Hamilelikte Cinsel İsteksizlik

Yayın Tarihi : 2018/07/07 18:45 • Güncelleme Tarihi : 2022/11/07 13:22 •

Hamilelik, vücudun olağan dışı hormonlar üretmesi, olağan dışı büyümesi, olağan dışı isteklerinin ve ihtiyaçlarının olması gereken bir durumdur. Hamilelikte cinsel isteksizlik her iki cinste de görülebilen bir durumdur.

Hamilelikte Cinsel İsteksizlik

Gebelik, vücudun olağan dışı hormonlar üretmesi, olağan dışı büyümesi, olağan dışı isteklerinin ve ihtiyaçlarının olması gereken bir durumdur. Özellikle ilk gebeliklerde vücut; ilk defa bu olgularla karşılaştığı için daha değişik tepkiler dahi vermesi oldukça normaldir.

Kadın vücudunda hamilelikle birlikte oluşan bazı hormonal değişimler cinsel isteğin azalmasına da yol açabilmektedir. Bu durum oldukça doğaldır. Düşünüldüğü zaman çoğu gebe, ilk aylarında, normalde çok sevdiği yiyecekleri dahi reddedebilir. Cinsel isteksizlikte tam olarak böyledir. Üretilen hormonlar ve vücutta olan değişim; sadece cinselliğe karşı değil, zaman zaman günlük keyif aldığı aktivitelere karşı dahi duyarsız ve isteksiz olabilir. Ayrıca gebeliğe alışma sürecinde, özellikle ilk 3 ayda anne bebeğini net ve devamlı olarak hissedemez. Doğal olarak bebeğini kaybetmekten korkması da, cinselliğe karşı soğuk olmasının bir başka sebebidir. Annelik dürtüsü ile bebeğini koruma isteğidir bu ki; son derece normal bir durumdur.  

Bu sebeple baba adayı, bu dönemde sabırlı ve anlayışlı olmalıdır. Cinsel isteksizlik hissedilen durumlarda çiftlerin birbirleri ile sağlıklı iletişimde olması son derece önemlidir. Bu durumun bir süreçten kaynaklandığı ve geçeceği unutulmamalıdır. Çiftler bu süreçte iletişimlerini koparmamalı aksine sarılma gibi oldukça güçlü iletişim yollarını deneyerek ilişkilerini sağlamlaştırmalıdır. Unutulmamalı ki, bebek sadece annenin değil, babanın da yavrusudur. Yani aynı hassasiyeti baba adayı da göstermeli ve eşini anladığını sıklıkla ifade etmelidir.

Bu dönemde anne adayı cinsellik yaşamadığı için kendini suçlu hissedebilir, eşine karşı çekingen tavırlar sergileyebilir, hassas bir dönemden geçtiği için çok çabuk kırılıp darıladabilir. Bu sebeple cinsellik erkek açısından sorun edilmemeli; birlikte geçirilen vakit, yapılan aktiviteler artırılmalıdır. Zaten zamanla anne adayı da bebeğini güvende hissettiğinde cinsel isteksizliğini atlatacak ve cinselliği arzulayacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?