Cilt temizliği için pek çok ürün olsa da, bunu doğal yollarla yapmak en güzelidir. Bu sebeple su ile temizlik, en önemli unsurdur. Su, bileşiği en saf olan temizleyicidir. Bu sebeple cilt temizliği için cilt her sabah, soğuk su ile yıkanmalıdır. Bu sayede cilt hem temiz, hem de gergin bir hal alır ve yaşlanma izlerinin oluşumunu engeller. 

Gülümsemek ve Yüz Güzelliği Nasıl Bağlantılıdır?

Yüz, kaslardan meydana gelen bir yapıdır. Haliyle bu kaslar şekil alabilir ve vücudun sağlığı hakkında ip ucu verebilir. Gülümsemek, yüzdeki kasların devamlı olarak kasılıp gevşemesini yani aktif harekette olmasını sağlar. Bu sayede bu kaslar son derece şekilli ve sıkı bir yapıya sahip olur. Tıpkı düzenli spor yapan bir insanın vücudu gibi. Bu sayede yıllara meydan okuyan ve insanlara iyi enerji veren bir potansiyel yakalanmış olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?